Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 februari 2015.

Achtergrondvrijdag, 6 februari 2015

VN: leed van de SyriŽrs is niet te overzien

Amman - Kinderen die doodvriezen in vluchtelingenkampen en vluchtelingengezinnen die rond moeten komen van 1,30 dollar per dag. Het is de realiteit voor honderdduizenden in JordaniŽ.

Economievrijdag, 6 februari 2015

Jubileumeditie Friese botenbeurs is niet de grootste

Leeuwarden - In de jaren 2004, 2005, 2006 was het beurscomplex in Leeuwarden nog te klein voor Boot Holland. Er werd toen een extra tijdelijke hal bijgebouwd om alle standhouders een plaatsje te kunnen geven. Het was in de tijd dat de sloepen booming business waren. Maar die hausse is voorbij.

Hoofdartikelvrijdag, 6 februari 2015

Ook de tegenstanders van IS radicaliseren

Oog om oog , tand om tand. Zo reageert JordaniŽ na de marteldood van een Jordaanse gevechtsvlieger door de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dinsdag verspreidden de soennitische extremisten van IS een video waarop te zien is hoe de gevangen piloot Moaz al-Kasasbeh levend wordt verbrand. De volgende dag executeerde JordaniŽ in reactie op de moord twee ter dood veroordeelde jihadisten. Koning Abdullah II liet verder weten dat JordaniŽ ,,een meedogenloze oorlog" gaat voeren tegen IS.

Regiovrijdag, 6 februari 2015

Een vogelkers ringen is zo gepiept

Oudemirdum - ,,Het krijgt de overhand, andere soorten en struiken die wij willen hebben krijgen geen kans." Staatsbosbeheermedewerker Durk Postma legt het probleem met de Amerikaanse vogelkers uit in natuurgebied Elfbergen in Gaasterland. Zo'n 25 vrijwilligers hielpen daar gisteren mee de soort - die ook wel bospest wordt genoemd - te bestrijden. Dat gebeurt door van de dikste exemplaren de stam in te zagen of de bast rondom af te schillen, ook wel ringen genoemd. Daardoor komt de sapstroom tot stilstand en gaat de boom langzaam dood.

Regiovrijdag, 6 februari 2015

Frysl‚n onderzoekt uitbuiting Centrale As

Feanw‚lden - De provincie gaat uitzoeken of de uitbetaling van buitenlandse werknemers die meewerken aan de Centrale As en bij het aquaduct in de Drachtsterweg in Leeuwarden eerlijk gebeurt.

Regiovrijdag, 6 februari 2015

Leeuwarden ontkent risico's grondposities

Leeuwarden De gemeente Leeuwarden staat onterecht hoog op een lijst van Nederlandse gemeenten met mogelijk hoge financiŽle risico's bij grondposities. Dat zegt wethouder Isabelle Diks naar aanleiding van een rapport van Deloitte. Diks vindt dat de onderzoekers verkeerde aannames doen en dat zo een vertekend beeld ontstaat.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties