Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 6 maart 2013.

Cultuurwoensdag, 6 maart 2013

Mr. Polska op vijfde Beachrockers Festival

Sint Nicolaasga | Mr. Polska treedt op tijdens de vijfde editie van het Beachrockers Festival, op 6 juli op de Ulesprong in Sint Nicolaasga. De Pools/Nederlandse artiest is de eerste grote act die de organisatie van het zomerse strandfestival bekend heeft gemaakt. De organisatie hoopt gauw meer namen bekend te maken.

Cultuurwoensdag, 6 maart 2013

Nominaties voor Simke Kloosterman Priis 2013

Leeuwarden | Eppie Dam (met Fjouwer dappere mûskes), Lida Dykstra (Knipperke), Elske Kampen (Dit is it gedicht/ Dit is het gedicht) en Thys Wadman (De oerwinnings fan Tido Houtsma) zijn genomineerd voor de Simke Kloosterman Priis 2013.

Cultuurwoensdag, 6 maart 2013

Theaterkoor Animato komt met eigen revue

Leeuwarden | Theaterkoor Animato brengt deze maand een eigen productie op de planken. Het gaat om Grande Revue Animée naar een idee van operazanger en oud-koorlid Jan Ate Stobbe. Het verhaal is gebaseerd op Die Lustige Witwe van Franz Lehár.

Hoofdartikelwoensdag, 6 maart 2013

Italië te groot om te redden als het omvalt

Dat Italië na de verkiezingen van vorige week onregeerbaar dreigt te worden, is niet alleen een Italiaans probleem. De politieke patstelling vormt een risico voor de stabiliteit van de euro, wat rampzalig kan uitpakken voor de net weer opkrabbelende economie in de eurozone. Italië, qua bruto nationaal product de derde economie van de eurozone, is te groot om te redden als de schuldencrisis er uit de hand loopt.

Regiowoensdag, 6 maart 2013

Inwoners Blije betalen zelf voor tekort dorpshuis

Blije | Er is een oplossing voor het tekort van 137.000 euro bij de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) Fjildsicht in Blije. Hoewel het dorp daar eerst zelf niet voor wilde opdraaien, is gisteravond toch besloten het geld op tafel te leggen. Zo kan de mfa, die in totaal 1,8 miljoen euro kostte, een half jaar na de oplevering toch eindelijk openen.

Regiowoensdag, 6 maart 2013

Burgemeesters maken plan voor eigen wietteelt

Drachten | Smallingerland maakt zich op voor een proef met legale teelt van wiet. Gisteravond besloot de gemeenteraad in grote meerderheid om samen met de gemeente Leeuwarden een voorstel uit te werken voor zo’n experiment. Er moet eerst wel goedkeuring komen van minister Ivo Opstelten (Justitie).

Regiowoensdag, 6 maart 2013

Fryslân pompt 300 miljoen in de economie

Leeuwarden | De provincie Fryslân wil met spoed driehonderd miljoen euro steken in het aanjagen van de Friese economie. Daarvoor wordt een beroep gedaan op de reserve van ruim 1,1 miljard euro die ontstaan is door de verkoop van de Nuon-aandelen. Voorwaarde is dat de investeringen bijdragen aan een duurzame en gezonde toekomst voor Fryslân.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 maart 2013

Comité van Amelanders voor acties Clemenskerk

Ameland | Er komt een comité van Amelanders die acties gaan organiseren voor de afgebrande Sint-Clemenskerk in Nes op Ameland. Ook wordt op dit moment een comité van aanbeveling gevormd. Dat laat pastoor Paul Verheijen uit Dokkum weten.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 maart 2013

Jacob de Leeuwe: zoek naar Joodse boeken in Vaticaan

Leeuwarden | Liggen er nog Joodse boeken of heilige voorwerpen uit de tweede tempel in de magazijnen van het Vaticaan? De Joodse arts en auteur Jacob Nathan de Leeuwe uit Leeuwarden verzoekt kardinaal Wim Eijk een zoektocht te ondernemen.

Sportwoensdag, 6 maart 2013

Drachten schrijft damhistorie met promotie

Drachten | Met de degradatie van damclub De Oldehove raakte Fryslân zaterdag, na de eerdere degradatie van Damcombinatie Fryslân, ook de tweede vertegenwoordiger op het hoogste niveau, de ereklasse, kwijt. Naast het teleurstellende nieuws was er echter ook positief nieuws van het Friese damfront. Ons Genoegen uit Drachten promoveerde voor het eerst in de clubhistorie naar de hoofdklasse, het op één na hoogste niveau. In het promotieduel werd het Haarlemse HDC in de barrage via het sneldammen verslagen.

Sportwoensdag, 6 maart 2013

Dordrecht - Cambuur naar maandag 8 april

Leeuwarden | De uitgestelde uitwedstrijd van SC Cambuur tegen FC Dordrecht is door de KNVB opnieuw vastgesteld voor maandag 8 april. Het duel kon afgelopen vrijdag geen doorgang vinden vanwege het overlijden van oud-trainer Theo Bos. Het duel begint op het vertrouwde tijdstip van 20.00 uur. De Leeuwarder formatie zal in de vier voorafgaande weken drie keer een inhaalduel spelen op maandagavond tegen achtereenvolgens FC Emmen, Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles.

Sportwoensdag, 6 maart 2013

Knegt start individueel op WK, Breeuwsma niet

Debrecen | Europees kampioen Freek van der Wart, Niels Kerstholt en Sjinkie Knegt (Bantega) komen vanaf vrijdag bij het WK shorttrack in Debrecen individueel in actie. Dat maakte bondscoach Jeroen Otter gisteren bekend. Bij de vrouwen gaan Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof om de individuele medailles strijden. Voor de achtervolging zijn Sanne van Kerkhof en Lara van Ruijven aangewezen. Bij de mannen geldt dit voor Daan Breeuwsma (Aldeboarn) en Christiaan Bökkerink.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties