Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 5 april 2007.

Cultuurdonderdag, 5 april 2007

Intelligent spel van twijfel en angst

Ze denken met de verhuizing naar het platteland gelukkiger te worden. Ze denken daar rust te vinden, eindelijk een overzicht te ontwikkelen op alles wat hen drijft. Maar het echtpaar Corinne en Richard in de voorstelling Het Land wordt allerminst gelukkig en de ontvluchting aan de grote stad betekent alleszins een ontsnapping aan hun dagelijks leventje. Een groeiend wantrouwen jegens elkaar - wat moeten ze anders in die omgeving? - schept namelijk een bodem voor angst en paniek. En als die eenmaal hun klauwen in het leven zetten, dan is het heel moeilijk daaraan te ontkomen.

Cultuurdonderdag, 5 april 2007

Alles uit de kast voor nieuwe leden

Parrega - Zangvereniging Halleluja uit Parrega en Hieslum viert dit jaar haar 109-jarig bestaan. Het koor bestaat uit zestien vrouwen en zeven mannen. Drie van hen zijn tenoren en dat zijn er eigenlijk één of twee te weinig, aldus het koor. Als er zich niet snel nieuwe leden melden, kan de vereniging het 110-jarig bestaan wel eens niet halen.

Dossierdonderdag, 5 april 2007

Fascinerende beelden van buitenaards talent


Economiedonderdag, 5 april 2007

‘Biologisch moet veel meer hip worden’


Economiedonderdag, 5 april 2007

32 miljoen paaseitjes in twee dagen

Tijdens de Paasdagen eten Nederlanders zo’n 32 miljoen eieren, ofwel twee per persoon, zo melden de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE). Normaal eten we gemiddeld twee eieren per week. Dat eitje is niet bepaald bijzonder. De verkoop van biologische eitjes gaat niet mee in de stijgende biologische trend die Biologica gisteren meldde.

Economiedonderdag, 5 april 2007

Thuisbrengservice voor scootmobiel met pech

Sassenheim - Scootmobiel Hulpdienst introduceert een landelijke hulpdienst voor gebruikers van scootmobielen. In geval van pech brengt de hulpdienst de gebruiker en de scootmobiel snel naar huis of naar een andere gewenste locatie. De hulpdienst maakt hiervoor gebruik van een bestaand professioneel netwerk met gespecialiseerd vervoer. De service wordt zeven dagen in de week en 24 uur per dag geboden. De hulpdienst moet binnen een half uur bij de gestrande scootmobiel kunnen zijn. De hulpdienst repareert de scootmobiel niet.

Hoofdartikeldonderdag, 5 april 2007

Vrede sluit je met vijanden...

Hoofdartikel van woensdag 4 april

Hoofdartikeldonderdag, 5 april 2007

Na de wittebroodsweken...

De coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie draait nu een aantal weken. De opgewekte, hartelijke en optimistische stemming van het begin, maakt langzamerhand plaats voor het gewone, dagelijkse politieke handwerk. De wittebroodsweken zijn voorbij.

Regiodonderdag, 5 april 2007

Sportpretpark en theater bij stadion

Heerenveen - Sportstad Heerenveen heeft de plannen rond voor de uitbreiding van het gebied ten noorden van het Abe Lenstra Stadion. Eerder was al bekend dat er een grootschalig attractiepark zou moeten komen met de nadruk op de beleving van verschillende sporten, onder de naam Sport Experience Center. Daar zijn nu verschillende onderdelen aan toegevoegd, zoals een groot hotel, een bioscoop en een theaterruimte die aan evenementen onderdak kan bieden.

Regiodonderdag, 5 april 2007

‘Umts-mast verplaats je niet zomaar even’

Lemmer - KPN is bereid met het college van burgemeester en wethouders van Lemsterland te kijken of er voor de geplande umts-mast bij de woonwijk Slijkhout een andere locatie mogelijk is. De kans daarop is niet zo groot, laat KPN-woordvoerder Stephen Hufton meteen weten. ,,We hebben al met B en W gekeken naar verschillende locaties en deze is er toen als meest geschikte uitgekomen. Bovendien kun je niet zomaar een umts-mast een paar honderd meter verplaatsen. Dan krijg je gaten in de dekking.”

Regiodonderdag, 5 april 2007

Frysker in ontwerpfase

Heerenveen - De nieuwe bussen van Connexxion, de Fryskers, moeten nog gekeurd worden door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Connexxion zelf heeft de 131 bussen die vanaf medio april door Noord- en Zuidwest-Fryslân moesten rijden, deze week afgekeurd na een test. Daarbij werd het remsysteem als onvoldoende veilig ervaren. Connexxion eist van busbouwer VDL Berkhof uit Heerenveen een veiliger remsysteem.

Regiodonderdag, 5 april 2007

‘Lelijk uitzicht weg met wand langs vaart’

Drachten - Zet er een wandje neer, zodat die afzichtelijke gebouwen niet meer te zien zijn. Volgens de ondernemers uit Drachten, verenigd in de ondernemersvereniging Ta Wolfeart, ziet de Tussendiepen op industrieterrein De Haven in Drachten er op zijn zachtst gezegd niet uit. Daarover waren ze het gistermiddag eens, tijdens hun ledenvergadering. Tijdens de vergadering brainstormden de 35 aanwezigen over een bruizender Drachten nadat architect en vormgever Bert Baron uit Drachten zijn visie had gegeven.

Regiodonderdag, 5 april 2007

Actie kerken: christelijke zorg is nodig

Broeksterwoude - Ruim zestig kerken in Noordoost-Fryslân zijn een protestactie begonnen tegen het besluit van de Nofagemeenten, Interzorg geen contract voor de thuiszorg te geven. Het is onterecht dat de inwoners van Noordoost-Fryslân niet meer een direct beroep op de christelijke zorgaanbieder kunnen doen, vinden de kerken.

Regiodonderdag, 5 april 2007

OM trekt het hoger beroep ATF-zaak in

Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie (OM) van Leeuwarden ziet af van een hoger beroep in de rechtszaak ATF. De rechtbank sprak de drie voormalige directeuren van het afvalbedrijf op 8 maart vrij van verwijtbare schuld aan de brand op 12 mei 2000 in een opslaghal met gevaarlijk afval. Bij de brand ging 480 ton chemisch afval de lucht in.

Regiodonderdag, 5 april 2007

CSL wint ‘sleutelduel’ van CSVH

Leeuwarden - Mede door een hattrick van Dirk-Jan Nieuwsma heeft CSL gisteren de inhaalwedstrijd van CSVH met 4-2 gewonnen. De ploeg uit Stiens deed daarmee goede zaken in de derde klasse B. Stiekem mag de club uit Stiens nog hopen op promotie via de nacompetitie.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 april 2007

Kerk TransVorm werkt aan herbestemming van gereformeerde kerk IJlst


Geloof & Kerkdonderdag, 5 april 2007

Tanach, voor thuis en synagoge

Heerenveen - In Heerenveen komt vandaag het eerste exemplaar van de joodse tweetalige Tanach van de bindmachine. Naast De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) uit 2004 staat hierin de Hebreeuwse grondtekst. Daarmee is er sinds 1868 weer een complete parraleleditie. Volgens prof. dr Judith Frishman is daarmee de NBV nu ook goed bruikbaar voor joods liturgisch gebruik en voor thuis.

Sportdonderdag, 5 april 2007

Huistra blijft bij Vitesse

Arnhem De technische staf van Vitesse blijft bijeen. Na hoofdtrainer Aad de Mos hebben gisteren ook zijn assistenten Pieter Huistra en Dick de Boer hun contract in Arnhem verlengd. De Mos verlengde eerder al zijn contract met twee jaar, tot medio 2009.

Sportdonderdag, 5 april 2007

Franse interesse voor Hansson

Heerenveen Petter Hansson staat volgens de Franse krant L’Equipe in de belangstelling van Stade Rennes. De verdediger, die bij Heerenveen een aflopende verbintenis heeft, gaf al eerder aan open te staan voor een nieuwe uitdaging.

Sportdonderdag, 5 april 2007

Steur, Storm en Johnson mogen weg

Heerenveen Sportclub Heerenveen gaat niet verder met Sebastiaan Steur. De 23-jarige aanvaller, die momenteel op huurbasis uitkomt voor Excelsior, kon de Friese clubleiding onvoldoende overtuigen van zijn kwaliteiten. Heerenveen nam Steur twee jaar geleden over van FC Volendam.

Sportdonderdag, 5 april 2007

Bruin knoopt er nog een jaar aan vast

Velsen Jan Bruin krijgt er geen genoeg van bij Stormvogels Telstar. In tegenstelling tot eerdere berichten speelt de inmiddels 37-jarige topscorer ook volgend seizoen nog in de aanval van de Noord-Hollandse eerstedivisieclub.

Sportdonderdag, 5 april 2007

Kalverdijkje decor internationaal korfbal

Leeuwarden - De totaal vernieuwde sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden is vanaf morgen drie dagen het decor van de twaalfde editie van de strijd om de Junior World Cup, zeg maar het officieuze wereldkampioenschap korfballen voor beloftenteams. Er wordt gestreden om de Klaas van Weperen Bokaal, genoemd naar de man die samen met onder andere Wim van Gorkum aan de wieg heeft gestaan van dit inmiddels tot een traditie uitgegroeide korfbaltoernooi in en rond de paasdagen.

Sportdonderdag, 5 april 2007

Boy Waterman: Van Skoatterwâld naar het St. James’ Park

Alkmaar - Bij SC Heerenveen verloor hij door blessures tot twee keer toe zijn basisplaats aan Brian Vandenbussche. In de winter nam AZ-trainer Louis van Gaal hem onder zijn vleugels en sindsdien gaat het snel met Boy Waterman. Vanavond staat hij tegenover Werder Bremen in de kwartfinale van de UEFA Cup.

Sportdonderdag, 5 april 2007

Woudenklassieker kent topbezetting

Burgum - De derde editie van de Friesche Woudenklassieker is sterker bezet dan ooit. De koers wordt komende maandag in en rondom Burgum verreden en voor deze editie hebben zich een recordaantal renners aangemeld. Vrijwel de gehele top van het Nederlandse amateurwielrennen is present.

Sportdonderdag, 5 april 2007

Postma sterk in Prinses Sofia Cup

Mallorca - Zeiler Pieter Jan Postma uit Terkaple blijft het goed doen tijdens de Prinses Sofia Cup. Op Palma de Mallorca handhaafde de Friese Finn-zeiler, debutant in de kernploeg, zich gisteren knap in de top van het klassement. Met een overwinning en een negende plaats versterkte hij zijn tweede plaats in de algemene rangschikking. Postma heeft nu een achterstand van vijf punten op de Kroaat Misura. Vandaag zijn er nog twee races waarna morgen de slotwedstrijd (medalrace) wordt gevaren, met dubbele punten.

Weerdonderdag, 5 april 2007

Bewolking en zon

Vandaag en morgen hebben we ruimte voor zon, maar er ligt soms ook bewolking op de loer. De temperatuur ligt vanmiddag rond 12 graden, morgen wordt het ook 12 ŕ 13 graden. De wind uit het westen tot noordwesten is matig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties