Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 januari 2012.

Achtergrondzaterdag, 7 januari 2012

De Waddenzee is Nederlandse topnatuur

Dat we voorzichtig moeten omspringen met ons waddengebied, wereldwijd uniek, staat buiten kijf. Het is Nederlandse topnatuur die verbindt.

Cultuurzaterdag, 7 januari 2012

Blokfluitist Erik Bosgraaf krijgt ĎHet Gouden Viooltjeí

Drachten | Blokfluitist Erik Bosgraaf (Drachten, 1980) krijgt op 28 januari het Gouden Viooltje uitgereikt, een cultuurprijs voor uitzonderlijk muzikaal talent uit Noord-Nederland. Dat heeft een woordvoerder van het Noord Nederlands Orkest (NNO) gemeld.

Cultuurzaterdag, 7 januari 2012

Muzikanten gezocht voor nieuwe dialectrockband

Sneek | RadioNL en TV Oranje zijn op zoek naar jong rocktalent voor een nieuw te vormen dialectrockband. Dat heeft een woordvoerder van het in Sneek gevestigde radiostation gisteren gemeld. De zoektocht is een initiatief van Henri Frijlink, eigenaar van een uitzendbureau, en evenementenorganisator en manager Andrť Wienen.

Cultuurzaterdag, 7 januari 2012

Groot restauratieproject Fries Museum begonnen

Leeuwarden | Zes schilderijen uit de collectie van het Fries Museum zijn gisteren op transport gegaan naar Maastricht. Daar zullen ze door de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) worden gerestaureerd. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren gemeld. Het is de eerste fase van een groot restauratieproject in het kader van de verhuizing van het Fries Museum naar de nieuwe locatie aan het Zaailand in Leeuwarden.

Hoofdartikelzaterdag, 7 januari 2012

Het CDA op een keerpunt?

Het CDA is aan een spannend jaar begonnen. Op 21 januari komt er rapportage over de koers van de partij, aan de hand van een rapport van een commissie onder leiding van Aart Jan de Geus en de commissie (van Jacobine Geel) over hertaling van de uitgangspunten van de partij. Wellicht zijn de rapportages en de besluitvorming daarover het begin van de weg omhoog: elan, overtuiging en visie.

Regiozaterdag, 7 januari 2012

Cel geŽist voor mislukte roof

Kollum | Tegen een veertigjarige Groninger en een dertigjarige inwoner van Assen is gisteren een gevangenisstraf van een half jaar geŽist, wegens een poging tot kluiskraak in Kollum. Hun advocaten vinden een werkstraf volstaan. De zaak tegen een derde verdachte, die een bescheiden rol speelde, is geseponeerd.

Regiozaterdag, 7 januari 2012

Snelrecht is niet geschikt voor na de jaarwisseling

Leeuwarden | Snelrecht blijft lastig toe te passen. In Frysl‚n bleek geen enkele zaak over wangedrag tijdens de jaarwisseling geschikt voor de zitting van gisteren. Ook in de Randstad blijken uit een rondgang van Nu.nl weinig zaken met supersnelrecht te zijn afgehandeld. Achttien, negen minder dan vorig jaar.

Regiozaterdag, 7 januari 2012

Hele weekend nog de hoogste alarmfase

Leeuwarden | De hoogste alarmfase blijft in Frysl‚n het hele weekeinde van kracht als gevolg van het hoge water. Dat duurt in elk geval tot maandagochtend. Dat heeft het Regionaal Beleidsteam (RBT) gisteravond in Drachten besloten. Het onverminderd hoge risicoprofiel - GRIP4 in jargon - geldt sinds dondermiddag.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 januari 2012

BliksemcarriŤre voor eminentie Eijk die al lang de weg weet in Rome

Leeuwarden/Utrecht | De benoeming van mgr. Eijk tot kardinaal past helemaal in de bliksemcarriŤre die de voormalige bisschop van Groningen-Leeuwarden maakt. De weg hoeft hem in Rome niet gewezen te worden; hij is er kind aan huis.

Sportzaterdag, 7 januari 2012

Cambuur wil door met Arts en gaat voor belofteteam

Leeuwarden | Cambuur verwacht op korte termijn bekend te kunnen maken dat Alfons Arts ook komend seizoen de trainer is in Leeuwarden. Algemeen directeur Gerald van den Belt zei gisteravond op de nieuwjaarsreceptie van de eerstedivisionist dat de club door wil met de huidige technische staf. Ook zal er volgend jaar weer een belofteteam zijn, al is dat nog afhankelijk van de KNVB.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties