Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 5 oktober 2005.

Bijschriftwoensdag, 5 oktober 2005

Zonde en ziekte

Economiewoensdag, 5 oktober 2005

Biosuper klaar voor de uitrol

Alkmaar - Vijftien winkels waar mensen alleen biologische en milieuvriendelijke producten kunnen kopen, met winkeleigenaren als goede gastheer. Centra waar mensen informatie kunnen krijgen over allerlei milieuvriendelijke producten en over de bereiding van biologische producten. Dat is de visie die Wim Post en Jos Kamphuys de komende jaren willen realiseren.

Economiewoensdag, 5 oktober 2005

Ton voor CampusLan van NOM

Groningen - De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), heeft honderdduizend euro beschikbaar gesteld aan CampusLan uit Leeuwarden. Het bedrijf ontwikkelt en vermarkt software voor het onderwijs. Met het risicodragend kapitaal gaat CampusLan BV de software verder ontwikkelen en internationaal vermarkten.

Economiewoensdag, 5 oktober 2005

Directie van Avebe en FNV bereiken akkoord

Veendam – De staking bij Avebe lijkt voorbij. De directie van het zetmeelconcern en vakbond FNV hebben vannacht een akkoord bereikt. Het ontslag van de 148 medewerkers gaat gewoon door. De medewerkers krijgen echter tijdens de periode dat Avebe nieuw werk voor ze zoekt, een iets hoger percentage loon doorbetaald dan in een eerder voorstel was opgenomen. Ook zegde Avebe toe de ‘flexpool’, met mensen die flexibel in het bedrijf ingezet kunnen worden, intern te beheren. Eerder wilde de directie het beheer van deze pool uitbesteden. Vanmiddag legt FNV het akkoord voor aan haar leden.

Hoofdartikelwoensdag, 5 oktober 2005

De media over zichzelf…

Het is een beetje merkwaardig: journalisten praten over zichzelf en anderen in de media. Deze week was dat ook weer het geval, vooral naar aanleiding van het mediarapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Er was nog een aanleiding voor de media om het over zichzelf te hebben: dat was het nieuws van de fractievoorzitters in de Tweede Kamer die op bezoek waren bij dagblad Trouw. Enkelen deden daar opmerkelijke uitspraken, zoals CDA-fractievoorzitter Verhagen. Die vindt dat media duidelijker moeten laten weten wie ze zijn in hun opvattingen, in voorkeuren, sympathieën en antipathieën. Nu worden onder de schijn van objectiviteit feit en mening gemengd en dat schept onduidelijkheid. Verhagen wil liever kranten waarvan duidelijk is waar ze staan: dan weet je als lezer waar je aan toe bent.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 oktober 2005

Wat is een christelijk kinderboek?

Leeuwarden – Vandaag begint de Kinderboekenweek 2005. Al jaren wordt in deze tijd van het jaar ook de christelijke Kinderboekenmaand georganiseerd. Dit jaar staat die laatste extra in de belangstelling, omdat het thema van de Kinderboekenweek – De Toveracademie – omstreden is onder christelijke schoolbesturen en bibliotheken. Maar wat is een christelijk kinderboek eigenlijk?

Geloof & Kerkwoensdag, 5 oktober 2005

Premier wenst moslims gezegende ramadan toe

Leeuwarden – Via een videoscherm heeft minister-president Balkenende gisteren de islamitische gemeenschap in Nederland een zegenwens toegebeden. Zijn boodschap werd vertoond gedurende de opening van het Ramadan Festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 oktober 2005

Boekwinkel van

Zwijndrecht – De Hoop Music-Books-Gifts, één van de werkervaringsbedrijven van Stichting De Hoop, neemt per 1 oktober de evangelische boekwinkel ’t Kruispunt in Zwijndrecht over.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 oktober 2005

‘Psalmensymfonie’

Amsterdam – De dichter en theoloog Huub Oosterhuis heeft zijn ‘psalmensymfonie’ Om leven dat doorgaat opgedragen ter nagedachtenis aan prins Claus. De psalmensymfonie is een vrije bewerkingen van twaalf psalmen op muziek van Antoine Oomen.

Weerwoensdag, 5 oktober 2005

Voorlopig kan het niet op met het fraaie weer. Gisteren was het prachtig herfstweer met heel veel zon en werd het op veel plaatsen een graad of 16, 17. Hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar. In het oosten en zuidoosten van ons land kwam gisteren veel meer bewolking voor als gevolg van een lagedrukgebied boven de Balkan en het centrale deel van de Middellandse Zeegebied. Dit gebied blijft de komende dagen liggen en zal in Italië en omliggende landen soms heel veel regen geven. Wij hebben voorlopig nog te maken met een hogedrukgebied dat ligt boven de Baltische Staten. Met een oost- tot noordoostenwind wordt droge en steeds warmere lucht aangevoerd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties