Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 mei 2003.

Analysedinsdag, 6 mei 2003

Van schlemiel tot voorbeeld

Cambuur Leeuwarden stond drie jaar geleden nog op de rand van een faillissement, nu behoort de eerstedivisieclub tot een van de vier betaald voetbal organisaties (bvo’s) die van de voetbalbond KNVB zonder voorwaarden de licentie voor volgend seizoen hebben gekregen. Dat is de verdienste van voorzitter Wytze Adema. Zijn motto luidt vanaf het begin: er gaat geen kwartje meer uit, dat nog niet verdiend is. Een kwestie van tegen de trend in besturen. Toen was de club de schlemiel, nu een voorbeeld.

Bijschriftdinsdag, 6 mei 2003

Doop

Het is feest in de gemeente: in een gezin is een kindje geboren en de ouders houden het ten doop.

Cultuurdinsdag, 6 mei 2003

Zuco 103 steelt de show op Befrijdingsfestival

Het Befrijdingsfestival kende dit jaar grote namen. Natuurlijk was Within Temptation de grote publiekstrekker. Maar het swingende Zuco 103 kreeg het voor elkaar om het publiek te laten schreeuwen: we want more.

Cultuurdinsdag, 6 mei 2003

Brassband uit Groningen wordt zevende op EBK

Bergen – De Provinciale Brassband Groningen onder leiding van Siemen Hoekstra is afgelopen weekend als zevende geëindigd op de Europese Brassband Kampioenschappen (EBK).

Cultuurdinsdag, 6 mei 2003

‘Eten met vrienden’ heeft inferieur niveau

Elke verbintenis tussen twee mensen houdt tegelijkertijd een afscheid in. Zo is het leven nu eenmaal. En gebeurt dat niet door de (natuurlijke) dood, dan wel door een al dan niet geforceerde scheiding.

Economiedinsdag, 6 mei 2003

CNV niet verrast door problemen van Broersma

Drachten - De reorganisatie van transportbedrijf Broersma in Stroobos is tekenend voor de problemen in de transportbranche. Dat zegt Harm Bos van de Vervoersbond CNV. Woensdag voert het CNV overleg met Broersma over de aangekondigde plannen.

Economiedinsdag, 6 mei 2003

Friese transportsector in zwaar weer

De forse reorganisatie bij transporteur Broersma in Stroobos staat binnen de transportbranche niet op zichzelf. De sector heeft het zwaar te verduren. Belangrijkste reden is de slechte economie. Daarbij komt dat Duitsland naar verwachting vanaf 1 september extra wegenbelastingen invoert.

Economiedinsdag, 6 mei 2003

Van agrarisch loonwerk naar recycling

Wouterswoude - Tot de jaren tachtig was het bedrijf Van der Galiën bv een agrarisch loonbedrijf zoals er zovele waren in Fryslân. Tegenwoordig is deze onderneming de enige in de provincie die gespecialiseerd is in de grootschalige versnippering van groenafval en sloophout en het zeven van compost en met puin vermengde grond.

Hoofdartikeldinsdag, 6 mei 2003

Topinkomens…

Er is bijna geen maatschappelijk onderwerp waarbij de emoties zo hoog op lopen als bij de berichten over de inkomens van managers van grote bedrijven en over vertrekpremies van deze mensen. Nu voor sommige groepen in de samenleving de economische krimp voelbaar wordt, lijkt het extra onrechtvaardig en onbehoorlijk dat topmensen miljoenen euro’s ontvangen voor hun werk en/of hun vertrek.

Regiodinsdag, 6 mei 2003

Rumoerig slot na Leeuwarder bevrijdingsfeest

Leeuwarden – Het Befrijdingsfestival in Leeuwarden is maandagavond rumoerig geëindigd. In de binnenstad vonden in de avond verschillende vechtpartijen plaats. Tot laat in de avond veroorzaakten groepjes jongeren geluidsoverlast.

Regiodinsdag, 6 mei 2003

‘Fransen doden Friese grutto’s’

Leeuwarden - In Frankrijk zijn vorig jaar 435.000 kieviten en 115.000 andere steltlopers, waaronder veel grutto’s, doodgeschoten door jagers. Deze jachtpraktijken zijn een ,,wezenlijke bedreiging’’ voor de grutto, vindt PvdA europarlementariër dr Dorette Corbey. De Europese Vogelrichtlijn moet daarom worden aangepast.

Regiodinsdag, 6 mei 2003

Rinsma State wordt weer een woonhuis

Driesum – Het oude gemeentehuis van Dantumadeel, Rinsma State in Driesum, wordt weer een woonhuis. Dirk Scheringa, eigenaarvan de DSB-groep en van voetbalclub AZ uit Alkmaar, heeft besloten zelf in het pand te gaan wonen. Adema Architecten uit Dokkum gaat de state verbouwen.

Regiodinsdag, 6 mei 2003

‘Aantal mosselen op wad naar dieptepunt’

Harlingen - Het aantal jonge mosselen in de Waddenzee heeft een historisch dieptepunt bereikt. Op dit moment is er maar 5 miljoen kilogram opvisbaar mosselzaad aanwezig. In 2001 was dit 70 miljoen kilo.

Regiodinsdag, 6 mei 2003

Nieuwe bestemming voor Lindenoord Wolvega

Wolvega – De Oudheidkamer, de Vereniging Historie en de VVV van Weststellingwerf krijgen een nieuw onderkomen. Over zo’n anderhalf jaar huizen deze instellingen samen in het statige Huize Lindenoord in Wolvega.

Regiodinsdag, 6 mei 2003

Na speeltuintjes nu ook oudejaarssubsidie kwijt

Hemrik/Bakkeveen – Onlangs raakten ze hun speeltuintjes kwijt, en nu moeten ze ook nog de oudejaarssubsidie inleveren. De dorpen Hemrik en Bakkeveen zijn dubbel ‘slachtoffer’ van de controledrift van de gemeente Opsterland.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 mei 2003

Paus Johannes Paulus II in woord en beeld

16 oktober aanstaande is het exact 25 jaar geleden dat paus Johannes Paulus II de 264ste kerkvorst werd van de Rooms-Katholieke Kerk. In aanloop naar dat jubileum zullen diverse boeken over het leven van Karol Wojtyla verschijnen. Persbureau Reuters kwam onlangs met een eigen boek over de kerkvorst, geschreven door de journalisten en fotografen die de paus in al die jaren van dichtbij meemaakten.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 mei 2003

Oude bestuur van Kristlik Frysk Selskip weer terug

Leeuwarden – Het oude bestuur van het Kristlik Frysk Selskip (KFS) is weer terug. In de voorjaarsvergadering van 1 maart trad het KFS-bestuur af omdat de aanwezige leden tegen het voorgestelde nieuwe beleid hadden gestemd.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 mei 2003

‘Waarschuwing tegen popmuziek’

Leeuwarden - Een verhaal houden in kerken dat jongeren moeten stoppen met het luisteren naar muziek van Eminem, Britney Spears, 2Pac en Madonna. Het lijkt een kruistocht die inmiddels tot het verleden behoort, zou je denken. Popmuziek is immers toch vrij algemeen geaccepteerd? De Amerikaan Joe Schimmel vindt echter dat de jeugd gewaarschuwd moet worden. Vrijdag en zaterdag is hij in Drachten en Leeuwarden.

Sportdinsdag, 6 mei 2003

Wel bloemen, nog geen titel voor beloften

Heerenveen - Jong FC Twente verstierde maandagavond het feestje van de beloften van SC Heerenveen. De ploeg van Jan de Jonge had nog één puntje nodig om zich officieel kampioen te mogen noemen van de eredivisie. Dat feest ging echter niet door. Toch waren er na afloop wel bloemen voor Jong Heerenveen dat de titel nauwelijks meer kan ontgaan.

Sportdinsdag, 6 mei 2003

Het leven gaat verder, ook in Harkema

Harkema - Twee dagen na het behalen van het historische kampioenschap in de hoofdklasse C vergadert het bestuur van amateurvoetbalclub Harkemase Boys er in de bestuurskamer op sportpark De Bosk alweer driftig op los.

Sportdinsdag, 6 mei 2003

Kaarten Harkemase Boys in voorverkoop

Harkema - Harkemase Boys begint dinsdagavond de voorverkoop van kaarten voor de eerste wedstrijd om het algeheel voetbalkampioenschap bij de zaterdagamateurs, zaterdag tegen Quick Boys (aanvang 14.30 uur),

Sportdinsdag, 6 mei 2003

In Heerenveen heeft de jeugd echt wel toekomst

Heerenveen – De beloften kampioen, de A-junioren met nog drie duels te gaan bovenaan. Niet eerder was de oudste jeugd van Sportclub Heerenveen zo succesvol als dit seizoen.

Weerdinsdag, 6 mei 2003

Perioden met zon

Vanavond en vannacht hebben we brede opklaringen en het kwik kan zakken tot rond 6 graden. Her en der kunnen mistbanken ontstaan. Morgen krijgen we perioden met zon en het wordt een warme dag met temperaturen die komen te liggen rond 19 ŕ 20 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties