Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 september 2005.

Economiedinsdag, 6 september 2005

Chaos en wantrouwen troef in glastuinbouw

Maasland – Wantrouwen en miscommunicatie. Zo kenschetst L. Neleman, sectiebestuurder glastuinbouw voor Fryslân, Flevoland en IJsselmuiden de sfeer onder zijn medebestuurders binnen de Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord.

Regiodinsdag, 6 september 2005

Risico van ramp gaat voor kans op dijkbreuk

Leeuwarden – Bij het in kaart brengen van de veiligheid van de dijken in Nederland moet voortaan de mogelijke ramp binnendijks bepalender zijn dan het risico van een dijkbreuk. Dit zegt directeur R. van der Kluit van de Unie van Waterschappen in reactie op de door staatssecretaris Schultz van Haegen aangekondigde inventarisatie van de dijkentoestand.

Regiodinsdag, 6 september 2005

Vlieland mag erfenis niet in raadhuis steken

Vlieland – Het college van B en W van Vlieland heeft ten onrechte een deel van een erfenis gebruikt voor de inrichting van het oude raadhuis van het eiland. De gemeenteraad bepaalde gisteren dat het college een kleine 19.000 euro uit het legaat van de vorig jaar juli overleden Neeltje Kat alsnog in een stichting moet stoppen, zodat het geld kan worden gebruikt waarvoor het bedoeld is.

Regiodinsdag, 6 september 2005

Kokkelaars krijgen te veel’

Harlingen – Het bedrag van negentig miljoen euro dat het kabinet wil uittrekken om de mechanische kokkelvissers op de Waddenzee uit te kopen, is veel te hoog. Dat vinden de gezamenlijke natuurorganisaties. Een van hen, de stichting Wilde Kokkels, heeft uitgerekend dat 13,6 miljoen euro wel genoeg is. De kokkelaars zelf spreken van ‘natrappen’.

Regiodinsdag, 6 september 2005

Zomer laat geen goede indruk achter

Leeuwarden - Veel vakantiegangers zullen de zomermaanden als koel en regenachtig hebben ervaren: de zomer van 2005 laat niet zo’n goede indruk achter. Toch gaan juni, juli en augustus wat betreft de temperatuur als normaal de weerboeken in. Maar omdat juist de vakantieperiode het slechtste deel van de zomer was, overheerst het beeld van koel zomerweer. Wie er buiten de schoolvakantie op uit trok, bofte echter met het weer. Juni kende een vrij lange warme periode; landelijk was er toen zelfs sprake van een hittegolf. Juli ging veelbelovend van start, maar halverwege de maand sloeg het weer om. Pas halverwege augustus, toen voor velen de vakantie er al weer op zat, keerde de zomer terug. De overgang naar september was warm.

Regiodinsdag, 6 september 2005

‘Lekkage als bij Oldehove komt zelden voor’

Leeuwarden – Een lekkage van een bouwput zoals vorige week ontstond aan de voet van de Oldehove, komt in Nederland niet vaak voor. Dit zegt ir. Mandy Korff van GeoDelft, hét technologische instituut op het gebied van grondmechanica, funderingstechniek en geo-ecologie. ,,Lekkages in bouwputten komen wel vaker voor, maar zelden door een fout in de sondering”, aldus de adviseur voor fundering en ondergrondse werken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties