Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 september 2003.

Bijschriftvrijdag, 5 september 2003

Vrucht

Die vrucht geeft op zijn tijd

Cultuurvrijdag, 5 september 2003

Video vluchtelingen wint Media Art Prijs

Leeuwarden - In Theater Romein in Leeuwarden is gisteravond het zevende Media Art Festival Friesland van start gegaan. Het festival bestaat uit diverse audiovisuele exposities, workshops, een studentenforum, multimediaparty en de Media Art Prijs. Deze stimuleringsprijs voor studenten van kunst- en mediaopleidingen werd gisteravond uitgereikt aan Frederik Duerinck van de academie voor beeldende kunsten Sint Joost in Breda. Zijn video Einde Europa bevatte volgens de jury ’een knap uitgewerkt en geëngageerd concept in de stijl van een documentaire’. Een punt van kritiek was echter dat de video met 25 minuten te lang duurde, maar dat gold volgens de jury voor 47 van 50 inzendingen.

Cultuurvrijdag, 5 september 2003

Folop fariaasje yn rockopera Gysbert

In opera moatte je űndergean. Meastentiids fersteane je der neat fan, mar kinne je it ferhaal en wurde je pakt troch de moaie muzyk, de bysűndere kostúms, it earstrieljende sjongen en de hiele entoeraazje. Justerjűn gie yn ‘e Broeretsjerke yn Boalsert de rockopera Gysbert Gysbert yn premičre. De űngefear fjouwerhűndert besikers (útferkocht) waanden har even yn Verona. En it moaie wie: it wie ek noch te ferstean.

Dossiervrijdag, 5 september 2003

Harmonium raakt overbodig door tv

Een harmonium staat te koop. Waar, wanneer? De gegevens bij de foto verraden het niet. De foto is waarschijnlijk genomen in de jaren ’60, een tijd waarin veel harmoniums werden verkocht. De reden: de televisie deed haar intrede in de gezinnen. ’s Avonds werd er met z’n allen naar de beeldbuis gekeken, en was er geen tijd meer om samen te zingen.

Economievrijdag, 5 september 2003

Eigen personeel is vaak de winkeldief

Stiens - In de Nederlandse detailhandel wordt jaarlijks 500 miljoen euro verlies geleden door winkeldiefstallen. Veertig procent van dat bedrag wordt bij elkaar gestolen door het eigen personeel.

Hoofdartikelvrijdag, 5 september 2003

Paniekerig Nederland

Het is een bekend gegeven. In ons land moet er vaak op een bepaald gebied eerst een ramp plaatsvinden eer er iets gebeurt dat allang had moeten gebeuren. Sommigen zeggen: Als het kalf verdronken is, dempt men de put. Anderen: Geen beter beleid dan na een calamiteit.

Geloof & Kerkvrijdag, 5 september 2003

Orgel van Oosthem eindelijk gerestaureerd

Oosthem – Het Van Dam-orgel in de gereformeerde kerk van Oosthem is na restauratie weer in gebruik genomen. Hiermee werd een periode van 33 jaar afgesloten: sinds 1970 werd al aan de subsidieaanvragen en restauratieplannen gewerkt.

Geloof & Kerkvrijdag, 5 september 2003

Vrouwelijke priester in Groningse parochie

Groningen – De oud-katholieke H. Martinusparochie van Groningen krijgt binnenkort een vrouwelijke priester: Annemieke Duurkoop (53).

Geloof & Kerkvrijdag, 5 september 2003

De preek: sleutel tot geestelijke vernieuwing

Elke zondag gebeurt het nog: een kerkdienst met een preek. Omdat het zo hoort en misschien vinden de meesten het wel prima zoals het gaat. Toch is er ook veel onvrede. Ds Remmelt Meijer meent dat de crisis in de kerk alles te maken heeft met de manier waarop er nu gepreekt wordt. ,,Geestelijke vernieuwing in kerken begint bij vernieuwende prediking.’’

Sportvrijdag, 5 september 2003

Friese Sportendag

Leeuwarden - De Friese |Sportendag in Hartwerd gaat morgen niet door. De opgaven zijn te veel verdeeld over de geplande onderdelen, waardoor een onevenwichtig programma zou ontstaan. Om de daarmee samenhangende teleurstelling te voorkomen, is besloten de Friese sportendag van het programma |te halen.

Sportvrijdag, 5 september 2003

Tuchtcollege dreigt met zware straffen

Heerenveen – Hardleerse voetballers en verenigingen kunnen rekenen op zwaardere straffen. Die dreigende boodschap gaf tuchtcollegevoorzitter Henk van Voorst van de KNVB Noord donderdagmiddag tijdens de presentatie van een gedragscode voor voetbalclubs mee. Verenigingen en spelers die hun goede wil tonen maken kans op mildere straffen.

Sportvrijdag, 5 september 2003

‘Rendement moet absoluut beter bij Cambuur’

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft deze week op gewoon gras getraind om vrijdagavond bij FC Dordrecht goed voorbereid voor de dag te komen. Cambuur-trainer Dick de Boer ziet zeker kansen om met drie punten terug te keren naar Leeuwarden. ,,We zijn niet kansloos. Zij zijn niet een goed team in mijn optiek, zonder hen te onderschatten natuurlijk.’’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties