Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 maart 2011.

Cultuurzaterdag, 5 maart 2011

Documentaire Jan Ketelaar in Drachtster Lawei

Drachten - De documentaire Wachten op hoog water over de Drachtster kunstenaar Jan Ketelaar krijgt een Friese première. De film wordt aanstaande woensdag vertoond in De Lawei in Drachten. Dat heeft een van de makers van de film gisteren gemeld.

Economiezaterdag, 5 maart 2011

Nog geen sociaal plan Romein Beton

Gorredijk Voor de zeventien werknemers van Romein Beton in Gorredijk is er nog geen sociaal plan. De vakbonden komen er niet uit met het bedrijfsleiding. De hoogte van de ontslagvergoeding is een breekpunt. Romein biedt de helft van de vergoeding die de bonden eisen. Janwillem Compaijen van FNV Bondgenoten: ,,Dat verschil kan voor bijvoorbeeld een veertigjarige met vijftien dienstjaren oplopen tot 15.000 euro.” Romein Beton heeft ook een vestiging in Dodewaard. Daar werken naast het vast personeel twintig uitzendkrachten. ,,Dat werk zou je ook in Gorredijk kunnen doen, lijkt ons. Maar de werkgever wil zijn flexibele schil behouden”, aldus Compaijen. De bonden vinden het nog te vroeg voor actie. Ze gaan eerst weer in overleg met de leden. De vestiging van Romein Beton in Gorredijk sluit op 1 juli.

Hoofdartikelzaterdag, 5 maart 2011

Openbaar bestuur...

Minister Donner van Binnenlandse Zaken komt samen met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie binnenkort met voorstellen om ‘oneigenlijk gebruik’ van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) aan te pakken. Zo moet het belang van openbaarmaking in de toekomst worden afgewogen tegen de capaciteit die het kost. Aanleiding tot de aanpassing is het toenemend commercieel gebruik van de Wob. Zo wilde een commercieel bureau via de wet criminaliteitscijfers per postcodegebied bemachtigen om daarmee een betaalde sms-dienst op te zetten. Aanverwante, naar misbruik zwemend gebruik van de wet zijn acties van hardrijders, die op verzoek van verschillende clubs massaal ijkrapporten van de meetapparatuur opvragen om zo de bureaucratie te frustreren en de overheid op kosten te jagen die hoger zijn dan de inkomsten van de boetes.

Regiozaterdag, 5 maart 2011

FD uit 1962 achter het behang

Harich - ,,Je kunt alles nog lezen, tot aan de advertenties toe. Ik kan niks weggooien, dus ik dacht: dat moet naar jullie toe en niet in de kliko.”

Regiozaterdag, 5 maart 2011

Garage Zaailand: nog één weekend zonder sporen

Leeuwarden - 750 vrachtwagens vol beton waren nodig voor de nieuwe parkeergarage Zaailand in Leeuwarden, die maandag open gaat voor publiek. De garage onder het Wilhelminaplein is met 721 plekken de grootste van Fryslân. Op de grijze parkeervakken in de garage is gistermiddag tijdens een persrondleiding nog geen bandenstreep te zien. Voor de opening worden nog de laatste klusjes gedaan. Nog even een keer goed met een veegmachine over de vloer en de laatste bouwrommel opruimen, zodat de eerste parkeerders maandag nergens last van hebben.

Regiozaterdag, 5 maart 2011

Een station met zevenhonderd raampjes in Sneek

Sneek - De laatste jaren was de verzameling modeltreinen van Lieuwe Ferwerda uit Rotterdam opgeslagen in enkele kisten. Gisteren droeg hij hem over aan het Nationaal Modelspoormuseum in Sneek. ,,Hier komt hij veel beter tot zijn recht”, vindt de 86-jarige.

Regiozaterdag, 5 maart 2011

‘Half besluit’ over erfpacht op Wadden

Harlingen – De colleges van de Waddeneilanden en Staatsbosbeheer (SBB) hebben besloten welke erfpachtgronden in de verkoop gaan en welke niet. ,,Het is een belangrijke stap, maar nog geen eindoplossing”, zegt burgemeester Visser van Terschelling, die de vijf eilanden vertegenwoordigt.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 maart 2011

J. ter Horst vijftig jaar predikant, en terug in Twijzel

Twijzel - Ds. J. ter Horst (19 juli 1935) is vandaag vijftig jaar predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Hij werd een halve eeuw geleden geleden bevestigd als gereformeerd predikant in Twijzel. Ds. Ter Horst studeerde aan de Vrije Universiteit en was buiten Twijzel predikant in ’s-Graveland (1966), Amersfoort (1971), predikant met bijzondere opdracht te Amersfoort (1975, luchtmachtpredikant, vormingscentrum Beukbergen ter Heide), Kampen (1981) en Leidschendam (1986). Sinds 1 augustus 1996 is hij met emeritaat.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 maart 2011

Zangmiddag voor cantorijen en kerkkoren in Akkrum

Akkrum - In de Terptsjerke in Akkrum is volgende week zaterdag, 12 maart, een zangmiddag voor cantorijen en kerkkoren. Het initiatief komt van de Friese Beraadsgroep voor Liturgie en Kerkmuziek van de Protestantse Kerk.

Sportzaterdag, 5 maart 2011

Vandenbussche klaar voor rentree

Heerenveen - Brian Vandenbussche maakt komende maandag na ruim een jaar blessureleed zijn rentree in het shirt van sc Heerenveen. De Belgische doelman speelt dan met de beloften tegen Jong FC Groningen. Vandenbussche raakte in februari vorig jaar geblesseerd aan zijn knie. Deze zomer leek de 29-jarige sluitpost terug te keren, maar bij een trainingskamp liep hij een nieuwe kwetsuur op aan het gewricht. In augustus werd Vandenbussche geopereerd aan de kruisband. Na dertien maanden staat zijn eerste wedstrijd weer op het programma.

Sportzaterdag, 5 maart 2011

Kruiswijk en Assaidi terug in basis

Heerenveen - Verdediger Arnold Kruiswijk en aanvaller Oussama Assaidi keren morgenmiddag terug in de basis bij sc Heerenveen in het thuisduel tegen Feyenoord. Kruiswijk was zijn basisplaats kwijtgeraakt na de rode kaart in het verloren thuisduel tegen FC Groningen. Assaidi ontbrak vorige week in Tilburg vanwege een hamstringblessure. Daardoor zullen Milan Kopic en Viktor Elm plaats moeten nemen op de bank. Dat geldt ook voor Roy Beerens, die vader is geworden van een dochter en vanwege een blessure negen dagen niet heeft getraind. De afgelopen week stond in het teken van de nazorg vanwege het pijnlijke verlies in Tilburg en gistermorgen werd er scherp en met beleving getraind. Dat geeft trainer Ron Jans vertrouwen voor het duel tegen Feyenoord. ,,Verliezen kan altijd in voetbal, maar verlies is alleen te accepteren als je met hart en ziel hebt gespeeld.’’ Opstelling: Stuhr Ellegaard, Janmaat, Breuer, Kruiswijk en Jong-A-Pin; Grindheim, Djuricic en Väyrynen; Narsingh, Dost en Assaidi.

Sportzaterdag, 5 maart 2011

Heerenveen heeft volgens Veenstra wat goed te maken

Algemeen directeur ziet toekomst van de club met vertrouwen tegemoet

Sportzaterdag, 5 maart 2011

Wüst en De Jong laten Thialf juichen

Heerenveen - Tijdens de eerste dag van de wereldbekerfinale in Heerenveen hebben Ireen Wüst en Bob de Jong het publiek in Thialf kunnen laten juichen. Wüst was de snelste op de 1500 meter, voor Friezin Marrit Leenstra. De Jong, al zeker van de eindzege op de lange afstanden, was ongenaakbaar op de vijf kilometer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties