Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 6 februari 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 6 februari 2014

Banken moeten nog steeds heel veel leren

De beloningsstructuur in de bankensector ligt onder vuur. Tijdens de financiële crisis die in 2008 begon, bleek hoe hoog de (extra) beloningen waren en hoe persoonlijke belangen in de sector voorrang hadden op de belangen van individuele klanten en groepen klanten. De verhalen over de mores in de bankensector waren verbijsterend: platte zelfverrijking behoorde tot de cultuur en had zich genesteld in zowel werkwijze als in productaanbod.

Regiodonderdag, 6 februari 2014

Het planetarium moet in meer reisgidsen komen

Franeker | De komende jaren zijn spannend voor het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Eerst moet het bidbook geschreven worden om de voorlopige nominatie voor de werelderfgoedstatus van Unesco omgezet te krijgen in een definitieve. Vervolgens is het de bedoeling dat die nominatie wordt verzilverd, als het aan de kersverse stichtingsvoorzitter Theo Koelma ligt.

Regiodonderdag, 6 februari 2014

Dekker ziet niets in plan-Gaastmeer

Gaastmeer | Het plan van de bewoners van Gaastmeer om met hun basisschool Mids de Marren over te stappen naar een nieuwe scholencoöperatie, gaat niet door. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) wil geen wettelijke uitzondering maken voor het plan een nieuwe scholenkoepel op te richten met vier kleine dorpen.

Regiodonderdag, 6 februari 2014

F-16 oorzaak van luide knal en trilling

Leeuwarden | De knal die dinsdagavond net voor tienen te horen was in delen van Fryslân en Groningen, is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een F-16 van de luchtmacht. Het vliegtuig ging door de geluidsbarrière tijdens een oefening boven de Noordzee, ten noorden van Ameland.

Regiodonderdag, 6 februari 2014

Centralist 112 hoeft geen Fries te kunnen

Leeuwarden | Het personeel van de alarmcentrale Meldkamer Noord-Nederland in Drachten hoeft niet per se de Friese taal onder de knie te hebben. Dat de medewerkers zijn getraind om ook onbegrijpelijke boodschappen te verstaan, is in principe voldoende.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 februari 2014

Ongeveer twintig reacties op nieuwe naam PAX


Geloof & Kerkdonderdag, 6 februari 2014

Kerk verliest van sport in Verenigde Staten

Steeds meer inwoners van de Verenigde Staten zijn hartstochtelijk sportliefhebber. De groeiende betrokkenheid bij met name American football gaat ten koste van het meeleven met de kerk, zeggen critici.

Sportdonderdag, 6 februari 2014

Lukoki: ik zag ’m niet meelopen, echt niet

Deja vu. Dat was het gisteravond na de nederlaag tegen PSV in de catacomben van het Cambuurstadion. Aan de ene kant van de gang stond Jody Lukoki, aan de andere Elvis Manu. Net zoals het duo ook al vlak bij elkaar stond op dat belangrijke moment kort na rust. Lukoki had Manu de bal moeten geven, dan was het 2-1 voor Cambuur geweest. Breekpunt, noemen ze dat. ,,Maar ik zag hem niet meelopen. Echt niet.”

Sportdonderdag, 6 februari 2014

Cambuur verliest punten in wat ooit bonusduel was

Leeuwarden | Na thuisnederlagen tegen Feyenoord en Ajax is Cambuur in eigen huis ook onderuit gegaan tegen PSV. Net als in de thuisduels met de andere leden van de traditionele top drie was ook het puntenverlies van gisteravond onnodig. En duur. Want door het 1-2 verlies tegen de Eindhovenaren verzuimde Cambuur afstand te nemen van de concurrenten in de degradatiestrijd.

Sportdonderdag, 6 februari 2014

Heerenveen komt tekort tegen FC Twente

Heerenveen | Zeventig minuten lang kon sc Heerenveen FC Twente gisteravond aardig bijhouden, maar in het resterende deel kwam de formatie van trainer Marco van Basten tekort. Nadat de Friese ploeg eerder dit seizoen in de beker nog overtuigend afrekende met de Enschedese formatie, drukte Twente in de slotfase het kwaliteitsverschil in cijfers uit. ,,We hebben nog heel veel te leren en proberen het seizoen goed af te sluiten”, zei Hakim Ziyech na de nieuwe tegenslag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties