Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 januari 2003.

Bijschriftdinsdag, 7 januari 2003

Gelooft het evangelie

Zondag aan zondag leggen de dienaren van Gods Woord de boodschap van het Evangelie uit aan hun ‘hoorders’.

Cultuurdinsdag, 7 januari 2003

Sterspelers imponeren niet

Het grote drama van een topsporter ligt niet zozeer binnen diens sportcarričre, maar veel meer daarbuiten. Of liever gezegd: na zijn carričre, als blijkt dat hét talent alleen maar in het jasje van de sport gegoten kon worden.

Economiedinsdag, 7 januari 2003

‘Animo voor de Swadde daalt door regeltjes’

Buitenpost - Door de aangescherpte wet- en regelgeving rond veiligheid zien sommige ondernemers af van vestiging op bedrijventerrein De Swadde in Buitenpost. Daarnaast zorgen de voorschriften voor dermate hoge kosten dat er werkgelegenheid verloren gaat.

Economiedinsdag, 7 januari 2003

Avebe houdt toch deel subsidies uit Brussel

Veendam - Het aardappelzetmeelconcern Avebe kan de komende jaren toch blijven rekenen op subsidies uit Brussel. Dat zei voorzitter A. Maarsingh van de afdeling akkerbouw van de land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland gisteren.

Economiedinsdag, 7 januari 2003

Britse maatschappij koopt Pharma Bio-Research

Groningen - Na drie jaar van sterke groei is het Groningse Pharma Bio-Research een prooi geworden van een Britse investeringsmaatschappij. Het instituut van klinisch geneesmiddelenonderzoek maakte gisteren bekend dat zijn aandeelhouders akkoord zijn gegaan met een bod van HgCapital.

Hoofdartikeldinsdag, 7 januari 2003

Gruweldaden en straf

Het is nauwelijks aan te horen, de verklaringen van het Openbaar Ministerie in de zaak Rowena Rikkers, ‘het meisje van Nulde’. De gebeurtenissen die hebben geleid tot de dood van de kleuter en dat wat er na haar dood gebeurde, zijn zo erg dat ieder normaal mens de neiging heeft de feiten te ontkennen.

Regiodinsdag, 7 januari 2003

‘Geluk is meer dan cijfers’

Heerenveen – Onderwijsgedeputeerde Ploeg ,,tilt vooralsnog niet te zwaar’’ aan de uitkomst van een recent onderzoek, dat wijst op een forse leerachterstand bij basisschoolleerlingen op het Friese platteland. ,,Geluk is meer dan woord- en cijferkennis’’, stelde Ploeg gisteren in zijn rol van lijsttrekker voor het CDA bij de statenverkiezingen in Fryslân.

Regiodinsdag, 7 januari 2003

MCL ruilt kerstpakket in voor Melkertbaan

Leeuwarden – De medewerkers van zorggroep Noorderbreedte krijgen volgend jaar geen kerstpakket. Met het geld dat wordt bespaard, wil de zorggroep de Melkertbanen financieren. Ook wordt er bezuinigd op de opleidingen, ten gunste van de Melketiers.

Regiodinsdag, 7 januari 2003

Sietse weer vergeefs naar zijn rijexamen

Nijaltoenae - Balen, is het. En sneu van het geld. Medio december had de negentienjarige Sietse van der Veen uit Nijaltoenae zijn rijbewijs al kunnen halen. Op maandag 16 december verstoorde de ijzel het rijexamen. Gistermorgen zou Sietse op herhaling. Opnieuw werd het examen uitgesteld. Ditmaal vanwege de sneeuwval.

Regiodinsdag, 7 januari 2003

Geen openbare wc’s in Leeuwarden

Leeuwarden – Verschillende onderdelen van het project ‘Binnenstad Nieuwe Stad’ van de gemeente Leeuwarden komen in gevaar door gebrek aan geld. Zo komen er voorlopig geen openbare toiletten in Leeuwarden.

Regiodinsdag, 7 januari 2003

Van der Zaag hekelt claimgedrag burgers

Drachten – Claimgedrag, elkaar niet laten uitspreken en altijd meteen een zondebok willen aanwijzen. De grote onhebbelijkheden van de burger anno 2003, aldus burgemeester Van der Zaag van Smallingerland gistermiddag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Regiodinsdag, 7 januari 2003

Leeuwarder raad: plan verkeer onvolledig

Leeuwarden – Een deel van de Leeuwarder raad vindt het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) onvolledig. Dat bleek gisteravond tijdens de commissie stadsontwikkeling waarin de raadsleden werden geďnformeerd over het concept GVVP.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 januari 2003

‘Publieke waarden ontbreken’

Leeuwarden – Waarden en normen in de Nederlandse samen-leving. Het onderwerp riep het laatste halfjaar veel reacties op, sinds minister Heinsbroek het proefballonnetje opliet. Volgens prof. dr F. de Lange, hoogleraar ethiek, is het probleem dat er geen gemeenschappelijke waarden in de publieke sfeer worden beleefd.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 januari 2003

Bijbelgenootschap brengt cd uit met teksten rond Pasen

Haarlem – Het Nederland Bijbelgenootschap brengt dit voorjaar een cd uit met de bijbelverhalen rond Pasen.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 januari 2003

Joodse archieven komen terug uit Rusland

Amsterdam - Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) krijgt meer dan honderdduizend bladzijden vooroorlogs archief terug uit Rusland.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 januari 2003

Joodse archieven komen terug uit Rusland

Amsterdam - Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) krijgt meer dan honderdduizend bladzijden vooroorlogs archief terug uit Rusland.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 januari 2003

Open huis bij Vergadering van Gelovigen Dokkum

Dokkum – De Vergadering van Gelovigen in Dokkum houdt zaterdag open huis in haar nieuwe gebouw aan de Hantumerweg 38.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 januari 2003

Kardinaal Danneels: het geloof moet terug naar de stad

Leeuwarden – De helft van de wereldbevolking leeft in de stad en daarom moet het geloof, als in de begintijd van het christendom, weer verspreid worden via de steden.

Sportdinsdag, 7 januari 2003

Heerenveen fit en gretig tweede seizoenshelft in

Heerenveen – SC Heerenveen is maandag met een vrijwel fitte spelersgroep de voorbereidingen op de tweede seizoenshelft gestart. Alleen de Deen Allan Bak, die al ruim een jaar met een rugblessure kampt, ontbrak tijdens de eerste training op het appčl. Heerenveen hervat de competitie op zaterdag 1 februari met de lastige uitwedstrijd tegen NAC uit Breda.

Sportdinsdag, 7 januari 2003

Als Postma zich plaatst wil hij ook voor de wereldtitel gaan

Dearsum – Hij had er al rekening mee gehouden, voor Ids Postma komt de skate-off om het vierde en laatste startbewijs voor het wereldkampioenschap allround schaatsen allerminst als een verrassing. ,,Je weet het natuurlijk nooit, maar die skate-off stond immers al gepland. En volgens de reglementen plaatsten alleen de eerste twee Nederlanders van het EK zich rechtstreeks voor het WK. Het was natuurlijk wel even afwachten, want in het raarste geval kwalificeerde niemand zich voor het WK.”

Sportdinsdag, 7 januari 2003

Nieuwe directeur draf- en rensport

Wolvega – Gerrit Bonke uit Wassenaar is door de Koninklijke Nederlandse Harddraverij en Renvereeniging aangesteld als nieuwe directeur Draf- en Renbanen (DRB). Bonke zal in zijn nieuwe functie leiding geven aan Drafcentrum Wolvega en aan Renbaan Duindigt. Beide banen vormen de ruggengraat van de draf- en rensport in Nederland. Het is de bedoeling dat de heer Bonke de commerciële activiteiten van beide drafcentra nieuw leven gaat inblazen.

Weerdinsdag, 7 januari 2003

Koud

Vanavond is het bewolkt met mogelijk een beetje sneeuw. In de loop van de nacht klaart het op en daalt de temperatuur tot -6 of zelfs -10 graden. Morgen wordt het ook koud met maxima rond -4 ŕ -5 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties