Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 augustus 2011.

Cultuurzaterdag, 6 augustus 2011

Componist Henk Alkema overleden

Leeuwarden De Friese componist en pianist Henk Alkema is donderdag op 66-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Utrecht. Dat heeft zijn familie gisteren bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 6 augustus 2011

Budget regeling SDE+ wordt herverdeeld

Den Haag - De op 1 juli opengestelde Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) wordt heringericht. Via de regeling van de overheid was voor zowel hernieuwbaar gas als hernieuwbare elektriciteit 750 miljoen euro beschikbaar. De aanvraag voor hernieuwbaar gas is met 1022 miljoen euro echter veel groter dan die voor hernieuwbare elektriciteit met 498 miljoen. Om zoveel mogelijk aanvragen te honoreren wordt het budget herverdeeld, maakte AgentschapNL bekend.

Economiezaterdag, 6 augustus 2011

Het Europees noodfonds moet nú worden uitgebreid

Na de beursval van gisteren kan het verdubbelen van het noodfonds voor de zwakke landen in de eurozone niet wachten. Dat betoogt de Tilburgse hoogleraar Sylvester Eijffinger.

Hoofdartikelzaterdag, 6 augustus 2011

Tijd voor aandacht, rust en oefening

De Duitse protestantse kerk (EKD) heeft vorig jaar 320.000 leden verloren. In Enschede moeten vier kerken worden gesloten. Zo maar een paar kerkelijke berichten in de kranten van de afgelopen week. Zonder moeite kan het aantal kerkelijke ‘verliesberichten’ worden uitgebreid. Daar tegenover staan berichten over massa’s jongeren die elkaar opzoeken om tijdens een vakantieweek te leren over hun geloof en over de groei van jaarlijkse evenementen zoals New Wine.

Regiozaterdag, 6 augustus 2011

Ton in prijs gezakt, maar huis is nog altijd niet verkocht

Leeuwarden Minne en Aly Visser hebben er de afgelopen jaren een paar keer aan gedacht om de huur van hun gloednieuwe appartement in Leeuwarden op te zeggen en terug te keren naar hun koopwoning in Stiens. Die staat nu al vier jaar te koop.

Regiozaterdag, 6 augustus 2011

Tranen bij de broers Auke en Jan de Groot

Woudsend - Adembenemend, sensationeel, historisch en zelfs emotioneel was de inhaalwedstrijd van de veertien SKS-skûtsjes gistermiddag bij Woudsend. De verrassende en glorieuze winnaar was Auke de Groot van Stavoren. Zijn eerste in zijn loopbaan als schipper.

Regiozaterdag, 6 augustus 2011

Sneekweek sfeervol van start

Sneek De 76e editie van de Sneekweek is gisteravond begonnen met de traditionele vlootschouw bij de Waterpoort, afgenomen door Commissaris van de Koningin John Jorritsma vanaf het Statenjacht. Duizenden mensen zagen schepen uit alle wedstrijdklassen voorbij komen.

Regiozaterdag, 6 augustus 2011

Jeugd drinkt door ondanks alle voorlichting

Leeuwarden - Ondanks de vele voorlichtingscampagnes en acties neemt het aantal jongeren dat als gevolg van drankmisbruik in het ziekenhuis terechtkomt, niet af. Dat constateert kinderarts Tjalling de Vries van de alcoholpoli in het MCL in Leeuwarden.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 augustus 2011

Jongeren noordelijk bisom op pelgrimage

Een bus vol jongeren uit het bisdom Groningen-Leeuwarden vertrekt zondag voor een zeventiendaagse pelgrimsreis naar het zuiden. Eindpunt: de Wereldjongerendagen in Madrid.

Sportzaterdag, 6 augustus 2011

Toekomst partuur Sprik nog steeds onduidelijk

Leeuwarden Het is nog onduidelijk hoe het verder gaat met het kaatspartuur van Herman Sprik, Folkert van der Wei en Marten van der Leest. Die laatste werd door de twee anderen woensdag tijdens de PC in Franeker uit het partuuur gezet, omdat hij te geblesseerd zou zijn om door te kaatsen. De hele kaatswereld sprak er schande van en Van der Leest wil in ieder geval morgen niet met de andere twee kaatsen. Een gesprek over de toekomst is op niets uitgelopen.

Sportzaterdag, 6 augustus 2011

Bizot krijgt voorkeur bij Cambuur boven Te Loeke

Leeuwarden - Marco Bizot staat maandagavond tegen AGOVV Apeldoorn onder de lat bij SC Cambuur. De 21-jarige Amsterdammer krijgt in de eerste wedstrijd van het seizoen de voorkeur als doelman boven Robbert te Loeke. Die is door de technische staf - net als de vorige drie seizoenen - benoemd tot reservedoelman, maar zal wel in de bekerwedstrijden de eerste man zijn voor de Leeuwarders.

Sportzaterdag, 6 augustus 2011

Doke Schmidt gaat als een speer bij Heerenveen

De in Heerenveen geboren en getogen Doke Schmidt ziet vanavond mogelijk een langgekoesterde wens in vervulling gaan. De negentienjarige verdediger van sc Heerenveen zit bij de wedstrijdselectie voor het eerste competitieduel met NEC. Hij hoopt met een eventueel debuut glans te geven aan de voor hem persoonlijk geslaagde voorbereiding op het seizoen.

Sportzaterdag, 6 augustus 2011

Jans: we moeten gas geven vanaf de start

Heerenveen - Sportclub Heerenveen staat vanavond tegen NEC voor de eerste officiële krachtmeting van het seizoen. In de voorbereiding werden er van de zes wedstrijden tegen profclubs vier gewonnen. Tegen RCD Mallorca (0-2) en AA Gent (4-1) verloor het elftal van Ron Jans, maar oefenduels met Go Ahead Eagles (5-0), Sparta Rotterdam (1-2), Beerschot (1-2) en Olympiakos Piraeus (5-4) werden allen winnend afgesloten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties