Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 6 september 2012.

Economiedonderdag, 6 september 2012

Kennis bij Nederlanders is 6,7 biljoen euro waard

Den Haag | Het menselijk kapitaal in Nederland was in 2009 6,7 biljoen euro waard. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het is de eerste keer dat de waarde van kennis bij Nederlanders in geld wordt uitgedrukt. Voor de groei van een economie is het de belangrijkste waarde.

Hoofdartikeldonderdag, 6 september 2012

Een overheid die haar burgers bespiedt

In het mediageweld van de verkiezingscampagne werd nergens opgepikt dat uit het jaarverslag van het ministerie van Justitie blijkt dat het aantal afgetapte internetverbindingen in Nederland vorig jaar bijna is verdubbeld ten opzichte van 2010. In dat jaar werden nog 1704 zogenoemde IP-taps gezet, in 2011 waren dat er 3331.

Regiodonderdag, 6 september 2012

Dobbepaardenmonument vernield door asfaltlaag

Marrum | Het kunstwerk in Marrum ter herinnering aan de paarden die in 2006 ternauwernood van de verdrinkingsdood werden gered, is beschadigd geraakt bij asfalteringswerkzaamheden.

Regiodonderdag, 6 september 2012

Stemrecht geeft Talanters regie over hun eigen leven

Leeuwarden | Ook het dagcentrum Middelséhiem van zorgorganisatie Talant stond gisteravond in het teken van de verkiezingen. Vanuit Leeuwarden en omgeving kwamen ruim dertig cliënten voor informatie over de verkiezingen, maar ook om hun zorgen te uiten bij lokale politici. Zorgen over het feit of de bussen wel op tijd blijven komen, over de Haak om Leeuwarden en of het persoonsgebonden budget wel blijft bestaan. Maar naast zorgen was er vooral ook enthousiasme om te mogen stemmen op 12 september.

Regiodonderdag, 6 september 2012

Marco Poldervaart maakt zijn droom waar in ’t Havenmantsje

De droom van topkok Marco Poldervaart is eindelijk uitgekomen. Gisteren kon hij, na jaren van procedures, eindelijk de deuren openen van zijn nieuwe restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen. Door Pieter Atsma

Geloof & Kerkdonderdag, 6 september 2012

Na 32 jaar is kerk van Wier officieel open

Tijdens de negende editie van Tsjerkepaad zetten 260 kerken op zaterdag hun deuren open. In het laatste portret van de Friesch Dagblad-reeks de kerk van Wier, die vandaag officieel wordt heropend.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 september 2012

Europese bisschoppen bespreken sociale cohesie

Nicosia | Dertig afgevaardigden voor sociale zaken van de Europese bisschoppen zijn tot en met gisteren in Nicosia (Cyprus) bijeengeweest om te bespreken hoe de Katholieke Kerk de sociale cohesie in Europa kan versterken.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 september 2012

Orthodoxen Kollumerpomp zoeken nieuw kerkgebouw

Kollumerpomp | De Russisch-orthodoxe gemeenschap van de Heilige Panteleimon in Kollumerpomp is op zoek naar een nieuw gebouw. De gemeenschap groeit zo langzamerhand uit het huidige gebouw, laat vader Nicolaas Lucassen weten.

Geloof & Kerkdonderdag, 6 september 2012

APK voor christenen

Onlangs las ik een artikel waarin gepleit werd voor een APK voor christenen. Dat vind ik nog niet zo’n gek idee en ik kondig bij deze meteen aan dat ik zélf een APK-bedrijf voor gelovigen ga beginnen. Dus niet een christelijke APK, maar een APK voor iedereen die zich eens wil laten doorvorsen op vroomheid en deemoed. Ik denk dat het een gat in de markt is en ik binnenkort niet meer met mijn gitaar op stap zal hoeven om mijn boterham te verdienen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties