Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 5 oktober 2006.

Dossierdonderdag, 5 oktober 2006

Heerenveen gaat op Zuid-Europese toer


Dossierdonderdag, 5 oktober 2006

Gertjan Verbeek: het had erger gekund


Dossierdonderdag, 5 oktober 2006

FC Parma is de bekendste, RC Lens favoriet


Economiedonderdag, 5 oktober 2006

Minder banen na einde Betelgeuze

Leeuwarden - Na het faillissement van machinefabriek Betelgeuze in Leeuwarden hebben bij de overnemende partijen minder mensen werk gekregen dan eerder was voorzien. Volgens bestuurder A. van Dijk van vakbond FNV zijn er nu tien mensen aan de slag bij Kuipers in Woudsend en Bosgraaf in Joure. ,,Na de uitpraak van het faillissement had de curator in eerste instantie aangegeven dat er twintig mensen mee konden.” Volgens Van Dijk is een arrest van de Hoge Raad de reden. ,,Kennelijk was het meetellen van de dienstjaren van het personeel na een faillissement toch een te grote belemmering.” Gisteren kwamen vertegenwoordigers van de vakbonden en bedrijven bij elkaar om de nasleep van het faillissement met elkaar te bespreken. ,,Het heeft voor ons een bittere nasmaak dat veel minder mensen hun baan hebben kunnen behouden. Het enige dat wij nog kunnen doen is een brief te schrijven naar de curator waarin we onze teleurstelling vermelden.”

Economiedonderdag, 5 oktober 2006

Nieuwe hal voor beurt van Arriva-treinen

Leeuwarden - Onder de klanken van Eye of the Tiger van de band Survivor, dikke rookwolken en een regen van confetti kwam gisteren symbolisch de eerste trein de nieuwe werkhal van Voieth in Leeuwarden binnenrijden. Burgemeester Geert Dales van Leeuwarden zat ogenschijnlijk ontspannen achter het stuur om de trein de loods binnen te rijden. Toch viel het een beetje tegen. ,,Een trein besturen is nog niet zo gemakkelijk”, gaf hij gistermiddag aan.

Hoofdartikeldonderdag, 5 oktober 2006

Van ambtenarij...

Smallingerland stapt uit het Friese afvalverwerkingsbedrijf Omrin en brengt z’n vuilnis voortaan naar Alkmaar. Intussen brengt de provincie Fryslân haar aandeel in energiebedrijf Nuon over de Afsluitdijk naar Noord-Holland. Connexxion neemt het Friese busvervoer over van Arriva. En: enkele Friese gemeenten betwijfelen of ze de sociale werkvoorziening nog wel willen uitvoeren via een groot WSW-bedrijf, waarop ze geen greep hebben. Er zit een lijn in dit soort berichten: een lijn van de frustratie, van een politiek die de vertrouwde weg kwijt is en een alternatieve route zoekt.

Regiodonderdag, 5 oktober 2006

Fries Museum blijft wellicht op Turfmarkt

Leeuwarden - De statenfracties van CDA en VVD blokkeren de provinciale subsidie voor nieuwbouw van het Fries Museum op het Zaailand in Leeuwarden, als niet voor de begrotingsbehandeling van 8 november aan hun voorwaarden wordt voldaan. Gedeputeerde Staten betoogden gisterenochtend dat al is voldaan aan de eisen van de twee fracties, maar zij toonden zich tijdens de statenvergadering niet tevreden gesteld.

Regiodonderdag, 5 oktober 2006

Nuon-deal met N-Holland bijna rond

Leeuwarden - De provincie Fryslân is dichtbij een akkoord over de verkoop van de Nuon-aandelen aan Noord-Holland. De transactie zou op 1 januari moeten plaatsvinden. Welk bedrag met de verkoop gemoeid is, willen de betrokken partijen niet bekend maken. Gedeputeerde Ploeg heeft altijd op minimaal een miljard euro aangestuurd.

Regiodonderdag, 5 oktober 2006

Alle leraren van De Finne zijn het leukst

Aldeboarn - Juf Baukje is lenig en creatief, maar wel een beetje streng. Met juf Marianne kun je goed knuffelen en juf Jannie vergeet altijd alles. Juf Nienke kan goed touwtje springen en juf Femke heeft net een ,,lytse poppe” gekregen. Juf Ynke en juf Josette zijn gewoon heel lief. En meester Henk? Die is een beetje gek en verstrooid, maar wel heel slim en grappig.

Regiodonderdag, 5 oktober 2006

Meer ligplaatsen wad

Harlingen - Het maximum van 4600 ligplaatsen in de jachthavens aan de Waddenzee moet geschrapt. Vanuit ecologische- en veiligheidsoverwegingen is het niet verstandig om met deze maatregel te proberen de recreatiedruk te reguleren. Het aanpakken van de drukte op het wad vereist een samenhangend pakket van beleidsmaatregelen.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 oktober 2006

‘Praat over je verdriet’

Bolsward - Als je kind een andere weg gaat in kerk, geloof en leven is dat soms pijnlijk voor (groot)ouders. In het Friesch Dagblad stond de afgelopen tijd een serie artikelen over vragen en thema’s die kunnen leven bij ouders. Vandaag een verhaal uit de praktijk. Ine van der Veen (72) uit Bolsward over verdriet, schuld en loslaten.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 oktober 2006

Vrijgemaakten weer zonder tas naar kerk

Leeuwarden - Vrijgemaakt-gereformeerden hoeven binnenkort niet meer met een stapel boekjes naar de kerk. Op 15 november verschijnt namelijk het nieuwe Gereformeerd Kerkboek . Tot dusver moesten de kerkgangers het oude Gereformeerd Kerkboek , een bijbel, het Liedboek voor de Kerken , het bundeltje Negentig gezangen en het Liturgisch Katern meesjouwen naar de zondagse dienst. Je wist namelijk nooit wat en waaruit er gezongen zou worden.

Sportdonderdag, 5 oktober 2006

Cornelis Terpstra heeft zijn doelen alweer gesteld

Leeuwarden - Je gunt het je ergste vijand niet. Cornelis Terpstra kwam twee weken geleden verkeerd neer bij het kite(vlieger)-surfen, waarna zijn linkerbeen een enorme klap kreeg te verduren. Zo hard dat de slagader en een zenuw scheurden, spieren werden beschadigd en alle banden in zijn knie in de vernieling gingen. ,,Ik kaam net goed út. Ik tink dat myn foet net mear op it boerd stie, sadat ik net bystjoere koe. Mar ik wit eins noch hieltyd net hoe’t it presys gien is.”

Sportdonderdag, 5 oktober 2006

De Noord-Nederland Tour alleen in Fryslân

Leeuwarden - De Noord-Nederland Tour zal zich volgend jaar alleen binnen de Friese provinciegrenzen afspelen.

Sportdonderdag, 5 oktober 2006

Driebanders Bierling de Schepper winnen weer

Almere-Haven - De biljarters van Bierling de Schepper uit Leeuwarden hebben gisteravond een ongeslagen status in de nationale competitie drieband groot tweede divisie vast weten te houden. In Almere-Haven wonnen de Friese driebanders met 2-6 van Rosenboom All Office.

Sportdonderdag, 5 oktober 2006

Hollander verrast op FK dammen

Heerenveen - Bastiaan Hollander uit Drachten is tot dusver de grote verrassing op het Fries kampioenschap dammen. De Fries kampioen Rapid van 2004 won gisteravond in de vierde ronde van de ervaren Tjalling Goedemoed uit Leeuwarden. Ook de jonge Katrinus Posthumus uit Oosterwolde speelt tot dusver verrassend goed en versloeg gisteravond routinier Sjoerd Koopman.

Weerdonderdag, 5 oktober 2006

Nat en onstuimig

Het wordt morgen nat en onstuimig weer. Het gaat flink regenen en waaien, met temperaturen rond 18 graden. De wind wordt morgen boven land matig tot (vrij) krachtig en op het IJsselmeer en aan zee gaat het hard tot stormachtig waaien uit het zuiden tot zuidwesten. Zie verder pagina 14


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties