Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 augustus 2010.

Cultuurvrijdag, 6 augustus 2010

Horizontoer 2010 doet Waddeneilanden aan

Leeuwarden - Het zeilende muziek- en theaterfestijn De Horizontoer doet vanaf morgen weer de verschillende Waddeneilanden aan. De karavaan van vijf schepen met artiesten en vakantiegangers begint morgen op Texel. Zondag is Terschelling aan de beurt, maandag Vlieland. Vanaf woensdag is de toer achtereenvolgens twee dagen op Schiermonnikoog en twee op Ameland.

Economievrijdag, 6 augustus 2010

CBS-telling geeft geen goed beeld bredere landbouw

Wageningen - De CBS-Landbouwtelling, het belangrijkste bestand met gegevens om inzicht te krijgen in de grootte van de Nederlandse landbouw, geeft geen volledig beeld van het aantal landbouwbedrijven met multifunctionele activiteiten. Bedrijven blijken deze activiteiten niet officieel aan te willen geven omdat landbouworganisatie LTO over de verbredingsactiviteit contributie heft. Dat concluderen onderzoekers van het Landbouw Economisch Instituut.

Economievrijdag, 6 augustus 2010

Confectiebedrijf BC Fashion in De Westereen stopt

De Westereen - Het confectiebedrijf BC Fashion in De Westereen bestaat niet meer. De werkzaamheden zijn begin juli beëindigd.

Hoofdartikelvrijdag, 6 augustus 2010

Economisch herstel, vertrouwen...

Na maandenlang negatief nieuws over de financiële situatie in Griekenland, is er nu eindelijk goed nieuws. De Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank hebben gisteren de Griekse regering een steun in de rug gegeven voor haar hervormingsplannen, die vooral betekenen: minder overheidsuitgaven. Het gaat de goede kant op, zeggen de controleurs; er is geen reden meer om een nieuwe lening te weigeren.

Regiovrijdag, 6 augustus 2010

‘In het veld lopen veel te veel weidevogelbeschermers’

Kollumerpomp - Nazorgers doen, hoe goed bedoeld ook, de weidevogel soms meer kwaad dan goed. Uit onderzoek van vrijwilligers van de weidevogelbescherming De Monden in Drenthe bleek dat daar het verlies aan legsels door predators als kraai (krie) en vos met twee derde tot 80 procent afnam toen de groep was gestopt met nestbescherming in het veld. Veehouder en bekroond weidevogelbeschermer Hessel Agema uit Kollumerpomp herkent zich in de uitkomsten. ,,Zoals het nu gaat, komen er veel te veel nazorgers in het land. Vaak wordt er niet gedacht aan de sporen. Die leiden de predators naar de nesten.”

Regiovrijdag, 6 augustus 2010

Huishoudster dol op borduren en eiland

Leeuwarden - Haar hele werkzame leven was Gerbrig Hiemstra huishoudhulp. Ze begon toen ze vijftien jaar was, en stopte op haar 85e. Vandaag wordt Hiemstra honderd jaar.

Regiovrijdag, 6 augustus 2010

Tweede dagzege te laat voor Jousters

Lemmer - Na een dag waarop helemaal niks lukte op het Jouster skűtsje, zegevierde Dirk Jan Reijenga van Joure gisteren op de Lemster baai. De overwinning kwam echter te laat om de spanning in de top van het klassement tot de finale vol te houden. Heerenveen werd gisteren al kampioen.

Regiovrijdag, 6 augustus 2010

Steeds maar weer nieuwe vriendjes maken

,,Ik ga denken aan mijn vrienden. Die zijn nu al weg”, vertelt Enrico uit Armenië zachtjes. Hij kijkt even naar de grond. ,,Daar moest ik wel om huilen.” Enrico is vijf en moet voor de tweede keer in zijn leven verhuizen naar een ander asielzoekerscentrum (azc).

Regiovrijdag, 6 augustus 2010

Verzet tegen bouwwoede Rengerspark

Leeuwarden - Er komt in Leeuwarden steeds meer verzet tegen de ontwikkelingen in het Rengersparkgebied. Omwonenden en natuurorganisaties komen in actie om de bouw van een bewegingscentrum te keren en de aanleg van een evenemententerrein tegen te houden. Er is te weinig respect voor de natuurwaarden van het gebied.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 augustus 2010

Indiase spoorwegen noemen trein naar Moeder Teresa

New Delhi - De Indiase spoorwegen gaan een sneltrein naar Moeder Teresa vernoemen, als ,,eerbetoon voor haar honderdste geboortedag”, aldus minister Mamata Banerjee van India, verantwoordelijk voor de spoorwegen. Op 26 augustus wordt de honderdste verjaardag van de bekende katholieke zuster wereldwijd herdacht.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 augustus 2010

Handjevol buren maakt bezwaar tegen Flevo

Voorst - Vijf omwonenden van recreatieterrein Bussloo hebben een bezwaarschrift ingediend tegen de vergunning die de gemeente Voorst heeft verstrekt voor het vierdaagse Xnoizz Flevo Festival. De buren vrezen geluids- en verkeersoverlast en maken zich zorgen over eventuele calamiteiten. Die angst is volgens loco-burgemeester Edo Horstman mede ingegeven door het drama tijdens de Loveparade in Duisburg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties