Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 augustus 2005.

Bijschriftzaterdag, 6 augustus 2005

Honden en varkens (2)

Het is niet niks wat Jezus in deze uitspraak doet.

Economiezaterdag, 6 augustus 2005

Europese Unie te positief over boereninkomens

Brussel - De landbouw in de Europese Unie lijkt tot 2012 in rustiger vaarwater terecht te komen. Dat blijkt althans uit berekeningen van de Europese Commissie. De commissie heeft echter verzuimd de verwachte vermindering van de inkomenssteun mee te nemen in de berekeningen. Daardoor zijn de inkomens waarschijnlijk te hoog ingeschat.

Hoofdartikelzaterdag, 6 augustus 2005

Heidelbergse catechismus…

De internationale gereformeerde kerkelijke familie heeft in Utrecht vergaderd over onder meer de Heidelbergse catechismus in relatie tot de eucharistie. De zestiende-eeuwse catechismus spreekt zeer negatief over de praktijk van de heilige mis in de Rooms-Katholieke Kerk; ze noemt deze een ‘vervloekte afgoderij’. Wordt het geen tijd om deze passage uit de catechismus te schrappen, was de suggestie van een van de lidkerken. Het is er niet van gekomen, mede omdat Nederlandse deelnemers zich verzetten tegen de wijziging.

Regiozaterdag, 6 augustus 2005

‘Niet te keren; moet

Garyp – Nu het voorkeurstracé van Gedeputeerde Staten van de Centrale As bekend is geworden, weet transportbedrijf Van der Veen in Garyp dat het van zijn huidige locatie moet verkassen – als Provinciale Staten ermee instemmen. Het gedwongen vertrek levert directielid Kees Wagenaar een dubbel gevoel op. ,,Enerzijds is de Centrale As een goede ontwikkeling voor de transportsector en de economie in Fryslân, maar anderzijds zitten wij nu op een toplocatie, en willen we hier niet weg.’’

Regiozaterdag, 6 augustus 2005


Regiozaterdag, 6 augustus 2005

Lemster kan ergernis kwijt op de kliklijn

Lemmer – De gemeente Lemsterland stelt een kliklijn in. Burgers kunnen hier anoniem hun klachten kwijt over een verkeerd geparkeerde auto of over een buurman die consequent verzuimt de drollen van zijn hond op te ruimen.

Regiozaterdag, 6 augustus 2005

Wesp laat zich dit jaar niet zien

Akkrum – Vorig jaar heerste er een ware wespenplaag in Nederland. Dit jaar is het insect nog maar weinig gesignaleerd. Over de oorzaken van de kleine populatie wespen verschillen de deskundigen van mening.

Regiozaterdag, 6 augustus 2005

Twee uitvaartdiensten voor kinderen Tolbert

Tolbert - Het vierjarig meisje en haar tweejarig broertje die maandag in Tolbert met geweld om het leven zijn gebracht, worden woensdag begraven in het Groningse Noorddijk. Tijdens de uitvaart worden twee gescheiden plechtigheden gehouden, een voor de biologische vader met diens verwanten en een voor de moeder van de kinderen en haar familie. Dat heeft de advocaat en vertrouwenspersoon van de moeder, J. de Ruijter de Wildt, gisteren bekendgemaakt.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 augustus 2005

Dichter bij elkaar en dichter bij God

Op 1 mei vorig jaar ontstond de Protestantse Kerk in Nederland. Een pluriforme kerk met gemeenten van diverse snit. In het Friesch Dagblad een serie over gemeenten uit de PKN. Vandaag: de Protestantse Gemeente i.w. te Burgum.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 augustus 2005

‘Hoe dóe je dat nu, discipel zijn van Jezus?’

Sneek – Een sprong in het diepe is het wel een beetje. Dat Maarten en Nelleke Slot en hun vier kinderen de zending in gaan is wel zeker, maar waar naartoe precies is nog onduidelijk. In Engeland worden ze de komende twee jaar opgeleid als zendingswerker, maar naar welk land ze daarna uitgezonden worden weten ze nog niet.

Sportzaterdag, 6 augustus 2005

Rose vertrekt naar promovendus Sparta

Heerenveen - Sparta Rotterdam heeft vrijdag een akkoord bereikt met SC Heerenveen over de transfer van Yuri Rose. De 26-jarige aanvaller tekende een contract voor drie seizoenen bij de promovendus. Een maand geleden leek Rose nog te vertrekken naar Maritimo Funchal in Portugal, maar die transfer ketste op het laatste moment af.

Sportzaterdag, 6 augustus 2005

‘As it rizenbrij reint, leit ús board net op ’e kop’

Harich - Met een demonstratie van olympisch dressuurkampioene Anky van Grunsven trakteert de organisatie van het zestigste concours hippique Rijs de liefhebbers zaterdag op paardensport van de bovenste plank, al zal dat niet zijn met het paard Salinero, waar zij een week eerder nog Europees kampioen met werd. Tegelijk slaat de organisatie op de locatie bij manege Gaasterland onder de rook van Harich een nieuwe weg in.

Weerzaterdag, 6 augustus 2005

Buien


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties