Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 6 oktober 2010.

Cultuurwoensdag, 6 oktober 2010

Twintigduizend euro voor schip van papier-maché

Leeuwarden - De Leeuwarder kunstenaar Marten Winters krijgt twintigduizend euro van het Oranjefonds voor de bouw van zijn twintig meter lange schip De Lading van papier-maché. Op dit moment wordt druk getimmerd aan het schip. De kielbalk van twintig meter en een groot aantal spanten zijn al klaar en komen binnenkort naar de Blokhuispoort in Leeuwarden waar de bouw verder gaat.

Cultuurwoensdag, 6 oktober 2010

Leerlingen Muzt naar festival in Disneyland Parijs

Sneek - De tweede- en derdejaarsleerlingen van de musicalopleiding Muzt in Sneek treden komend weekend op in Disneyland Parijs. Dat heeft een woordvoerster van het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk gisteren gemeld. De 28 leerlingen doen mee aan het internationale festival Dance and Performing Arts dat in het pretpark plaatsvindt.

Cultuurwoensdag, 6 oktober 2010

A Liquid Landscape naar finale Grote Prijs van Nederland

Leeuwarden - De Fries-Groningse band A Liquid Landscape heeft een plaats veroverd in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Dat heeft een woordvoerder van de band gisteren gemeld. De band is finalist in de categorie ‘rock/alternative’.

Economiewoensdag, 6 oktober 2010

Tienduizenden vacatures op banenmarkt

Amsterdam - Het economisch herstel klinkt ook door op de landelijke banenmarkt die morgen op honderd plaatsen in het land wordt gehouden. Er worden vijftigduizend vacatures aangeboden, 20 procent meer dan tijdens de editie van vorig jaar, zo heeft UWV Werkbedrijf, dat de dag met gemeenten organiseert, laten weten.

Hoofdartikelwoensdag, 6 oktober 2010

Zorgverzekeraar CZ...

De rol van verzekeraars in de behandeling van zieken is groot. Te groot, vinden velen. De commerciële instellingen hebben verregaande invloed op de manier waarop klanten worden behandeld, of dat nu in een ziekenhuis is of op de tafel bij de fysiotherapeut. Natuurlijk zeggen anderen dat het allemaal best meevalt met de invloed van zorgverzekeraars. Er zijn garantiestellingen van de overheid, bijvoorbeeld. Maar die kunnen niet voorkomen dat de commerciële zorgverzekeraar soms beslissende invloed heeft op patiënten, op zorg en op zorgverleners.

Regiowoensdag, 6 oktober 2010

Raad Drachten schiet plan Vogelzang af

Drachten - De gemeenteraad van Smallingerland uitte gisteravond zo veel kritiek op het nieuwbouwplan aan de Vogelzang in Drachten, dat burgemeester en wethouders zich genoodzaakt voelden om het plan in te trekken. Er komt een nieuw voorstel, met een betere financiële onderbouwing.

Regiowoensdag, 6 oktober 2010

Lift met de fiets leidde tot lang huwelijk

Surhuisterveen - Renze Hamstra en Lubbertje Laanstra hopen zondag hun zeventigste trouwdag te vieren. De kinderen, klein- en achterkleinkinderen nemen het stel nog overal mee naartoe. En thuis in het verzorgingstehuis zorgt de tv voor vertier.

Regiowoensdag, 6 oktober 2010

Bevolking ongerust over recordbezuiniging

Leeuwarden – De voorgenomen bezuinigingen in Leeuwarden stuiten op stevig verzet vanuit de samenleving. Tijdens een speciale hoorzitting over de begroting kwamen ruim tweehonderd Leeuwarders opdagen.

Regiowoensdag, 6 oktober 2010

Fries noodhulpbureau springt bij in bittere tijden

Leeuwarden - Voor mensen die financieel tussen wal en schip vallen, start in november in Fryslân het noodhulpbureau Stichting Urgente Noden. Het bureau helpt mensen die financieel in hoge nood zitten en nergens anders terecht kunnen.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 oktober 2010

Geen handel met vervolgers

Brussel - De Europese Unie moet werk maken van de strijd tegen de vervolging van christenen in de wereld. Er zouden geen handelsakkoorden meer gesloten mogen worden met landen, waarbinnen christenen niet vrij zijn hun geloof te belijden en ernaar te leven. Dat staat in een gisteren gepubliceerde Verklaring, waarvoor leden van het Europees Parlement in eigen huis de komende weken de boer op gaan.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 oktober 2010

Ds. Jan-Dirk Wassenaar kwart eeuw predikant in PKN

Hellendoorn - Dr. J.D.Th. Wassenaar uit Hellendoorn is vandaag 25 jaar predikant. Bijna twintig jaar daarvan stond Wassenaar in Fryslân. Nu staat hij in Overijssel, waar hij een van de predikanten van de Protestantse Gemeente te Hellendoorn is.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 oktober 2010

‘Mens bevindt zich in levensbeschouwelijke arena’

Nijkerk - In De Schakel in Nijkerk vond gisteren de najaarsconferentie van de Bond van Nederlandse Predikanten en de Vereniging van Kerkelijk Werkers plaats. Aanleiding: De bestseller A Secular Age van filosoof Charles Taylor.

Sportwoensdag, 6 oktober 2010

‘U spreekt met de slechtste amateurrijder van Nederland’

Sportjournalist Bram Hulzebos publiceerde in 1999 zijn eerste boek, Zomerdag. Elf jaar later is zijn vijfde werk verschenen. Een waarmee hij voor het eerst dicht in de buurt van zijn professie blijft, want Ziggy gaat over de manier waarop Hulzebos kennis maakte met de drafsport. De ondertitel ‘Man op hol in de drafsport’ doet terecht vermoeden dat Hulzebos hierbij nogal hard van stapel is gelopen.

Sportwoensdag, 6 oktober 2010

Blessures hinderen Zonderland

Heerenveen - Turner Epke Zonderland kampt in aanloop naar de wereldkampioenschappen turnen in Rotterdam (16 tot en met 24 oktober) met pijntjes aan zijn schouders en rug.

Sportwoensdag, 6 oktober 2010

Stroetinga op zoek naar nieuwe ploeg

Oldeberkoop - Wielrenner Wim Stroetinga uit Oldeberkoop moet op zoek naar een nieuwe ploeg. Zijn team Milram is er niet in geslaagd een nieuwe sponsor te vinden en stapt uit de wielersport.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties