Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 september 2014.

Analysezaterdag, 6 september 2014

Column Ten Rouwelaar: Liefde niet ruilen voor paar centen

De rust is wedergekeerd in Breda. Heerlijk! Na onze 6-2-overwinning in een oefenduel met Lierse SK hebben we drie dagen vrij gekregen. Die zijn gelijk goed begonnen met een teamuitje. Lekker eten en daarna een biertje pakken in de zon van Breda. Wat wil je nog meer?

Hoofdartikelzaterdag, 6 september 2014

Mei hert en siel de lofsang geande hâlden

In de christelijke traditie heeft het woord een diepe betekenis als verschijning van God, zoals het in het Johannes-evangelie staat. Het is bijzonder dat daar God en Woord naast elkaar staan en elkaar betekenen.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 september 2014

Handboek Latijn van Augustinus

Budel - Bij uitgeverij Damon is het Handboek Latijn van Augustinus verschenen. Op naam van Augustinus (354-430) bestaat een kort traktaat over Latijnse grammatica. Inclusief rijtjes, indelingen en voorbeelden. Recent is aangetoond dat dit leerboek in hoofdzaak echt van Augustinus' hand is. Dat blijkt uit een aantal ideeën over taal, woordelijke parallellen, en typisch Noord- Afrikaanse details, aldus Damon. Het was bedoeld als een opstapje voor spirituele studies en als een naslagwerk voor Afrikaanse Latijn-schrijvers. De vertaling komt van Vincent Hunink. Het boek kost 14,90 euro.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 september 2014

Missie-Zendingskalender krijgt een opvolger in 2015

Utrecht - Voor veel mensen was het een vertrouwd iets aan de muur de Missie-Zendings-Kalender (MZK). In 2013 verscheen deze echter voor het laatst. Op verzoek van velen die deze oecumenische kalender jaarlijks in huis hadden hangen is besloten om vanaf 2015 - in de traditie van de MZK - de Zendingserfgoedkalender 2015 uit te geven, zo meldt voorzitter Huub Lems van de stichting Zendingserfgoed.

Sportzaterdag, 6 september 2014

Triemstra binnen vier weken onder het mes

Amsterdam - Taeke Triemstra wordt binnen nu en vier weken geopereerd aan zijn schouder. De topkaatser, die al langer kampt met blessureleed en tijdens de PC in Franeker de strijd daardoor moest staken, heeft dat gisteren laten weten. ,,Tijdens de operatie moet blijken hoe erg het precies is en hoeveel tijd het herstel in beslag zal nemen", aldus Triemstra. De diagnose volgt na een mri-scan die de kaatser onderging in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam.

Sportzaterdag, 6 september 2014

Kaatssters winnen wereldtitel in Spanje

Massamagrell - Kaatssters Miranda Scheffer (Menaam), Nelie Steenstra (Bitgummole) en Marike Beckers (Bolsward) zijn gisteravond laat wereldkampioen geworden in het onewall, oftewel muurkaatsen. De Friese vrouwen waren in de finale van het WK in het Spaanse Massamagrell bij Valencia in de eindstrijd met 2-1 te sterk voor Puerto Rico. Oranje knokte zich knap terug na een 0-1 achterstand en sleepte zodoende alsnog het goud in de wacht.

Sportzaterdag, 6 september 2014

Flyers vreest einde eredivisie ijshockey

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties