Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 6 juni 2011.

Cultuurmaandag, 6 juni 2011

Jana Eijer wint jubileumedysje fan Liet

Ljouwert - Sjongeres Janna Eijer (22) út Jobbegea hat sneontejûn de tweintichste edysje fan it Fryske sjongfestival Liet wûn mei har ferske 1 klap. Eijer krige hast fan alle sân sjueryleden it maksimale oantal fan tolve punten, en wie dêrmei in dúdlike winner. De Ivan Pel-publykspriis gie dizze jubileumedysje nei de 28 sjongeressen fan it Popkoar FromUs út Dronryp. Yvonne Bleize, foarsitter fan de stichting Liet, dielde noch in tredde bosk blommen út. Dy wie foar Liet-feteraan Adri de Boer, dy’t foar de tsiende kear yn de finale stie.

Cultuurmaandag, 6 juni 2011

Zesduizend bezoekers op Circustheaterdagen

Schiermonnikoog - De vierde editie van de Circustheaterdagen op Schioermonnikoog heeft afgelopen weekend ruim zesduizend bezoekers getrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Hoofdartikelmaandag, 6 juni 2011

Rutte en de coalitie op weg naar hete zomer

Is de Nederlandse belastingbetaler als een dokter die aan het bed van de patiënt (Griekenland) staat en zegt dat hij alles zal doen om diens leven te redden? Of is die belastingbetaler die op een afstand kijkt naar de patiënt en zegt: dat wordt nooit meer wat? Om die vragen draaide het gisteren in het tv-programma Buitenhof, waar de president van de Nederlandse Bank, Nout Wellink, zijn afscheidsinterview deed.

Regiomaandag, 6 juni 2011

Politie Fryslân geeft controles door via twitter

Donkerbroek - De politie Fryslân geeft vanaf vandaag de locaties van snelheidscontroles door via twitter. Om half elf vanochtend ging de eerste waarschuwing de deur uit: een radarcontrole tussen Donkerbroek en Oosterwolde.

Regiomaandag, 6 juni 2011

Drinken, drinken is het devies bij de kuiertocht

Sonnega - Veel drinken. Dat was zaterdag het devies voor de deelnemers aan de Pieter Stuyvesant Kuiertocht in Weststellingwerf. De zon scheen fel, uitdroging dreigde.

Regiomaandag, 6 juni 2011

Vliegerfeest promoot nieuwbouwwijk

Leeuwarden - Ze zijn van afstand al te zien, de felgekleurde vliegers in de lucht. De vliegeraars zelf komen iets later in beeld. Ze staan op een braakliggend grasveld aan de rand van Leeuwarden.

Regiomaandag, 6 juni 2011

Maatjes mogen best zwetsen, het hoeft niet altijd zo zwaar

Als Sietze Johan mee uit rijden neemt, dat vindt hij het leukst. Anderhalf jaar is Johan van Meekeren aan Sietze Reijenga gekoppeld via maatjesproject Aanzet. Dit jaar bestaat 12,5 jaar.

Geloof & Kerkmaandag, 6 juni 2011

Dertig Titussen uit de hele wereld in Bolsward

Het Titus Brandsma Museum verwelkomt woensdag een bijzondere gast: de hoogste man van de karmelieten. Voor het eerst zijn er ook kunstwerken over Titus uit de hele wereld bijeen.

Sportmaandag, 6 juni 2011

Sportquiz: Waarheen voert de Passage du Gois?

Over een kleine maand begint op de Passage du Gois in Noordwest Frankrijk de 98e editie van de Tour de France. In tegenstelling tot andere jaren wordt de Ronde niet op gang geholpen met een proloog maar met een rit in lijn over 191 kilometer. Grote favoriet voor de Tourzege is de Spanjaard Alberto Contador. Het Nederlands wielerpubliek gokt op Robert Gesink. Lukt het dit jaar niet dan hoopt de Achterhoeker toch zeker in een van de komende jaren in de voetsporen te treden van Jan Janssen (1968) en Joop Zoetemelk (1980).

Sportmaandag, 6 juni 2011

‘Onze wedstrijdsecretarissen zijn praktisch een callcenter’

Lagere voetbalelftallen uit de B-categorie moeten regelmatig vanwege te weinig spelers hun wedstrijden afgelasten. Die worden verplaatst, maar aan het einde van het seizoen zijn er op zaterdag, zondag en bij de dames in totaal zo’n 1000 wedstrijden helemaal nooit gespeeld. Hoe is dit mogelijk?

Sportmaandag, 6 juni 2011

De eeuwige schuldvraag en de zwarte piet

De grote vraag die Fryslân de afgelopen week bezighield was: wie zal worden aangewezen als hoofdschuldige voor de slechte prestaties van afgelopen seizoen van sc Heerenveen. Wel, dat is Raymond Libregts, assistent-trainer van Ron Jans. Niet de hoofdtrainer zelf, maar zijn rechterhand heeft de zwarte piet gekregen voor de slechtste seizoenprestatie van de club sinds zeventien jaar. Die conclusie lijkt wel gerechtvaardigd sinds vrijdag.

Sportmaandag, 6 juni 2011

Ambitieus KWS hoopt op gediplomeerd zeiltrainer

Kolmeersland - Met de Kleine Sneekweek achter de rug hoopt de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) binnen afzienbare tijd nieuwe stappen te zetten. De Snekers koesteren goede hoop op een gediplomeerd bondstrainer, die het top- en breedtezeilen in Fryslân bij de hand moet nemen. De Friese vereniging ziet zich in de kans op een toewijzing gesteund door de flinke toestroom van jonge zeilers, die ook de afgelopen dagen op de Snitsermar te vinden waren.

Sportmaandag, 6 juni 2011

C-junioren Heerenveen Nederlands kampioen

Wijchen - De C-junioren van sc Heerenveen hebben zaterdag in Wijchen de Nederlandse titel gepakt. De kampioen van de eerste divisie A was in de beslissingswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (kampioen eerste divisie B) met 2-1 te sterk. Rewan Amin Mohammed en Joy Ockenge maakten de doelpunten.

Sportmaandag, 6 juni 2011

Assaidi scoort voor winnend Marokko

Marrakesh - Marokko heeft zaterdag in de strijd om deelname aan de Afrika Cup een belangrijke overwinning geboekt tegen Algerije. De rivaal werd met 4-0 naar huis gestuurd, onder meer door een doelpunt van de uitblinkende sc Heerenveen-speler Oussama Assaidi. Hij scoorde de 4-0.

Sportmaandag, 6 juni 2011

Harkemase Boys treft UNA in halve bekerfinale

Harkema - Harkemase Boys speelt zaterdag in de halve finale van de amateurbeker in Veldhoven tegen UNA. De bekerkampioen van district Zuid won gisteren in de kwartfinale met 0-1 van JVC Cuijk. UNA werd dit seizoen afgetekend kampioen van de hoofdklasse B en speelt volgend seizoen in de zondag-topklasse.

Sportmaandag, 6 juni 2011

Trio Van Althuis beschikt over langste adem

De eerste uitnodigingswedstrijd van het seizoen in Scharnegoutum is zaterdag onder ideale omstandigheden een prooi geworden voor het partuur van Pieter van Althuis, Herman Sprik en Daniël Iseger.

Sportmaandag, 6 juni 2011

Partuur Wagenaar wint in Scharnegoutum

Scharnegoutum - Lisette Wagenaar, Anna-Lynn Wijbenga en Gérieke de Groot hebben zaterdag in Scharnegoutum de uitnodigingswedstrijd in de hoofdklasse gewonnen. Het drietal was in de finale met 5-2 en 6-2 veel te sterk voor Rianne Vellinga, Sjoukje Visser en Margriet Bakker. De derde prijs was voor Afke Kuipers, Mariska Hoogland en Aukje van Kuiken. De vrije formatiepartij van gisteren in Wommels werd vanwege het noodweer afgelast en verplaatst naar woensdag (18.00 uur).

Sportmaandag, 6 juni 2011

FC Wolvega keert na zeven jaar terug in de eerste klasse

Wolvega - Na zeven jaren in de tweede klasse speelt FC Wolvega komend seizoen weer op het platform waar het naar eigen inzicht thuis hoort: de eerste klasse. Het elftal van interim-trainer Teun Dikken zette in de finale van de nacompetitie LSC 1890 in twee confrontaties opzij.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties