Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 januari 2011.

Cultuurvrijdag, 7 januari 2011

Scholieren tonen kunst op 20e route Lauwersland

Lioessens - Leerlingen van het Piter Jelles College uit Kollum krijgen dit jaar een expositie op de twintigste editie van de kunstroute in Lauwersland. Dat heeft Stichting Route Kunst aan Huis Lauwersland bekendgemaakt, die de route dit jaar onder de naam ‘jubileum’ organiseert.

Cultuurvrijdag, 7 januari 2011

Gerrit Breteler voorlopig niet bij concerten Di Gojim

Leeuwarden - Zanger Gerrit Breteler zal voorlopig toch niet optreden in de nieuwe theatershow Vysotsky van klezmerband Di Gojim. Dat heeft een woordvoerster van Di Gojim gisteren bekendgemaakt. De samenwerking is uitgesteld naar het seizoen 2011-2012 vanwege het uitblijven van subsidies. Di Gojim begint zonder Breteler wel aan de serie concerten.

Cultuurvrijdag, 7 januari 2011

Manifestatie rond beeldhouwen in stadspark Workum

Workum - In Workum wordt op 8, 9 en 10 juli een beeldhouwmanifestatie gehouden. Dat heeft Stichting Beeldenstad Workum gisteren bekendgemaakt. De nieuwe manifestatie moet een jaarlijks of tweejaarlijks terugkerend evenement worden.

Economievrijdag, 7 januari 2011

Fries bedrijf maakt applicatie voor Microsoft

Surhuisterveen - Op het nieuwste product van Microsoft zit een Friese applicatie. IT-bedrijf Speak uit Surhuisterveen heeft een van de acht applicaties ontwikkeld voor de Microsoft Surface 2.0: een tafelcomputer met groot touchscreen.

Hoofdartikelvrijdag, 7 januari 2011

Bekeerde liberalen?...

Het nieuwe jaar begint goed als bestuurders van VVD-huize zich zorgen maken over marktwerking en privatisering. De afgelopen dagen kwamen zowel minister Schippers van Volksgezondheid als burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag in het nieuws met voor liberalen opmerkelijke standpunten.

Regiovrijdag, 7 januari 2011

Menameradiel ageert tegen asfaltfabriek

Menaam - De gemeenteraad van Menameradiel is tegen de plannen om een energiepark te bouwen op de voormalige vuilstort Schenkenschans ten zuidwesten van Leeuwarden. Op die plaats staat onder meer een asfaltfabriek gepland. Onacceptabel, vindt de raad.

Regiovrijdag, 7 januari 2011

Ganzen richten veel meer schade aan dan in 2009

Aldeboarn - Boeren in de directe omgeving van natuurgebied De Deelen ten zuiden van Aldeboarn hebben afgelopen jaar twee- tot driemaal zoveel schade uitgekeerd gekregen door overzomerende grauwe ganzen als in 2009. Dat zegt voorzitter Gerrit Hofstra van de guozze- en skriezzekrite Fjurlannen. Hierbij zijn ongeveer acht boeren aangesloten.

Regiovrijdag, 7 januari 2011

Urk en Lemmer blijven strijden tegen windpark

Urk - De bouw van het Windpark Noordoostpolder kan definitief doorgaan. De ministers Verhagen (Economische Zaken) en Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) hebben gisteren formeel het definitieve plan voor het windmolenpark - 38 molens op land en 48 in het IJsselmeer - vastgesteld. Het kabinet steekt bijna een miljard euro in de aanleg van het park.

Regiovrijdag, 7 januari 2011

I-dome toont ‘het echte Fryslân’

Leeuwarden - Virtueel fietsen door het Friese landschap of als kaatskoning op het Sjûkelân in Franeker worden bejubeld. Voor bezoekers van de diverse vakantiebeurzen in binnen- en buitenland is dat dit jaar mogelijk dankzij de multimediale ervaring I-dome.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 januari 2011

Geloof hoort niet in ivoren toren thuis

Veel christenen komen niet meer in de kerk maar zoeken buiten de traditie om naar wegen om te geloven. Dat geldt zowel voor protestanten als katholieken. Vandaag een portret van Annemarie de Groot. In de Oase Soest, een inmiddels bekende emerging church, is zij bezig met nieuwe vormen van kerk-zijn.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 januari 2011

Kopten vieren in groten getale Kerst, samen met moslims

Amsterdam/Cairo - De kerstvieringen van de koptisch-orthodoxe gemeenschappen zijn donderdag uitzonderlijk goed bezocht. In Amsterdam, waar de grootste Nederlandse koptische gemeenschap woont, puilde de kerk uit.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 januari 2011

Serie diensten over openbaring in Bethel vanaf zondag

Drachten - In de Vrije Baptistengemeente Bethel begint ds. Orlando Bottenbley zondag zijn prekenserie over tekenen van de wederkomst. De predikant kondigde de serie over het Bijbelboek Openbaring in oktober al aan in een open brief in EO-Visie.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 januari 2011

Gospelster Rebecca St. James stapt in het huwelijksbootje

Nashville - De Amerikaanse gospelster Rebecca St. James gaat binnenkort trouwen. Dat heeft de artieste zelf bekendgemaakt.

Sportvrijdag, 7 januari 2011

Onnodig verlies Aris na bizar slot

Leeuwarden - Je hebt wel eens van die wedstrijden die net even iets te lang duren, waarin slotseconden allesbeslissend blijken. Net als het maken van fouten, of het juist níet maken daarvan. Het gold gisteravond in Leeuwarden allemaal voor De Friesland Aris. De basketballers gingen in het eerste duel van 2011 in het eigen Kalverdijkje na overtime onderuit tegen Giants uit Bergen op Zoom. Vooral door wat er in de slotfase gebeurde.

Sportvrijdag, 7 januari 2011

Cambuur simpel langs ONS, rentree De Vries en Schepers

Sneek - Vier goals in de eerste helft, dat was gisteravond op het Zuidersportpark in Sneek voldoende voor SC Cambuur om hoofdklasser ONS in een oefenwedstrijd te verslaan. Na de pauze scoorde geen van beide ploegen, waardoor de ruststand ook de eindstand werd: 0-4. Het was het eerste oefenduel van de Leeuwarder eerstedivisionist in de voorbereiding op de tweede competitiehelft. Vooral de eerste helft stemde tot tevredenheid.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties