Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 augustus 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 5 augustus 2014

Kranten als spiegel van christelijk leven

Er is een aardig onderzoek gepubliceerd naar het gebruik van christelijk georiënteerde woorden in artikelen in de New York Times, sinds 1851. Het ging om woorden als God, kerk, gebed en geloof. Het zal niemand verbazen dat de meeste bedoelde woorden door de jaren heen steeds minder in artikelen in de grote Amerikaanse krant voorkomen: de Amerikaanse samenleving beleeft een periode van sterke secularisatie. Dat begrip heeft diverse betekenissen; een algemene betekenis van secularisatie is afnemende betekenis van het godsdienstige. In een geseculariseerde samenleving hebben God, kerk en godsdienst ‘functieverlies’ geleden.

Regiodinsdag, 5 augustus 2014

Frustratie bij te vroege starters in IFKS-race


Regiodinsdag, 5 augustus 2014

Plan Stevenshoek moet over twee jaar klaar zijn

Langweer | Het voormalige Hotel de Wielen aan de Stevenshoek in Langweer kan eindelijk tegen de vlakte. De gemeente De Friese Meren gaat akkoord met het aangepaste plan van projectontwikkelaar Cor van Doorn, om op de plaats van het hotel een appartementencomplex met restaurant te bouwen. Als de gemeenteraad er in september ook mee instemt, beginnen de verkoop van de appartementen en de bouw van het complex zo snel mogelijk. De projectontwikkelaar loopt al jaren rond met het plan voor het gebouw aan de Stevenshoek, waar ooit een melkfabriek was gevestigd. Na enige tegenstand uit het dorp - het grootste deel van de dorpsbewoners juicht nieuwbouw toe van het verwaarloosde pand - heeft hij zoals bekend het beoogd aantal appartementen verlaagd van 21 naar dertien, is het gebouw wat naar achteren geplaatst en zijn de insteekhaventjes en de parkeerkelder geschrapt.

Regiodinsdag, 5 augustus 2014

Ruiter (79) en merrie (24) gaan liefst nog in galop

Nieuwehorne | Ze zijn beide al flink op leeftijd. Maar ruiter Thijs Popping (79) en merrie Ivalda (24) zijn nog kwiek genoeg om drie maal in de week samen een tochtje te maken door de bossen bij Oranjewoud. Het liefst in galop. En met een bijzondere halteplaats.

Regiodinsdag, 5 augustus 2014

Buitenbaden in Fryslân beleven een topzomer

Kollum | De openluchtzwembaden in de provincie beleven dit jaar een topzomer. Het zonnige weer zorgt voor grote drukte bij de meeste baden.

Regiodinsdag, 5 augustus 2014

Met een nieuw en groter skûtsje én een beetje gelukt naar de winst

Heeg | De Swan fan Donia voer jaren in de SKS voor Langweer, en ook jaren in de IFKS, maar geen enkele schipper wist met het schip een toppositie te veroveren. Gistermiddag kwam De Swan fan Donia evenwel als eerste over de streep op de Hegemer Mar. Blije schipper was Arend Wisse de Boer.

Regiodinsdag, 5 augustus 2014

Slechte start voor Friese aardappelboeren

Leeuwarden | Het aardappelseizoen is slecht begonnen voor Friese aardappelboeren. Ze krijgen een lage prijs voor hun pootaardappelen. Dat komt doordat er minder vraag naar poters is. Boeren die pootaardappelen gebruiken voor het telen van fritesaardappelen hebben namelijk nog genoeg consumptieaardappelen liggen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties