Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 6 juni 2016.

Hoofdartikelmaandag, 6 juni 2016

Het is nu echt Clinton tegen Trump

Iedere keer in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen klinkt de bezorgde voorspelling: deze campagne voor deze verkiezingen wordt de meest vuile. Dat is ook de zorg van de campagne die nu wordt gevoerd. De Republikein Donald Trump en de Democraat Hillary Clinton beschimpen elkaar op een wijze die in ons land ondenkbaar is. Dat geldt ook voor de manier waarop kandidaten mede-kandidaten van de eigen partij beschimpen. Trump heeft zijn mede-Republikeinse kandidaten ernstig geschoffeerd. Het succes dat hij daarmee heeft behaald is de reden geweest dat andere Republikeinse kandidaten zijn gestopt. Trump is dé kandidaat geworden en de Republikeinse elite heeft zich daar bij neergelegd. Afgelopen week kwam de Republikeinse partijbons Paul Ryan met een verklaring: hij zal in november op Trump stemmen. Die mededeling is het teken dat de 'nette’ Republikeinen hun keuze hebben gemaakt, ondanks alle weerzin tegen de standpunten van Trump en de manier waarop hij campagne voert.

Regiomaandag, 6 juni 2016

Veel te weinig plaats voor statushouders

Leeuwarden - De achterstand van Friese gemeenten bij de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) loopt verder op. Vorige maand zorgden de 24 gemeenten voor een woning voor 97 statushouders, zo blijkt uit een nieuw overzicht van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Om te voldoen aan de landelijke taakstelling voor het eerste half jaar, is de komende weken een forse inhaalslag nodig.

Regiomaandag, 6 juni 2016

Hoge werkdruk bij Súdwest-Fryslân

Sneek - Ambtenaren in Súdwest-Fryslân staan onder grote werkdruk sinds de decentralisaties van overheidstaken naar gemeenten. Er zijn miljoenen extra nodig om het aantal werknemers op peil te brengen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties