Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 juni 2004.

Bijschriftzaterdag, 5 juni 2004

Verwachten

Openbaring 22: 17-21

Cultuurzaterdag, 5 juni 2004

Je voelt je na ‘21 Grams’ platgeslagen

De Mexicaanse filmregisseur Alejandro González Ińárittu maakte met zijn debuut Amores Perros zoveel indruk dat hij onmiddellijk naar Hollywood werd gehaald om verder te filmen. Na vier jaar wachten is het resultaat 21 Grams even verpletterend als overweldigend en benauwend.

Cultuurzaterdag, 5 juni 2004

De Wâldsilers naar internationaal Shanty Festival

Boelenslaan - Shantykoor De Wâldsilers uit Achtkarspelen is uitgenodigd om deel te nemen aan een Internationaal Shanty Festival in Duitsland. De Wâldsilers staan 19 en 20 juni als enige Nederlandse koor op het festival in in Oberursel bij Frankfurt am Main. Dat heeft een woordvoerder van het koor gemeld.

Cultuurzaterdag, 5 juni 2004

Harry Potter bijt van zich af

Het was vooraf allemaal nogal spannend. Het derde boek van J.K. Rowling over Harry Potter wordt door veel kenners als het engste en het beste beschouwd. In de vertrouwde handen van regisseur Chris Columbus, die de eerste twee delen regisseerde, moest dat allemaal goed komen. Columbus wist de spanning en ontspanning goed in balans te houden. Maar Columbus had aangekondigd dat hij het wel mooi vond en zijn plaats op de regiestoel werd overgenomen door Alfonso Cuaron. Een verrassende keuze, want Cuaron staat nu niet bekend als regisseur van Hollywood-producties.

Hoofdartikelzaterdag, 5 juni 2004

Euthanasie, zorgvuldigheid…

De artsenorganisatie KNMG heeft deze week gesproken over de praktijk van euthanasie in Nederland. Daarbij kwamen allerlei aspecten aan de orde, zoals de mate waarin artsen een ‘geval’ van levensbeëindiging melden en het functioneren van de regionale toetsingscommissies. Ter sprake kwamen ook het verschil tussen sedatie, het toedienen van middelen die het bewust lijden van pijn helpen voorkomen, en de problematiek van euthanasie bij demente mensen.

Regiozaterdag, 5 juni 2004

Bomenstichting krijgt veel klachten over plakkerige auto’s en terrassen

Leeuwarden - De Bomenstichting heeft dit voorjaar veel telefoontjes gekregen van verontruste mensen die last hebben van plakkerige auto’s, terrassen en paden onder bomen in de tuin of langs de weg. Dit plakspul (honingdauw) is een uitwerpsel afkomstig van bladluizen die zich tegoed doen aan het sap van bomen. Dit is niet schadelijk en verdwijnt vanzelf.

Regiozaterdag, 5 juni 2004

Projectleider Karstkarel vindt Slachtemarathon geen prestatieloop

Raerd - ,,De Slachtemarathon is geen prestatieloop, maar een culturele kuiertocht. Mensen moeten een dag leuk gaan wandelen en genieten van de cultuur- historische dijk en van de beeldende kunst, de muziek, het lekkere eten en de presentaties van de dorpen. Ga niet denken: ik moet 42 kilometer wandelen.’’

Regiozaterdag, 5 juni 2004

Esonstad wordt gezien als goede belegging

Oostmahorn – Een modern, comfortabel huis in een ouderwets stadje. Daar hebben beleggers wel oren naar. Voor de 125 woningen in vakantiepark Esonstad is veel belangstelling. Binnen een paar maanden zijn er al veertig huizen verkocht.

Regiozaterdag, 5 juni 2004

Harlingen wil hoe dan ook diepere geul

Harlingen – Om de haven van Harlingen bereikbaar te houden willen de bedrijven die er zijn gevestigd zelf de vaargeul naar Kornwerderzand uitbaggeren. Het Rijk heeft daar pas na 2010 weer geld voor over, werd vrijdag bekend.

Regiozaterdag, 5 juni 2004

Kinderen spelen weer in Plan Zuid in Bolsward

Bolsward - Het was het ‘rode dorp’ en dat is het nog altijd. In die zin is het karakter van de ingrijpend gerenoveerde Wijk Zuid in Bolsward niet veranderd. Door de komst van gezinnen met kinderen en mensen van buiten de wijk is er echter wel een andere sfeer over de wijk gekomen, vindt voorzitter Johan Haitsma van de Nieuwe Buurt Vereniging (NBV).

Regiozaterdag, 5 juni 2004

Rijk geeft geen steun meer aan Harlinger haven

Harlingen – Toekomstige uitbreidingsplannen voor de haven van Harlingen hoeven niet te rekenen op welke vorm van staatssteun dan ook. In het nieuwe havenbeleid van het huidige kabinet is alleen ruimte voor ontwikkeling van de ‘grote’ havens van Rotterdam, Amsterdam en de Scheldebekken.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 juni 2004

Getrouw in de leer en aan de kerk

Niawier – Wie alles wil weten over ruim 400 jaar geschiedenis van de Hervormd Gemeente Niawier kan sinds vandaag terecht bij het boek van Jan Walda (69). Hij hoop dat voor de lezers mag blijken wat de betekenis van een kerkelijke gemeenschap kan zijn. Walda: ,,In het verleden ligt het heden, in het nu wat het zal worden’’.

Sportzaterdag, 5 juni 2004

Tatum blijft, Huizinga weg bij Aris

Leeuwarden – Aris is voor volgend seizoen rond met Justin Tatum. De Amerikaanse basketballer kwam dit seizoen al uit voor de Leeuwarder basketbalvereniging in de promotiedivisie.

Weerzaterdag, 5 juni 2004

Af en toe zon

Er kan deze ochtend nog een buitje voorkomen, maar de bewolking breekt vanmiddag en dan komt er af en toe zon. Het blijft overwegend droog met temperaturen rond 18 graden, bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties