Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 6 november 2003.

Bijschriftdonderdag, 6 november 2003

Zin

Doe waar je zin in hebt.

Cultuurdonderdag, 6 november 2003

Oprichter Noordelijk Filmfestival bij opening gelauwerd

Leeuwarden – Jan van der Hoek, medeoprichter en voorzitter van het Noordelijk Filmfestival, heeft woensdagavond bij de opening van het festival de erepenning van de gemeente Leeuwarden gekregen. Van der Hoek neemt na 25 jaar afscheid als voorzitter.

Economiedonderdag, 6 november 2003

Sanering Frico is stimulans voor Fryslân

Meppel - Kaasmaker Frico gaat flink reorganiseren. De dochter van Friesland Coberco voegt een aantal activiteiten samen, waardoor vier van de acht opslag- en verpakkingslocaties dichtgaan. Er verdwijnen 192 van de 2140 vaste banen. Binnen enkele jaren komt er door de reorganisatie extra werkgelegenheid in Drachten en Wolvega.

Economiedonderdag, 6 november 2003

Reorganisatie Frico leidt tot extra werk in Wolvega

Leeuwarden – De gisteren aangekondigde reorganisatie van de kaaspakhuizen van Frico pakt binnen enkele jaren goed uit voor de vestiging in Wolvega. ,,Nu werken er nog 120 mensen op deze vestiging, maar over ruim een jaar is er werk voor 210 mensen. Daarna kan de capaciteit redelijk gemakkelijk worden verdubbeld”, aldus Henk Hospes van vakcentrale CNV.

Hoofdartikeldonderdag, 6 november 2003

Israël echt een gevaar…

Niet Irak, Iran, Syrië, Noord-Korea, Libië of Afghanistan worden door Europeanen gezien als de grootste bedreiging voor de wereldvrede. Nee, dat is Israël. De enige democratische staat in het Midden-Oosten wordt als een groter gevaar beschouwd dan landen die massavernietigingswapens hebben of terroristen onderdak bieden.

Regiodonderdag, 6 november 2003

Mogelijk eigen stadswachten Leeuwarden

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden gaat mogelijk zelf stadswachten aannemen. Tot nu toe huurt de gemeente de toezichthouders van de stichting Stadswacht Fryslân (SSF), maar die wil meer geld dan de gemeente beschikbaar heeft.

Regiodonderdag, 6 november 2003

CDA: waar je kerkt moet je kunnen wonen

Buitenpost – Mensen in Achtkarspelen moeten gemakkelijker een bouwkavel of woning in een ander dorp dan waarin ze wonen, krijgen toegewezen. Dat vindt het CDA van Achtkarspelen.

Regiodonderdag, 6 november 2003

Zee mag bres slaan in stuifdijk

Terschelling - Terschelling gaat de zee de vrijheid geven bressen te slaan in de stuifdijk van de Boschplaat. Het water krijgt de vrije loop om de kwelder te overspoelen. Uit de zandrug, die door vorige generaties Terschellingers is aangelegd en de basis vormde voor het Europees natuurreservaat de Boschplaat, worden hier en daar happen zand gehaald. Het kunstmatige duin moet een natuurlijker aanzien krijgen. Stuivend zand gaat de vergraste grond weer nieuw leven inblazen en de voedingsbodem vormen voor bijzondere plantengroei.

Regiodonderdag, 6 november 2003

Dantuma haalt spot over gehoortest van tv

Leeuwarden – Dantuma Medische Speciaalzaken in Leeuwarden heeft een reclamespot over een gehoortest van de televisie gehaald. Dat gebeurde na klachten van kijkers. In de reclamespot, die werd uitgezonden door Omrop Fryslân, was te zien dat de leider van een groep padvinders bijna werd overreden door een trein.

Regiodonderdag, 6 november 2003

IJsstadion Thialf is gered van ondergang

Heerenveen – IJsstadion Thialf in Heerenveen is gered. Het reddingsplan van Thialf is goedgekeurd door bewindvoerder

Regiodonderdag, 6 november 2003

Emotie tekent herindelingsdiscussie

Oppenhuizen - Een uitspraak doen over een fusie tussen Sneek en Wymbritseradiel? Burgemeester Hartkamp van Sneek waagde zich er gisteren niet aan, tijdens de themabijeenkomst over gemeentelijke herindeling die de FNP Wymbritseradiel hield. Bij zulke thema’s komen te veel en onnodig emoties kijken, vindt hij. ,,Een uitnodiging van Sneek aan Wymbritseradiel om te praten over samengaan, wordt in de dorpen in Wymbrits ontvangen als de uitnodiging van de kok aan de kalkoen om te praten over het menu.’’

Regiodonderdag, 6 november 2003

‘Vakantie leidt tot verwaarlozing afvalscheiding’

Ameland – Badgasten op Ameland doen maar weinig aan afvalscheiding. Ze zijn op vakantie, en dus willen ze zich niet teveel bezig houden met apart houden van papier, glas en gft-afval. Dat blijkt uit de resultaten van de Afvalenquęte , die de gemeente Ameland de afgelopen zomer hield onder bewoners en gasten.

Regiodonderdag, 6 november 2003

Digitale pacemaker bij Tjongerschans

beter voor patiënt

Regiodonderdag, 6 november 2003

Fryslân heeft meer cellen nodig

Leeuwarden - Criminelen uit het Westen houden een deel van de politiecellen in Fryslân bezet. In het Westen is er geen celruimte, waardoor ze in Fryslân worden geplaatst. Daardoor is er voor de Friese politie soms geen ruimte om opgepakte veelplegers snel vast te zetten. Fryslân moet meer cellen beschikbaar krijgen, zonodig ten koste van het plaatsen van criminelen uit de andere regio’s, vindt hoofdofficier van justitie mr L. den Hollander. Dat heeft hij de Dienst Justitiële Inrichtingen, onderdeel van het ministerie van Justitie, laten weten, samen met korpschef Wagenaar Fryslân en korpsbeheerder De Boer, de burgemeester van Leeuwarden.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 november 2003

Hulpverlener vaak ook zelf slachtoffer

Amsterdam - Geestelijk leiders die inzetbaar willen zijn om zorg te bieden na rampen, moeten beginnen met het leren kennen van professionele hulpverleners en diensten in de regio. Zo weten ze naar wie ze slachtoffers kunnen doorverwijzen als dezen behalve geestelijke zorg een therapeut of advocaat nodig hebben.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 november 2003

Kerk van Warstiens gerestaureerd

Warstiens - Opgetogen en blij is het College van Kerkvoogden van de Hervormde Gemeente Wartengahe. De hervormde kerk van Warstiens staat er na een omvangrijke restauratie weer fraai bij.

Weerdonderdag, 6 november 2003

De drogere lucht is inmiddels ook tot Fryslân doorgedrongen en daardoor was er de afgelopen nacht geen sprake van mistbanken op uitgebreide schaal. Verder was er ook sprake van een behoorlijke windsnelheid, en dat is niet bevorderlijk voor de temperatuursdaling. De minimumtemperaturen kwamen te liggen rond 4 ŕ 5 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties