Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 september 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 6 september 2016

Winst AfD vergroot belang Turkse deal

Normaal gesproken trekken de verkiezingen in de relatief kleine Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern weinig aandacht. Maar nu praat heel Duitsland erover. Grote winnaar is namelijk de populistische anti-immigratiepartij Alternative fur Deutschland (AfD) die voor het eerst meedeed aan verkiezingen in de noordelijke deelstaat en meteen ruim 20 procent van de kiezers achter zich kreeg. De partij werd daarmee groter dan de CDU van bondskanselier Angela Merkel.

Regiodinsdag, 6 september 2016

Massaal protest tegen huisvesting statushouders

Joure - Bij De Fryske Marren zijn veel reacties binnengekomen op het huisvestingsplan voor statushouders. Er is massaal tegen geprotesteerd. De gemeente kreeg 206 reacties, van in totaal 678 inwoners. De reacties zijn naar de gemeenteraad gestuurd, met een toelichting van het college van burgemeester en wethouders.

Regiodinsdag, 6 september 2016

Wie goed in zijn vel zit, doet actiever mee

Drachten - Drie jaar geleden gooide Grace Geertsma (nu 31) uit de Drachtster wijk De Venen het roer van haar leven om. Op uitnodiging van programmaleider Anneke Meijer van Gezond in Smallingerland besloot ze om vrijwilliger te worden bij LEFF (Lifestyle, Energy, Friends, Fun), een tien weken durend leefstijlveranderend stimuleringsprogramma voor kinderen met ongezond overgewicht en hun ouders. Haar leven zou nooit meer hetzelfde zijn.

Sportdinsdag, 6 september 2016

Iedereen wordt blij van boek vol voetbalweetjes

Met drie voetballiefhebbende kinderen is mem aan de eettafel doorgaans niet te benijden. Waar de jongste - een 'Superboer´ - niet uitgepraat raakt over de inhoud van de webshop van De Graafschap, daar brengt de middelste het ene na het andere voetbalnieuwtje ter berde. De oudste, enig meisje, is in gedachten inmiddels afgezonken naar Eindhoven. Er gaat niets boven PSV en al helemaal niets boven Luuk de Jong!

Sportdinsdag, 6 september 2016

Laatste formatiekrans in dienst van Iseger

Rynk Bosma -

Sportdinsdag, 6 september 2016

Laat die negativiteit los: zonder Zlatan wint Oranje van Zweden

De pijnlijke 1-2 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Griekenland baart veel Nederlanders zorgen. Na het gemiste EK in Frankrijk is het zaak om wel bij het WK in Rusland te zijn. Moeten we ons serieuze zorgen maken over de toekomst van Oranje?

Sportdinsdag, 6 september 2016

Gezicht op halfstok

Waar woorden tekortschieten, spreekt de lichaamstaal. Hoe goed ik ook mijn best doe om te verbloemen dat sommige bijzaken van het leven mij koud laten, krullen de mondhoeken in rouwstand. Gezicht op halfstok, het gaat niet anders.

Sportdinsdag, 6 september 2016

LDODK start nieuw hoofdstuk goed

Nathan Sprey -

Sportdinsdag, 6 september 2016

Op leeftijd of niet, Oppewal blijft nog wel even koersen

Lars Goerres -

Sportdinsdag, 6 september 2016

Eise maakt succes Chardon compleet

Bram Buruma -

Sportdinsdag, 6 september 2016

'Olyphia in het klein´ vindt in Zandhuizen warm voetbalnest

Edward Jorna


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties