Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 6 januari 2011.

Cultuurdonderdag, 6 januari 2011

Jeugd Orkest Nederland in Leeuwarden

Leeuwarden - Het Jeugd Orkest Nederland (JON) geeft zondag onder leiding van dirigent Jurjen Hempel uit Wolvega een concert in de Bonifatiuskerk in Leeuwarden.

Cultuurdonderdag, 6 januari 2011

Amelandse wereldkampioen linedance

Hollum - Reina Bruinsma-Borduin (1975) uit Hollum is op 30 december in Milaan gekroond tot wereldkampioen linedance. Ze mag zich de beste van de wereld noemen in haar klasse Crystal Showcase en Crystal Advanced. Met haar performance promoveerde ze bovendien naar de hoogste klasse Jewel.

Cultuurdonderdag, 6 januari 2011

Jarig Kunstvertoon in Sneek begint met basiscursussen

Sneek - Kunstvertoon in Sneek viert dit jaar zijn tienjarig bestaan met de invoering van twee basiscursussen. Dat heeft een woordvoerster van de kunstinstelling gemeld. De basislessen zijn een introductie op de al bestaande driejarige overzichtscursussen van het instituut.

Cultuurdonderdag, 6 januari 2011

Friese studente maakt voorstelling ‘Puur’ in Hoorn

Leeuwarden - Judith Mulder, vierdejaarsstudente Docent Theater aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden studeert af met een eigen theatervoorstelling bij de Noord-Hollandse theatergroep Het Gezelschap. Dat heeft Het Gezelschap bekendgemaakt.

Cultuurdonderdag, 6 januari 2011

Friezen gezocht met onbekende Rinsema’s in bezit

Drachten - Museum Drachten is op zoek naar Friezen die in het bezit zijn van een schilderij van Evert of Thijs Rinsema, de twee kunstzinnige schoenmakers uit Drachten. Het werk zal worden gebruikt voor een overzichtstentoonstelling over de twee broers en een boek dat Thijs Rinsema jr. gaat maken over zijn pake en oudoom.

Economiedonderdag, 6 januari 2011

Faillissement voor bedrijf BC Fashion in De Westereen

De Westereen - Het confectiebedrijf BC Fashion in De Westereen is officieel failliet verklaard. De werkzaamheden van de fabriek werden begin juli vorig jaar al beëindigd. Daarna werden de werknemers ontslagen en de machines verkocht. Het bedrijf laat een schuld achter van 110.000 euro.

Economiedonderdag, 6 januari 2011

‘Niet knoeien met de Kamer van Koophandel’

Groningen - Voorzitter van de Kamer van Koophandel Noord, Jacob Emmelkamp, heeft gisteravond nog eens uitgehaald naar de politici die er voor pleitten de KvK af te schaffen. Emmelkamp noemde in zijn nieuwjaarstoespraak de discussie over het bestaansrecht van het instituut een vorm van populisme en een gebrek aan respect.

Economiedonderdag, 6 januari 2011

Recordprijzen voor voedsel

Rome - De voedselprijzen in de wereld zijn in december tot een recordhoogte gestegen. Vooral graan, suiker en olie zijn duurder geworden. Dat heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) gisteren bekendgemaakt.

Hoofdartikeldonderdag, 6 januari 2011

Supersnelrecht...

De afgelopen dagen zijn er enkele mensen veroordeeld voor misdragingen tijdens oud en nieuw. Normaal duurt het voor misdragingen als vernieling of het beledigen van een ambtenaar in functie enkele maanden voordat de overtreder voor de rechter staat. Met dit zogeheten supersnelrecht wil het Openbaar Ministerie benadrukken dat het een einde wil maken aan de vele ongeregeldheden op nieuwjaarsdag.

Regiodonderdag, 6 januari 2011

Regionale CDA’ers voelen zich niet gezien

Noardburgum - Regionale CDA’ers voelen zich over het hoofd gezien door het kleine Haagse kringetje in Den Haag dat de lakens uitdeelt binnen de partij. Zeven CDA’ers, onder wie Statenlid Bert Nijboer uit Noardburgum, zijn een actie begonnen om het CDA opener te maken.

Regiodonderdag, 6 januari 2011

Altijd moe, maar niemand wist waarom

Leeuwarden - Jarenlang kampte Geeske Rispens uit Leeuwarden met klachten: ze was moe en haar hoofd bonste zo raar. Heel serieus werd ze niet genomen. Vier jaar geleden werd de oorzaak gevonden: een tumor in de hypofyse. Door Sippie Miedema.

Regiodonderdag, 6 januari 2011

Regionale CDA’ers voelen zich niet gezien

Noardburgum - Regionale CDA’ers voelen zich over het hoofd gezien door het kleine Haagse kringetje in Den Haag dat de lakens uitdeelt binnen de partij. Zeven CDA’ers, onder wie Statenlid Bert Nijboer uit Noardburgum, zijn een actie begonnen om het CDA opener te maken.

Regiodonderdag, 6 januari 2011

Staten alert op leegroven leerinstituten

Leeuwarden - De meeste fracties in Provinciale Staten delen de zorgen van de Fryske Akademy over mogelijke onbedoelde neveneffecten van de oprichting van de University Campus Fryslân. De FNP komt daarom in de Statenvergadering met een amendement dat moet garanderen dat de subsidies in Fryslân worden besteed.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 januari 2011

‘Speedfusie’ in Grou-Jirnsum klaar

Grou - De hervormden en gereformeerden van Grou en Jirnsum gaan 16 januari officieel samen verder als Protestantse Gemeente in de Protestantse Kerk. Op die dag wordt de fusie afgerond met het ondertekenen van een zogenaamde verbintenisakte.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 januari 2011

Weer meer christenen bidden ook op werkplek

Houten - Meer christenen waren afgelopen jaar actief in een gebedsgroep op het werk of in een groep voor christenprofessionals. Het aantal bedrijfsbidstonden steeg met tien tot ruim 180. Dat meldt Maarten Pijnacker Hordijk, coördinator Bedrijfsbidstonden.

Sportdonderdag, 6 januari 2011

Spannende strijd om laatste EK-ticket

Heerenveen - De strijd om het laatste ticket voor het EK shorttrack is spannend. Na de eerste dag van de trials in Thialf gaat de strijd vooral tussen Rudy Koek en Christiaan Bökkerink. De eerste wil zich handhaven in de Nederlandse top, de ander klopt als talent nadrukkelijk aan de deur.

Sportdonderdag, 6 januari 2011

Hoopgevende nederlaag voor Flyers

Heerenveen - De ijshockeyers van A6.nl Flyers zijn er gisteravond niet in geslaagd de winnende lijn van 2011 door te trekken. Maar onder een daverend applaus verliet het Heerenveense team van de coaches Justin Bekkering en Hans Kroon het ijs van Thialf na een hoopgevende nederlaag tegen koploper HYS.

Sportdonderdag, 6 januari 2011

‘Cambuur kan ook zonder algemeen directeur verder’

Leeuwarden - SC Cambuur in 2011: dat wordt financieel orde op zaken stellen en toch sportief ambitieus blijven. Die conclusie kon gisteren na de nieuwjaarsreceptie van de Leeuwarder eerstedivisionist worden getrokken. Algemeen directeur Alex Pama was een opvallende afwezige; hij is bij zijn gezin in de Verenigde Staten en keert vrijdag terug. Of de na dit seizoen vertrekkende Pama een opvolger krijgt, is nog maar de vraag. Want in de nababbel wierp financieel directeur Gerard van den Belt een interessant balletje op: ,,Je zou je kunnen afvragen of Cambuur in de toekomst nog wel een algemeen directeur nodig heeft.”

Sportdonderdag, 6 januari 2011

Heerenveen brengt begroting terug met vier miljoen euro

Heerenveen - De eerste nieuwjaarstoespraak van algemeen directeur Robert Veenstra van sc Heerenveen was gisteravond bepaald geen goed nieuws show. Dat kon ook niet, want daarvoor is er te veel gebeurd in het afgelopen jaar. ,,Het is een van de roerigste jaren geweest in de negentigjarige geschiedenis van de club. We hebben ons portie wel gehad en spreekwoordelijk een flinke jas moeten uittrekken”, aldus de preses, die er toch een positieve draai aan wist te geven. ,,Je kunt het gevoel hebben dat je alles bent kwijtgeraakt, maar in essentie nog alles bezit.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties