Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 6 september 2006.

Agendawoensdag, 6 september 2006

Klassiek

Duo Het Pegasus Duo, bestaande uit Pauli Yap op piano en Finn Möricke op (alt)viool, geeft zondag om 15.00 uur een concert in De Spylder in Warns.

Bijschriftwoensdag, 6 september 2006

Twijfel


Economiewoensdag, 6 september 2006

Van delicatessen tot relatiegeschenken

Franeker - In 1966 begon Harmen Westra (63) samen met zijn vrouw Gerrie (60) met een eigen melkwinkeltje in Amsterdam. Na precies veertig jaar doen zij afstand van hun bedrijf in kerstpakketten en relatiegeschenken, Retax in Franeker. ,,Als ik me verveelde in de winkel, probeerde ik vaak te raden wat een klant wou kopen. Wil hij een onsje ham of een fles wijn? Relatietaxatie noemde ik dat. Daar maakte ik Retax van.” Westra ,,gunt” zijn bedrijf aan Louke Koopman (32) en zijn vrouw Martine (28).

Economiewoensdag, 6 september 2006

MTW-Consulting in IJlst breidt uit

IJlst MTW-Consulting heeft communicatiebedrijf JMI-Communicatie overgenomen. Het bedrijf werkt onder andere voor gemeentelijke sociale diensten en wil na de overname voor deze afdelingen ook voorlichtingsmateriaal gaan schrijven. Door deze uitbreiding van dienstverlening en verdere groei verwacht het bedrijf het aantal medewerkers de komende jaren te verdubbelen naar acht.

Economiewoensdag, 6 september 2006

Overname Time Out in Gorredijk

Gorredijk - Sportwinkel Time Out Sport in Gorredijk wordt overgenomen. Overmorgen gaat de winkel na twee weken ombouwen weer open. De winkel van oud Heerenveenspeler Maarten de Jong wordt overgenomen door P. Broekman en zijn vriendin H. Atsma.

Expowoensdag, 6 september 2006

Aldeboarn, Doopsgez. kerk: quilt-expositie, t/m 17 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 6 september 2006

Grijs en afgeschreven?

Europeanen worden ouder en krijgen minder kinderen. Het geboortecijfer is te laag om het bevolkingsaantal op peil te houden. Straks zijn er te weinig productieve werknemers om het sociale stelsel op de been te houden, zo wordt gewaarschuwd. De kosten voor pensioenen en de gezondheidszorg zijn dan niet meer op te brengen. Er zijn ook deskundigen die menen dat het niet zo’n vaart zal lopen. De toekomst zal uitwijzen wie gelijk heeft. Maar het kan geen kwaad om voorbereid te zijn. Ook omdat vergrijzing niet alleen een geldkwestie is. Want de samenleving verandert drastisch, evenals de plaats van Europa in de wereld.

Regiowoensdag, 6 september 2006

‘Ik klei net, ik bin tefreden’

Ternaard - Eigenlijk heeft ze in haar leven maar twee echte tegenslagen gekend, zegt Trijntje van der Ploeg-De Haan uit Ternaard. Het feit dat ze ondanks haar goede verstand - ,,Ik hie altyd de heechste punten fan de klas yn rekkenjen, ierdrikskunde en faderlânske skiednis. Allinnich opstel gong net sa bêst” - niet voor schooljuf kon gaan studeren was tegenslag één. ,,It koe net. Us heit koe it net opbringe as gewoane boerefeint. Mar dêr bin ik al lang oerhinne hear.”

Regiowoensdag, 6 september 2006

Fries ontwerp: supersnelle zeilboot

IJmuiden - Hij zeilt al zijn hele leven, maar de ideale zeilboot ontbrak. Daarom ontwierp Arjen Terpstra uit Grou zelf maar een boot. Na jaren van ontwerpen en bouwen, is het pronkstuk eindelijk klaar. Afgelopen zondag schitterde zijn ontwerp in het tv-programma Yacht Vision en dezer dagen trekt zijn zeilboot veel bekijks op de Hiswa te water in IJmuiden. Inmiddels zijn er al drie serieuze aanvragen voor het 175.000 euro kostende zeiljacht.

Regiowoensdag, 6 september 2006

Gezocht: stevige stront voor de grutto’s

Marum - Gezocht: geschikte stront voor natuurgebieden in het Westerkwartier van Groningen. Want lekkere mest is er te weinig, zegt Leo Stokman van Landschapsbeheer Groningen. Een oproep aan mensen met hobbydieren, geiten, schapen, paarden of kalveren om stevige mest in te leveren op speciaal ingerichte mesthopen leverde amper wat op.

Regiowoensdag, 6 september 2006

Leeuwarden breidt prostitutie niet uit

Leeuwarden - De prostitutiezone in Leeuwarden gaat niet uitbreiden. Dat bleek gisteren bij een commissievergadering van de Leeuwarder gemeenteraad.

Regiowoensdag, 6 september 2006

Hekkelen is desastreus voor libellen’

Geloof & Kerkwoensdag, 6 september 2006

Leeuwarder protest tegen klokluiden

Leeuwarden - Een tot nu toe anonieme groep omwonenden van de Salvatorkerk in Leeuwarden-oost protesteert tegen het plan van de evangelische gemeente om de kerkklok weer te gaan luiden.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 september 2006

Doen wat belangrijk is

Jan en Cocky Finnema zijn met hun kinderen Jaïr, Anne en Marijn door Kerkinactie uitgezonden naar Rwanda. Jan werkt daar als toerustingsmedewerker bij het Centrum voor Opleiding en Documentatie in Kigali. Ze vertellen met regelmaat in het Friesch Dagblad over het wel en wee van hun nieuwe leven in Rwanda.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 september 2006

Kerk die bijna in drieën brak

Westhem - Twaalf weken lang openden liefst tachtig Friese kerken en monumenten hun deuren voor Tsjerkepaad 2006. Komend weekeinde, tegelijk met het Open Monumentenweekend, wordt het kerkenpad afgesloten. Het Friesch Dagblad besluit de reeks met de Bartholomeuskerk van Westhem.

Sportwoensdag, 6 september 2006

Friend scoort eerste interlanddoelpunt

Kingston Rob Friend heeft maandagavond zijn eerste interlanddoelpunt voor Canada gescoord. De spits van Heerenveen maakte in het oefenduel tegen Jamaica kort voor de rust met een kopbal het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sportwoensdag, 6 september 2006

Tjallingii naar WK, Weening (nog) niet

Nieuwegein De in Leeuwarden geboren Maarten Tjallingii is door bondscoach Egon van Kessel geselecteerd voor de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg die van 19 tot en met 24 september in en rond de Oostenrijkse plaats Salzburg worden gehouden. Tjallingii is een opmerkelijke verschijning in Oranje omdat hij als enige van de ploeg niet voor een ProTour-formatie rijdt. De geboren Fries verdedigt de kleuren van Skil-Shimano.

Sportwoensdag, 6 september 2006

Minnertsga begint seizoen met zege

Minnertsga - De voetballers van derdeklasser Minnertsga zijn het seizoen dinsdagavond goed begonnen. In een, voor de neutrale toeschouwer, heerlijke wedstrijd versloeg de formatie van trainer Ton Hartman op eigen veld CSL uit Stiens met 3-2. Het duel stond voor afgelopen zaterdag op het programma, maar omdat Minnertsga op die dag het 40-jarig bestaan vierde werd de wedstrijd drie dagen uitgesteld.

Weerwoensdag, 6 september 2006

Warm nazomerweer

Vandaag wordt een warme nazomerdag met kwikstanden van 22 graden op de Wadden tot plaatselijk 24 graden in het binnenland. De zuidwestenwind is matig, bij zee soms vrij krachtig. Na het oplossen van de bewolking schijnt de zon nog geregeld. Morgen vallen enkele buien en wordt het 19 graden. Zie verder pagina 8


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties