Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 december 2013.

Hoofdartikelvrijdag, 6 december 2013

Hoe zo, niet kiezen voor Fryske Marren?

In Fryslân woedt een merkwaardige discussie over de naam van de nieuwe gemeente die ontstaat uit de fusie van Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân. De ‘werktitel’ is De Friese Meren, maar moet de echte naam niet De Fryske Marren zijn?

Geloof & Kerkvrijdag, 6 december 2013

Protestantse Kerk komt met tv-spotjes voor Kerst

Utrecht | De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gaat reclamespots uitzenden om te laten weten dat mensen met Kerst welkom zijn in de kerk. Vanaf 18 december is de spot zo’n 125 keer te zien op Nederland 1, 2, 3 en RTL4.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 december 2013

Katholieke Kerk moet massaal kerken sluiten

Rome/Utrecht | Het aantal katholieke godshuizen in Nederland zal tot 2025 met twee derde afnemen. Volgens het eigen, recente rapport van de Nederlandse bisschoppen voor het Ad Limina-bezoek - dat op dit moment plaatsvindt - waren er vorig jaar nog 1593 kerken. Dat zou betekenen dat er nog ruim duizend kerken dichtgaan in de komende twaalf jaar.

Sportvrijdag, 6 december 2013

Die blije gezichtjes, daar gaat het om

Het is bepaald niet de grootste chocoladeletter die je kunt bedenken, maar toch. De J van Jelle. Ik kreeg ’m op de club. En er zat zelfs nog een gedichtje bij.

Sportvrijdag, 6 december 2013

Plaats op tribune maakt van Schokker nog geen opgever

Leeuwarden | Het was even zoeken op het wedstrijdformulier, afgelopen zondag in Arnhem. Dat Oebele Schokker (29) ontbrak in de basiself was niet zo verrassend. Maar dat de naam van de aanvaller evenmin bij de reserves stond, was dat wel. Is zijn rol bij SC Cambuur uitgespeeld? Wacht een verhuur? ,,Ik ben teveel liefhebber om op de tribune te zitten. Maar ik ben geen opgever.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties