Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 5 augustus 2009.

Cultuurwoensdag, 5 augustus 2009

Arjan Jongsma (13) uit Drachten speelt op Prinsengracht

Drachten - Arjan Jongsma (13) uit Drachten treedt 22 augustus op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerster van de Avro, die het concert uitzendt op tv, gisteren gemeld. Arjan is een van de drie jonge talenten die elk een klassiek stuk zullen spelen met het JeugdOrkest Nederland. Daarnaast zal hij op marimba de Belgische zangeres Belle Perez begeleiden.

Economiewoensdag, 5 augustus 2009

Pachtprijs kost Friese boer zeven miljoen extra

Leeuwarden - Als drie kwart van de verpachters vanaf 1 september de nieuwe maximale pachtprijzen voor de landbouw aanhoudt, kost dat de Friese landbouw jaarlijks zeven miljoen extra. Dit blijkt uit berekeningen van het Friesch Dagblad. De krant baseert zich op cijfers van het Landbouw-Economisch Instituut (LEI) en op inschattingen van pachtexpert Dries van Rozen van LTO.

Economiewoensdag, 5 augustus 2009

Verkoop nieuwe auto’s was in juli ‘relatief goed’

Amsterdam - In de afgelopen maand werden in Nederland 33.712 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is 15,9 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar, maar het waren er meer dan in juli 2007 en in juli het jaar ervoor. Dat meldden de brancheverenigingen RAI en Bovag gisteren. De organisaties noemen juli van dit jaar ‘een relatief goede maand’.

Economiewoensdag, 5 augustus 2009

Suikerprijs ligt de komende tien jaar 35 procent hoger

Doetinchem - De suikerprijzen op de wereldmarkt liggen de komende tien jaar gemiddeld 35 procent hoger dan de afgelopen tien jaar. Dat komt omdat het verbruik volgens het Agrarisch Dagblad het komende decennium harder groeit dan de productie. De krant baseert zich op cijfers van DG Agri, het landbouwdepartement van de Europese Commissie. Dit departement maakte een analyse van de wereldgrondstoffenmarkt in de komende tien jaar, die gebaseerd is op gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw, de FAO en de Oeso.

Hoofdartikelwoensdag, 5 augustus 2009

Verdeelde Palestijnen...

De ooit machtige Palestijnse Fatah-beweging is haar eigen grootste vijand. Door corruptie, vriendjespolitiek en onenigheid zet de partij van president Mahmoud Abbas zichzelf buiten spel. Teleurgestelde Palestijnen zoeken hun heil bij de radicalere Hamas-beweging.

Regiowoensdag, 5 augustus 2009

Duurzaam post bezorgen op eilanden

Terschelling - TNT Post wil nog dit jaar op Terschelling en Texel een proef beginnen met post bezorgen in elektrische auto’s, snorfietsen en bromfietsen. Als de proef aanslaat, gaan alle dertien voertuigen van TNT op de Waddeneilanden rijden op duurzame brandstof. Meer plannen voor dit gebied onthult TNT over een maand.

Regiowoensdag, 5 augustus 2009

Subsidie voor ‘unieke’ hellingbanen in flats

Leeuwarden - Wie altijd heeft gedacht dat de hellingen in negen flats in de Leeuwarder wijk Heechterp-Schieringen bedoeld zijn om het rolstoelgebruikers gemakkelijk te maken, heeft het mis. Voor die doelgroep zijn er liften. De hellingen liggen er in plaats van een trap en zijn een ,,redelijk uniek ontwerp” van architect Reinalda Teeuw te zijn.

Regiowoensdag, 5 augustus 2009

Friese huisartsen drukker door mensen met griepvrees

Leeuwarden - Het was onvermijdelijk, maar vergroot toch de onrust: ook in Nederland is iemand overleden aan de Mexicaanse griep. Een jongen van zeventien, die al in het ziekenhuis lag voor een ernstige ziekte, is slachtoffer geworden van het virus. Op verzoek van zijn familie wordt niet bekendgemaakt waar hij vandaan komt.

Regiowoensdag, 5 augustus 2009

Plots lege plek in straat waar geen kinderen meer spelen

Merlijn Torensma Leeuwarden - Kinderen van de Lautastate in de Leeuwarder wijk Camminghaburen zijn boos op de gemeente Leeuwarden omdat hun speeltoestel is weggehaald van het grasveldje in de straat. Er zijn handtekeningen opgehaald, maar vooralsnog lijkt het erop dat de gemeente niet een nieuw toestel plaatst.

Regiowoensdag, 5 augustus 2009

Zege siert het slotseizoen van Huisman

Heeg - Jacob Huisman van de Ut ’e Striid heeft zijn dagprijsje te pakken. Op de Hegemer Mar wist hij gisteren net voor de nieuwe klassementsleider Jelle Talsma van de Jonge Jan uit Warten te finishen. Derde werd de Raerder Roek met schipper Michiel Kalsbeek.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 augustus 2009

Inkomsten van kerken dalen door recessie

Leeuwarden - Plaatselijke kerken merken de gevolgen van de economische crisis. Meer mensen hebben door de recessie geen toezegging gedaan voor de geldwervingsactie Kerkbalans. 48 procent van de gemeenten in de Protestantse Kerk ziet een daling in de inkomsten.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 augustus 2009

‘Plaatselijke kerk heeft blinde vlek voor eigen krimp’

Leeuwarden - De sluiting van een kerkgebouw, het vertrek van een predikant of de schenking van een groot legaat aan een kerk, het zijn enkele redenen voor mensen om minder geld aan de kerk te geven. De Raad voor de Plaatselijke Geldwerving ziet tevens bij plaatselijke kerken een blinde vlek als het gaat om de voorspelde krimp.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 augustus 2009

‘PKN houdt al rekening met krimpscenario’

Leeuwarden/Utrecht -De Protestantse Kerk in Nederland ontving gisteren ook het rapport van de Raad voor de Plaatselijke Geldwerving (RPG). Het moet dan ook nog intern besproken worden.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 augustus 2009

Dr. Liuwe Westra onderzoekt kerkvaders

Lollum - Dr. Liuwe Westra uit Lollum gaat in deeltijd onderzoek doen naar de kerkvaders. Zijn werkzaamheden verricht hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en Universiteit van Tilburg (vestigingen Tilburg en Utrecht).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties