Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 6 augustus 2014.

Hoofdartikelwoensdag, 6 augustus 2014

Propaganda honderd jaar geleden en nu

De herdenking van de Eerste Wereldoorlog brengt een stroom aan publicaties op gang. Er verschijnen analyses, dagboeken van soldaten worden gepubliceerd, net als nieuw ontdekte militaire en politieke documenten.

Regiowoensdag, 6 augustus 2014

F-16-piloot vliegt niet op gevoel, maar op feiten

Leeuwarden | De training ging goed, vertelt demonstratiepiloot Jeroen ‘Slick’ Dickens (33) na de debriefing van de trainingsvlucht van gisterochtend boven Leeuwarden. ,,Eigenlijk was het een tussentraining voor een demonstratie, volgende week in Finland”, legt hij uit. In Finland mag Dickens alle manoeuvres uit de kast halen en zijn vliegkunsten in de F-16 tonen aan het publiek. ,,Ik wil elke twee weken vliegen om het niveau hoog te houden. Je verleert het vliegen niet in twee weken, maar je moet geoefend blijven, want het is precisiewerk.”

Geloof & Kerkwoensdag, 6 augustus 2014

Noord-Korea gaat niet in op verzoeningsaanbod Seoel

Seoel | Noord-Korea weigert de uitnodiging van het aartsbisdom Seoel en stuurt geen katholieken naar de eucharistie op 18 augustus met paus Franciscus in de kathedraal van Myeongdong. Dat schrijft de door de overheid gecontroleerde Vereniging van Noord-Koreaanse katholieken in een brief, meldt Asianews.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 augustus 2014

Huizen van navolging

In mijn vakantie bezoek ik meestal de boekwinkel van de Abdij van Berne te Heeswijk in Noord-Brabant. Het is een van de weinige religieuze boekhandels op katholieke grondslag in ons land. Daar kocht ik het boek Vademecum van religieuzen en hun kloosters in Noord-Brabant, geschreven door Jan Smits. Lezend en bladerend in dit boek word je opgenomen in een grotendeels verdwenen wereld. Waren er in Friesland voor de reformatie ruim vijftig kloosters en abdijen; in Noord-Brabant waren er enkele honderden. De meeste stamden uit de negentiende en twintigste eeuw; de tijd van de katholieke herleving. Veel van deze kloosters zijn inmiddels weer opgeheven door gebrek aan religieuzen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties