Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 5 september 2012.

Cultuurwoensdag, 5 september 2012

Doutzen Kroes reikt Gouden Kalveren uit

Utrecht | Doutzen Kroes presenteert op 5 oktober het Gala van de Nederlandse Film, het gala waarop de Gouden Kalveren worden uitgereikt. Dat meldt het Nederlands Filmfestival. Het Friese topmodel presenteert de avond samen met cabaretier Jandino Asporaat, bekend van het tv-programma De Dino Show.

Cultuurwoensdag, 5 september 2012

Fedde S. Bigband krijgt 25.000 euro subsidie

Heerenveen | De Fesse S. Big Band van OSG Sevenwolden in Heerenveen heeft een subsidie van 25.000 euro gekregen van het Europees Platform. Dat heeft de school gisteren bekendgemaakt. Het geld is bedoeld voor de tweede editie van een internationaliseringsproject.

Hoofdartikelwoensdag, 5 september 2012

Economie is de zwakke plek van Obama

Het is deze week de beurt aan de Amerikaanse Democratische president Barack Obama om de Amerikanen ervan te overtuigen dat hij de beste man is om het land te leiden. De Democraten houden hun conventie waar Obama naar voren wordt geschoven als presidentskandidaat. Hij hoopt op 6 november herkozen te worden.

Regiowoensdag, 5 september 2012

Studeren in Fryslân en dan verder kijken

Leeuwarden | Iedereen die deze weken over de Nieuwestad in Leeuwarden loopt, kan het beamen. Er wordt vaak Duits gesproken. Studenten uit het buurland kiezen massaal voor Leeuwarden als studiestad. Ze zijn echter niet van plan hier na hun studie te blijven.

Regiowoensdag, 5 september 2012

De befaamde steur van Niawier verhuist naar De Westereen

Ruim 160 jaar nadat de steur door de bevolking van Niawier uit het water is gesleurd, verlaat de vis het dorp. Mogelijk nog dit jaar verhuist de steur naar het nieuwe natuurmuseum in De Westereen.

Regiowoensdag, 5 september 2012

Kaart Littenseradiel is klaar

Wommels | Het college van B en W van Littenseradiel heeft een voorstel gemaakt voor de opsplitsing van de gemeente. Daarin staat welke dorpen naar Leeuwarden, Súdwest-Fryslân of naar de nieuw te vormen gemeente Noordwest-Fryslân kunnen gaan. De gemeenteraad buigt zich op 15 oktober over het voorstel. In de eerste maanden van 2013 mogen de 29 dorpen zich uitspreken.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 september 2012

Britse christenen naar Europees Hof

Straatsburg | Vier Britse christenen zijn naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens gestapt, omdat zij menen dat hun recht op godsdienstvrijheid is aangetast.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 september 2012

Verdwijnen theologie is zaak van politiek

Utrecht | De christelijke partijen zouden de minister van Onderwijs door middel van Kamervragen eens moeten polsen over hoe zij denkt over de teloorgang van de theologie aan de Nederlandse universiteiten.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 september 2012

Jubilerende bisschop De Korte: een lerende kerk worden kost tijd

Bisschop De Korte viert zaterdag zijn zilveren priesterjubileum. Dan verschijnt ook zijn boek Hartelijk katholiek. Spiritualiteit van een liefdevolle God. Het pak van bisschop zijn zit hem steeds beter.

Sportwoensdag, 5 september 2012

Be Quick Dokkum maakt aspiraties meteen waar

Dokkum | Be Quick Dokkum heeft gisteravond de uitgestelde seizoensouverture tegen Hardegarijp, vanwege het 75-jarig jubileumfeest van afgelopen weekeinde, in winst omgezet. Daarmee kreeg het feest een vervolg en maakte de ploeg van de nieuwe trainer Frans Munsterman zijn aspiraties na de degradatie van afgelopen seizoen naar de derde klasse B meteen waar. ,,We willen zo gauw mogelijk weer omhoog.”

Sportwoensdag, 5 september 2012

Bakker weet nu weer waarom hij voetbalt

Leeuwarden | Dat Cambuur met 3-0 won, dat de oefentegenstander Telstar was en dat het slechts een nietige dinsdagmiddagpot betrof: voor Erik Bakker deed het gisteren eigenlijk niet ter zake. Natuurlijk was het fijn om te winnen en dat hij daarbij een goal meepikte voelde goed, maar de Cambuur middenvelder was vooral blij om het gras weer te ruiken. ,,Ik besefte weer hoe leuk het is om voetballer te zijn.”

Sportwoensdag, 5 september 2012

Voest tekent contract bij sc Heerenveen

Heerenveen | Joris Voest heeft gistermiddag een contract getekend bij sc Heerenveen. De zeventienjarige linksback speelt sinds 2006 in de jeugdopleiding van de club en komt uit in de A-junioren. Met die ploeg veroverde Voest dit seizoen de supercup, door Ajax A1 met 1-2 te verslaan. Voest maakt een sterke ontwikkeling door. sc Heerenveen beloont het talent hiervoor met een contract. Voest was een vaste waarde in Oranje onder17 dat in mei Europees kampioen is geworden.

Sportwoensdag, 5 september 2012

Club zonder baan wint noordelijk toernooi

Leeuwarden | Golfclub Terschelling heeft een wel heel bijzondere prestatie geleverd. De vereniging is niet eens in het bezit van een eigen baan, maar een afvaardiging van het bestuur van de vereniging won afgelopen maandag wel de regentencup. Dit jaarlijks terugkerende golftoernooi tussen de besturen van de noordelijke golfverenigingen, mag komend jaar door winnaar Terschelling georganiseerd worden. Gezien het ontbreken van een eigen terrein zal dat nog een heel karwei worden.

Sportwoensdag, 5 september 2012

Westra laat wegwedstrijd op WK Valkenburg schieten

Tijnje | Lieuwe Westra start niet in de wegwedstrijd bij het WK wielrennen. Dat maakte hij gisteren bekend. De coureur uit Tijnje heeft in overleg met bondscoach Leo van Vliet besloten zich volledig te richten op de individuele tijdrit. ,,Op een goede dag kan ik in de buurt van het podium komen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties