Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 maart 2015.

Cultuurvrijdag, 6 maart 2015

Tijd voor een best of Hšndel, en meer

Met Handel Revue neemt BarokOpera Amsterdam het publiek in het Posthuis Theater te Heerenveen vrijdagavond mee terug naar de hoogtij dagen van barokcomponist Georg Friedrich Hšndel.

Economievrijdag, 6 maart 2015

SER Noord moet andere rol krijgen, vinden provincies

Leeuwarden - De inrichting van de Sociaal Economisch Raad (SER) Noord-Nederland moet anders. Noordelijke provinciebestuurders kijken kritisch naar de subsidie van 150.000 euro omdat ze vinden dat het adviesorgaan te abstracte, gebrekkig getimede en niet op beleid afgestemde rapporten aflevert.

Hoofdartikelvrijdag, 6 maart 2015

De minister, zijn ambtenaren en een lek

Minister Opstelten zit in de problemen. En in hem de VVD. De minister heeft zijn ambtenaren niet in het gelid en alles wijst erop dat hij de Kamer niet goed heeft geÔnformeerd.

Regiovrijdag, 6 maart 2015

Geen bouwvakkersdecolletťs bij het NK metselen voor vmbo'ers

Leeuwarden - In Leeuwarden is gisteren de voorronde van het NK metselen van start gegaan. Tien vmbo-leerlingen uit Frysl‚n metselen twee dagen lang voor een plek in de landelijke finale.

Regiovrijdag, 6 maart 2015

Strop van

De Falom - De provincie trekt 4,1 miljoen euro uit om (verkeers)knelpunten rond de Centrale As, de vierbaansweg tussen Dokkum en Nijega, op te lossen. Dat maakte gedeputeerde Sietske Poepjes gisteren in De Falom bekend. Met een viertal maatregelen moeten de problemen verholpen worden. Het geld daarvoor kan worden gehaald uit aanbestedingsvoordelen die de provincie tot nu toe behaald heeft bij de aanleg van de weg, aldus de gedeputeerde. De Centrale As kost in totaal ongeveer 250 miljoen.

Regiovrijdag, 6 maart 2015

Opheffen van waterschappen is een slecht idee

Leeuwarden - Het idee om de waterschappen op te heffen en de taken onder te brengen bij de provincies, wordt door de politieke partijen die dit voorstellen met oneigenlijke argumenten gestaafd. Dat zegt Marleen van Rijswick, hoogleraar Europees en nationaal waterrecht in Utrecht, vandaag in een interview in het Friesch Dagblad.

Regiovrijdag, 6 maart 2015

Particulier krijgt niets voor bodemdaling

Burgum - Friese particulieren en landbouwers zijn er tot nu toe nog nooit in geslaagd van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) ook maar ťťn euro vergoeding te krijgen voor schade als gevolg van bodemdaling door gaswinning. Dat bevestigt secretaris Gosse Jan Steendam van de Commissie Bodemdaling Aardgaswinning Frysl‚n desgevraagd.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 maart 2015

Studiedag over werk Heschel

Nijkerk - Onder het motto 'Ontmoet IsraŽl' houdt stichting Christenen voor IsraŽl een reeks van vier studiedagen die speciaal bedoeld zijn voor voorgangers. Centraal staat de ontmoeting met IsraŽl en het leren van het jodendom. De eerste studiedag vindt plaats op 25 maart. Thema van deze dag is: wie en wat beweegt IsraŽls profeten? Een kennismaking met Abraham Joshua Heschel. Spreker is ds. Sjirk van der Zee. Hij was onder meer voorzitter van de Hervormde Raad voor de verhouding Kerk en IsraŽl en is nu nog voorzitter van de Vereniging van Vrienden van de Synagoge te Breda. Hij nam het initiatief tot de Nederlandse vertaling van A.J. Heschel, De Profeten (Skandalon, 2013). De bijeenkomst begint om 10.00 uur en wordt gehouden in het IsraŽl centrum in Nijkerk. Aanmelding via www.christenenvoorisrael.nl/studiedagen


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties