Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 5 september 2013.

Economiedonderdag, 5 september 2013

De hoogte in met het bakken van brood in Wolvega

Nog enkele weken moet bakkerij Vliegendehond zich behelpen met de ruimte op de begane grond. Om beter te kunnen werken investeert het bedrijf fiks in een nieuw magazijn en werkruimtes. Boven de huidige bakkerij.

Economiedonderdag, 5 september 2013

UWV verhuist later van Leeuwarden naar Groningen

Leeuwarden | De verhuizing van tweehonderd banen van uitkeringsinstantie UWV van Leeuwarden naar Groningen is niet van de baan. De banen blijven weliswaar iets langer behouden in Leeuwarden, maar het besluit om ze op termijn over te hevelen naar Groningen blijft staan.

Hoofdartikeldonderdag, 5 september 2013

Overheidsbeleid België is beleid ten top

De Belgische regering wil het jonge kind beschermen tegen straling van mobiele telefoons. Onderzoek naar mogelijke schadelijke gevolgen van de elektromagnetische golven van de toestellen geeft geen uitsluitsel. Er is mogelijk een risico aan blootstelling van jonge kinderen aan de straling. Die is het sterkst bij het toestel. Dat wordt aan het oor gehouden en daarmee bereikt de schadelijke werking - als die er is - de kwetsbare hersenen van kinderen. De maatregel is ingegeven vanuit de verantwoordelijkheid voor de mogelijke gevolgen van mobiele telefonie door jongere kinderen; een soort voorzorgsmaatregel dus.

Regiodonderdag, 5 september 2013

Provincie is gebrek aan toezicht zat

Leeuwarden | Projecten die de noordelijke kenniseconomie moeten versterken, moeten veel intensiever en inhoudelijker gevolgd worden door de provincie. Provinciale Staten moet veel scherper de vinger aan de pols kunnen houden en moet op regelmatige basis bijgepraat worden. Daarover waren de fracties in de commissie Boarger en Mienskip van Provinciale Staten het gisteravond wel eens. Aanleiding voor de discussie was het rapport van de Noordelijke Rekenkamer, die negen projecten heeft onderzocht die door de drie noordelijke provincies gezamenlijk zijn gefinancierd.

Regiodonderdag, 5 september 2013

De Fryske Akademy: trots op het verleden, vertrouwen in de toekomst

De Fryske Akademy viert morgen het 75-jarig bestaan. Het jubileum vindt plaats op een bijzonder moment: de Akademy staat vlak voor een ingrijpende verbouwing en de benoeming van een nieuwe directeur-bestuurder.

Regiodonderdag, 5 september 2013

Het enthousiasme is groot na de eerste week op het Koopmans

Het Tjalling Koopmanscollege in Hurdegaryp is vorige week open gegaan. De kleinschalige middelbare school spreekt veel mensen aan, zo bleek uit de 170 aanmeldingen, waarvan maar tachtig konden worden toegelaten.

Regiodonderdag, 5 september 2013

Omrin zet deur open voor afval uit buitenland

Harlingen | Omrin kan als de vergunning voor te verbranden afval in de reststoffenenergiecentrale (REC) in Harlingen wordt uitgebreid niet langer garanderen dat daar geen buitenlands afval wordt verbrand. Dat laat woordvoerder Margriet Dankert desgevraagd weten. ,,We proberen in Harlingen zoveel mogelijk Fries afval te verbranden, maar als wij willen groeien, dan moet het afval ergens vandaan komen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties