Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 6 november 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 6 november 2014

De farce van de participatiegedachte

Over een paar maanden trekt de rijksoverheid zich terug uit allerlei vormen van zorg en aspecten van werk en inkomen. Het is de bedoeling dat gemeenten voor deze onderdelen van de samenleving verantwoordelijk worden. Daarnaast wordt er meer verantwoordelijkheid van de burgers verwacht.

Regiodonderdag, 6 november 2014

Blok wil in gesprek met regio's over krimpstatus

Den Haag - Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) besluit pas in december of Noordoost- en Zuidoost-Fryslân de status van krimpregio krijgen. Blok wil daarover eerst in gesprek met vertegenwoordigers van krimp- en anticipeerregio's.

Regiodonderdag, 6 november 2014

Verbijsterd en geradbraakt naar de val van de Muur gekeken

Aldtsjerk - ,,Wat ik nooit zal vergeten: de aankomst bij de grens tussen West- en Oost-Duitsland. Het was een complete gekkenboel."

Regiodonderdag, 6 november 2014

Oud stationspand in Drachten mag toch Jumbo-supermarkt worden

Drachten - De gemeente Smallingerland wil toch toestemming geven voor de verbouwing van het voormalige busstation aan de Stationsweg in Drachten tot winkelcentrum. Het nieuwe college van B en W stemt grotendeels in met een plan van projectontwikkelaar De Haan uit Stadskanaal, dat ruim een jaar geleden nog door de gemeenteraad werd teruggedraaid.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 november 2014

25 jaar Friezenkerk in het Vaticaan

Vaticaanstad - De Kerk der Friezen, de Nederlandse kerk in het Vaticaan in Rome, bestaat 25 jaar. Kardinaal Wim Eijk van het aartsbisdom Utrecht gaat zondag voor in een eucharistieviering uit dankbaarheid in de kerk aan de rand van het Sint Pietersplein.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties