Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 maart 2016.

Hoofdartikelzaterdag, 5 maart 2016

Mensbeeld belangrijk bij medische vragen

Allerlei nieuws vraagt de aandacht van de burger: vluchtelingen, dreiging van uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, de (voor)verkiezingen in de Verenigde Staten of de daling van het aantal melkkoeien. Er is minstens zo belangrijk nieuws dat vaak met kleinere koppen wordt aangeduid. Bijvoorbeeld over het testen van zwangere vrouwen op het syndroom van Down met als praktisch doel het aborteren van het kind dat die afwijking heeft. Of over euthanasie: moeten de regels niet of juist wel worden verruimd? Daarnaast is er het ‘kleine’ nieuws over ontwikkelingen in de medische wetenschappen. bijvoorbeeld de ontdekking dat niet ieder fout gen leidt tot ziekte. Of over het ontdekken van een optimaal individueel behandelplan voor kankerpatiënten.

Regiozaterdag, 5 maart 2016

Súdwest-Fryslân betwist kwetsbare financiële positie

Sneek - De financiële positie van de gemeente Súdwest-Fryslân is kwetsbaar. Dat concludeert de provincie Fryslân op basis van de begroting en meerjarenraming. Súdwest-Fryslân is minder negatief over de eigen financiën en stelt dat provincie niet goed op de hoogte is van de huidige stand van zaken.

Regiozaterdag, 5 maart 2016

Drachten krijgt herinneringen aan tram

Drachten - Bij Nijtap in Drachten wordt een stuk spoorrails aangelegd bij de voormalige spoorwegovergang. Het is een van de projecten van Stichting Spoorverleden Drachten die herinneringen aan de spoorgeschiedenis van Drachten vorm moeten geven. De stichting hoopt straks ook plaats te vinden voor een oude NTM-tramwagon.

Regiozaterdag, 5 maart 2016

Meeste aaisikers willen toch het veld in

Wommels - Het bestuur van de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) wil dat de commissaris van de Koning, de verantwoordelijke gedeputeerde en de burgemeesters het veld ingaan om te gaan kijken naar het eerst gevonden kievitsei van de provincie, bij de jeugd en van gemeenten.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 maart 2016

Ruben van Zwieten bij Earnewâldster Rűnte

Earnewâld - Ruben van Zwieten, predikant in Amsterdam, spreekt dinsdag 8 maart op een bijeenkomst van de Earnewâldster Rűnte. Zijn lezing heeft als thema: Terug naar het ‘in den beginne’. 'In ons lineair denken zijn harde krachten de standaard geworden. Hoog tijd voor de zachte krachten, opdat die in ons ‘afdalen’, stelt Van Zwieten, die in 2013 werd uitgeroepen tot theoloog van het jaar.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 maart 2016

Campagne: adopteer een pionier

Driebergen - MissieNederland begint een nieuwe campagne: ‘Adopteer een pionier in je favoriete vakantieland’. De missionaire netwerkorganisatie wil gemeentestichters in Europa een hart onder de riem steken en Nederlandse christenen bewust maken van de situatie van de kerk in Europa.

Sportzaterdag, 5 maart 2016

Alles draait om 1 juli voor Ter Borgh én Fortuna

Wat vriend Sem de Wit deed, zou hij nooit doen. Voetballen in Canada? Jordy ter Borgh niet gezien. Het liefst blijft de 21-jarige Heerenveen-speler dicht bij huis.

Sportzaterdag, 5 maart 2016

Bij Cambuur is een ‘Erik Bakker-effect’

Valt de eerste zege van Cambuur in 2016 onder een ‘Marcel Keizer-effect’? Zou kunnen. Maar meer dan dat is er bij de zeges van de Leeuwarders misschien wel sprake van een ‘Erik Bakker-effect’.

Sportzaterdag, 5 maart 2016

Bouwmeester grijpt in slotrace Europese titel

Las Palmas - Marit Bouwmeester heeft gisteren in de twaalfde en laatste race van het EK in de olympische klasse Laser Radial het goud gegrepen. De Friese zeilster begon de dag met een twaalfde en dertiende plek, waardoor brons de meest logische medaille leek, maar sloeg daarna alsnog toe. Door in de beslissende wedstrijd als vierde te finishen, hield de Wartense de Zweedse Josefin Olsson en de Finse Tuula Tenkanen achter zich in de eindrangschikking.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties