Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 6 juni 2012.

Economiewoensdag, 6 juni 2012

Kritiek op grenzen aantal dieren per stal

Den Haag | De normen die staatssecretaris Henk Bleker stelt voor het maximaal aantal dieren per locatie kan nog niet rekenen op algemene instemming vanuit politieke partijen, maatschappelijke organisaties en de veehouderij. De grens komt te liggen bij 175.000 leghennen, 240.000 vleeskuikens, 500 melkkoeien, 2000 zeugen, 10.000 vleesvarkens en 2000 melkgeiten en vleeskalveren.

Economiewoensdag, 6 juni 2012

Friesland Lease neemt werk Athlon in Heerenveen over

Drachten | Autoleasebedrijf Friesland Lease in Drachten neemt de klanten, leasecontracten en vijf van de acht werknemers van Athlon Car Lease in Heerenveen over. Daarmee groeit de noordelijke leasemaatschappij van 5200 naar 6500 auto’s en stijgt de omzet met een vijfde naar 65 miljoen euro.

Hoofdartikelwoensdag, 6 juni 2012

Voortmodderen of meer Europa?

Er wordt gewerkt aan een groot, revolutionair masterplan om Europa uit de crisis te trekken. Nu zijn er vaker plannen bedacht om dat voor elkaar te krijgen, maar dit keer zou het menens zijn. Het is iedereen wel duidelijk dat de huidige koers op niets uitloopt. Met een Griekenland dat op instorten staat, kapitaalvlucht uit Italië en Spaanse banken die dreigen om te vallen, zijn drastische middelen nodig om Europa en de rest van de wereld te redden van een economische ramp.

Regiowoensdag, 6 juni 2012

Onvrede over provinciaal natuurbeleid

Leeuwarden | De Friese Milieu Federatie (FMF), Staatsbosbeheer, It Fryske Gea en Natuurmonumenten zijn teleurgesteld in hoe de provincie Fryslân met de natuur en het landschap omgaat.

Regiowoensdag, 6 juni 2012

Chinezen bouwen bussen voor Schiermonnikoog

Schiermonnikoog | Het Chinese bedrijf BYD Europe bouwt de zes elektrische bussen die de provincie Fryslân vanaf 2013 op Schiermonnikoog wil inzetten voor het openbaar vervoer.

Regiowoensdag, 6 juni 2012

Student maakt alarm buitenboordmotoren

Blesdijke | Een autoalarm voor buitenboordmotoren. Met deze uitvinding van de 22-jarige student Sebastiaan Strampel uit Blesdijke moet het aantal diefstallen van buitenboordmotoren drastisch teruglopen. De uitvinder struint momenteel de watersportzaken in de provincie af om zijn uitvinding te slijten.

Regiowoensdag, 6 juni 2012

Eén keer jezelf helemaal kapot fietsen voor een ander

Ongeveer achtduizend Nederlanders reisden deze week af naar Frankrijk. Doel: de Alpe d’Huez beklimmen. Niet voor de lol, maar om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. ,,Iedereen heeft iemand achterop zitten.”

Geloof & Kerkwoensdag, 6 juni 2012

Dalende giften Kerkbalans in PKN in 2012

Leeuwarden | De opbrengst voor Kerkbalans komt in veel kerkelijke gemeenten in 2012 lager uit. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie die de Raad voor de Plaatselijke Geldverwerving heeft gemaakt onder 360 gemeenten in de Protestantse Kerk. 55 procent van de gemeenten die de enquête invulde zegt geconfronteerd te worden met een daling. Bij 11 procent van de gemeenten bleef de opbrengst min of meer gelijk. 34 procent van de gemeenten heeft een groei in de opbrengst van Kerkbalans geconstateerd in het boekjaar 2012. Het gaat om toezeggingen die kerkleden hebben gedaan voor het werk van de plaatselijke kerk.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 juni 2012

Grandia vervangt Martin Brand bij EO-Jongerendag

Hilversum | De evangelische voorganger en voormalig EO-medewerker Wim Grandia zal Martin Brand vervangen als spreker op de EO-Jongerendag komende zaterdag. Dat maakte de EO-Jongerendag gisteren bekend.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 juni 2012

Genade in oranje tijden


Sportwoensdag, 6 juni 2012

Heerenveen verzekert zich van Fins international Jukka Raitala

Heerenveen - Sportclub Heerenveen heeft zich voor het volgend seizoen verzekerd van de diensten van tienvoudig Fins international Jukka Raitala. De 23-jarge verdediger komt over van de Duitse Bundesligaclub 1899 Hoffenheim, waar hij nog een contract voor één seizoen had. Het afgelopen seizoen werd Raitala verhuurd aan de Spaanse club CA Osasuna.

Sportwoensdag, 6 juni 2012

Martinus verhuurd aan Sparta Rotterdam

Heerenveen | Heerenveen heeft Quenten Martinus voor één seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam. De 21-jarige aanvaller hoopt in Rotterdam veel speelminuten te maken, om zo met meer ervaring terug te keren naar Heerenveen.

Sportwoensdag, 6 juni 2012

Weening schuift op in Critérium du Dauphiné

Saint-Félicien | Pieter Weening is in het tussenklassement van de Franse rittenkoers Critérium du Dauphiné opgeschoven naar een achttiende plaats. De wielrenner uit Harkema eindigde gisteren in de tweede etappe in de voorste groep. Winnaar werd de Spanjaard Dani Moreno. Bradley Wiggins bleef leider. De achterstand van Weening is elf seconden.

Sportwoensdag, 6 juni 2012

Viktor Elm kiest met AZ voor langer verblijf in Nederland

Alkmaar | Viktor Elm voetbal komend seizoen bij de AZ. De 26-jarige Zweed wordt bij de club uit Alkmaar herenigd met zijn jongere broer Rasmus Elm (24), ook een middenvelder. Het is echter nog maar de vraag of beiden volgend seizoen ook samenspelen in het elftal van trainer Gertjan Verbeek. Rasmus Elm, die nog tot medio 2013 onder contract staat in Alkmaar, neemt na het EK in Polen en Oekraïne een beslissing over zijn toekomst.

Sportwoensdag, 6 juni 2012

Mid Fryslân kan bonus in bekerfinale niet verzilveren

Drachten | Mid Fryslân heeft gisteravond in Drachten de finale van de noordelijke beker verloren. De korfballers van de combinatieploeg uit Grou en Reduzum waren kansloos tegen het Groninger Nic. en werden met 13-21 naar huis gestuurd. Voor spelers en coach was de ontgoocheling aan het eind van het seizoen zo compleet.

Sportwoensdag, 6 juni 2012

Bekerfinale junioren na tien minuten afgelopen

Drachten | De bekerfinale tussen de A-junioren van SCO uit Oldeholtpade en Hoogkerk werd gisteravond in Drachten halverwege de eerste helft gestaakt. Vóór de wedstrijd hadden de coaches hun kritiek al geuit op het gladde kunstgras van het tweede veld van KV Drachten. Na enkele glijpartijen en een blessure aan de kant van SCO vonden beide ploegen het helemaal genoeg en trokken zich terug.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties