Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 september 2009.

Cultuurzaterdag, 5 september 2009

Christelijke zangersbond zoekt naar meer leden

Leeuwarden - De Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB) wil dat meer koren zich bij de bond aansluiten. De bond is daarom deze week een ledenwerfactie begonnen. Koren die al lid zijn van de organisatie wordt gevraagd andere koren aan te sporen ook lid te worden. De actie is nodig om het ledenbestand op peil te houden.

Cultuurzaterdag, 5 september 2009

Monumenten moeten aandachtswijken helpen

Den Haag - Bijna dertig monumentale gebouwen in aandachtswijken in negen gemeenten krijgen een nieuwe bestemming. Het rijk trekt er 3,6 miljoen euro voor uit. Dat heeft het ministerie van OCW gisteren bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 5 september 2009

Omzet AB Fryslân weer omhoog

Sneek - Detacherings- en uitzendbureau AB Fryslân heeft in de eerste helft van dit jaar een lagere omzet geboekt. Ondanks verhoogde werkloosheidscijfers, ontslagen en terugnemende kwartaalcijfers ziet het bedrijf dat de bodem van de economische teruggang ook in Fryslân is bereikt. Vanaf eind mei is er sprake van een opleving.

Economiezaterdag, 5 september 2009

Beste boerenregio’s buiten Nederland

Wageningen - De concurrentiekracht van de Nederlandse landbouw verslechtert ten opzichte van enkele regio’s in omringende landen bij liberalisering van het landbouwbeleid. Oorzaak zijn de hoge productiekosten in het stedelijke Nederland.

Economiezaterdag, 5 september 2009

Uitbreiding nodig bij internetbureau Snakeware Sneek

Sneek - Internetbureau Snakeware wil op korte termijn het personeelsbestand uitbreiden. Dat is volgens het bedrijf nodig om de grote stroom opdrachten van dit jaar en de koers voor volgend jaar goed invulling te kunnen geven. Dit jaar moet het personeelsbestand volgens directeur Ate van der Meer worden uitgebreid met drie of vier man. Nu werken er bij het bedrijf veertien mensen met een volledige baan. Momenteel heeft het internetbureau vele projecten in portefeuille waaronder nieuwe websites voor Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen en ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk en de intranetsite voor Garden Retail Services (bekend van de Groenrijk tuincentra keten).

Hoofdartikelzaterdag, 5 september 2009

Arie Boomsma, de EO...

Arie Boomsma exit. De EO en hij hebben besloten uit elkaar te gaan. De precieze reden en de concrete aanleiding tot de breuk zijn voor het grote publiek niet bekend. In het persbericht meldt de EO dat ‘in goed overleg’ is besloten tot het beëindigen van het dienstverband. In het (VARA!) programma De wereld draait door heeft Boomsma wat meer inzicht gegeven in de redenen voor de breuk. Duidelijk is dat de deining die is ontstaan rondom de presentator en over het voorgenomen cabaretprogramma over Jezus in de achterban onbeheersbaar dreigde te worden. De kwade kanten van de deining kregen de overhand. Daarom is besloten tot beëindiging.

Regiozaterdag, 5 september 2009

Slecht weer, gedoe met boten maar: ‘wow’

Vlieland - Harde wind en flinke regenbuien. Het weer had beter gekund, maar het lijkt de stemming niet te drukken. Ruim vierduizend festivalbezoekers waren gisteravond aanwezig bij de start van Into the Great Wide Open, het eerste grote openluchtfestival van Vlieland.

Regiozaterdag, 5 september 2009

Hoeveel lawaai de JSF maakt ís lastig vast te stellen

Hoeveel geluid produceert de JSF nu eigenlijk? Het blijft een heikel onderwerp. Want hóé meet en beleef je het lawaai?

Regiozaterdag, 5 september 2009

Cola- en koekblikjes verheven tot kunst

Burgum - Lege blikjes en kapotte paraplu’s: de meeste mensen gooien ze zonder na te denken in de container. Volken Vlas uit Thesinge niet.

Regiozaterdag, 5 september 2009

Ranzijn Sneek sluit de deuren

Sneek - Ranzijn Tuin en Dier in Sneek moet de deuren sluiten nu de verkoop van dierenbenodigdheden opnieuw is verboden. Dat zegt directeur Aad van der Lem van Ranzijn. Wanneer het centrum sluit, is nog niet bekend. Maandag volgt nog wel een gesprek met de gemeente.

Regiozaterdag, 5 september 2009

Koudumer nieuwtjes al tweehonderd keer verspreid

Koudum - De dorpskrant van Koudum bestaat twintig jaar en afgelopen week verscheen de tweehonderdste editie.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 september 2009

Een veranderingsproces met barensweeën

Wieringerwaard - Kleine kerken die het water aan de lippen staat: ze zijn er niet alleen in Fryslân. Is sluiten de enige oplossing? Verschillende kerken gooiden het roer om en hebben tegen alle sombere ontwikkelingen in een doorstart gemaakt. In het Friesch Dagblad een aantal portretten. Vandaag deel negen (slot): de streekgemeente Pniël in Wieringerwaard.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 september 2009

Horen diegenen die nooit in de kerk komen er ook bij?

Jonge mensen die je niet meer in de kerk ziet, ze worden al gauw 'afgeschreven' als kerklid. Want als je niet meer komt, geloof je toch ook niet meer? Een verkeerde houding, vindt ds. Erica Hoebe-de Waard. De huidige generatie is gewoon anders verbonden met de kerk. Een tweeluik over hoe je deze steeds groter wordende groep kerkleden benadert en bouwt aan de gemeente. Deel 1.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 september 2009

Naar luchtje hangt aan affaire-Boffo

Rome/Vaticaanstad - De storm die eergisteren in Italië en in de internationale krantenwereld opstak toen Dino Boffo zijn functie als hoofdredacteur van Avvenire neerlegde, is bij lange na nog niet gaan liggen.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 september 2009

Dr. G. Wiegers hoogleraar religiestudies aan UvA

Amsterdam - Prof. dr. G. Wiegers (1959) is benoemd tot hoogleraar Religiestudies aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het betreft een nieuwe leerstoel die wordt gevestigd bij de afdeling kunst, religie- en cultuurwetenschappen.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 september 2009

Encycliek ‘Caritas in Veritate’ uit in Nederlandse vertaling

Utrecht - De nieuwe pauselijke encycliek Caritas in Veritate is sinds deze week online en in drukwerk in het Nederlands beschikbaar. De volledig vertaalde tekst is te vinden op de website www.rkkerk.nl.

Sportzaterdag, 5 september 2009

Het regent doelpunten bij Cambuur

Leeuwarden - Vijf zware openingswedstrijden, twee gewonnen, drie gelijk. Een mooie start, met bij vlagen goed voetbal en nog geen enkele verliespartij. Een ding ontbrak echter nog voor Cambuur: de eerste thuiszege van het seizoen. Die moest gisteren dan maar komen, tegen Haarlem. En aldus geschiedde.

Sportzaterdag, 5 september 2009

Reitsje Him en de zoekgeraakte afdelingsmedaille

Hurdegaryp - Het eeuwfeest van kaatsvereniging Reitsje Him in Hurdegaryp wordt morgen op feestelijke wijze afgesloten met de Van Os-partij. De traditionele ledenpartij vormt de afsluiting van het jubileum, dat op 27 juni is begonnen met de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen voor meisjes pupillen, in het kader van het honderd jarig bestaan. Met als slotactiviteit een barbecue, waarbij het jubileumvuur nog één keer flink zal worden opgestookt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties