Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 januari 2014.

Cultuurdinsdag, 7 januari 2014

Leeuwarder band treedt op in ‘DWDD’

Leeuwarden | De Friese band The Future’s Dust is morgen te zien in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Dat maakte de band gisteren bekend. Daarmee zet het Leeuwarder vijftal met zangeres Rosan Rozema het succes van 2013 voort. Toen speelde de band onder meer op Into the Great Wide Open en Oerol en werd bekend dat ze deze maand voor Noorderslag staan geprogrammeerd. Vorige maand won The Future’s Dust de Friesland Pop Talent Award.

Cultuurdinsdag, 7 januari 2014

Jarig filmhuis Dokkum trakteert op liefdesfilms

Dokkum | Het filmhuis in Dokkum bestaat vijf jaar en viert dat op zaterdag 18 januari met een doorlopend programma bestaande uit vijf liefdesfilms. Van de allereerste liefde, tot obsessieve liefde en liefdesverdriet; het komt allemaal voorbij. De filmmarathon begint om 12.30 uur met Alles is liefde. Daarna volgen Moonrise Kingdom, Wuthering Heights en De Rouille et d’Os. De lustrumdag wordt vanaf 21.45 uur afgesloten met Hope Springs. Tussendoor wordt een stamppotbuffet geserveerd.

Cultuurdinsdag, 7 januari 2014

‘Tussen Kunst & Kitsch’ in het Fries Museum

Leeuwarden | Het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch is op maandag 20 januari te gast in het Fries Museum in Leeuwarden. Presentatrice Nelleke van der Krogt zal daar samen met haar experts de hele dag objecten van bezoekers taxeren. Bezoekers mogen drie voorwerpen meenemen naar de opnamedag. Voor elk stuk, variërend van een schilderij of aardewerk, staat een kenner klaar. Om de opnames bij te wonen, kunnen kaarten gereserveerd worden bij de AVRO.

Hoofdartikeldinsdag, 7 januari 2014

Moedeloosheid over sektarische strijd Irak

Nee, wij gaan niet ingrijpen in Irak. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry laat er geen misverstand over bestaan. De Verenigde Staten voelen er weinig voor zich opnieuw militair met Irak te gaan bemoeien. In Irak hebben soennitische extremisten die zijn gelieerd aan het terreurnetwerk Al Qaida sinds dit weekend de steden Falluja en Ramadi in handen. De vrees bestaat dat het land weer afglijdt naar een burgeroorlog tussen de soennitische minderheid en de sjiitische meerderheid. En dat er in het grensgebied van Syrië en Irak een islamitisch kalifaat ontstaat met alle destabiliserende effecten voor de regio van dien.

Regiodinsdag, 7 januari 2014

Technisch niets mis met bus

Nij Beets | De oorzaak van het ongeval met Qbuzz bij Nij Beets dat gistermorgen plaatshad, is nog niet achterhaald. Bij het ongeluk, dat rond acht uur ’s ochtends gebeurde, raakten negen mensen gewond aan gezicht en nek. Volgens de politie was er in elk geval technisch niets mis met de bus.

Regiodinsdag, 7 januari 2014

Gytsjerksters zetten massaal kerstboom op veldje neer

Gytsjerk | Op het braakliggende terrein op de hoek van de Canterlandseweg en de J. H Riemersmastrjitte in Gytsjerk verrijst momenteel een klein kerstbomenbos, een ludieke protestactie van de buurtvereniging van de Canterlandseweg. De dorpsbewoners zijn boos dat er nog altijd niks terecht is gekomen van de plannen voor het centrum van het dorp.

Regiodinsdag, 7 januari 2014

Stroomstoring legt Noordoost-Fryslân plat

Dokkum | Een grote stroomstoring heeft gisteren in de namiddag en avond een groot deel van Noordoost-Fryslân platgelegd. Door de storing werden 9500 huishoudens gedupeerd.

Regiodinsdag, 7 januari 2014

Cambuur-trainer Lodeweges heeft nog hoop op Jansen

Albufeira | Graag had trainer Dwight Lodeweges gisteren Anco Jansen verwelkomd als nieuwe speler van SC Cambuur in het trainingskamp in Portugal. Geheel tegen de wens én hoop in van algemeen directeur Gerald van den Belt zaterdag in het Friesch Dagblad, blokkeerde De Graafschap de op handen zijnde transfer echter. ,,Ik hoop dat Jansen alsnog komt”, liet Lodeweges gisteravond weten vanuit Albufeira. ,,Zo niet, dan moet er wat anders gebeuren. Uiterlijk zondag of maandag moet er wel iemand op de stoep staan.”

Geloof & Kerkdinsdag, 7 januari 2014

Horen bij de Antonius van Paduaparochie


Geloof & Kerkdinsdag, 7 januari 2014

Veel mensen op de been tijdens Dag voor harmonie Indonesië

Jakara | In Indonesische steden hebben zondag tienduizenden mensen deelgenomen aan marsen voor een grotere religieuze tolerantie. In de hoofdstad Jakarta gingen 70.000 mensen de straat op, meldde de Jakarta Post. De ‘Dag van de Religieuze Harmonie’ was een initiatief van de Indonesische regering en verschillende religieuze gemeenschappen.

Sportdinsdag, 7 januari 2014

Aanhang Longa’30 op de fiets naar SC Joure

Lichtenvoorde | Sinds Longa’30 in de hoofdklasse C op zondag speelt wordt het een traditie dat een deel van de aanhang één uitduel op de fiets bezoekt. Na Haren (Be Quick 1887) en Nieuw Buinen is op zondag 23 maart Joure aan de buurt. Vanuit Lichtenvoorde is dat ongeveer 160 kilometer. Het initiatief komt van voorzitter Marcel Eekelder, een fanatiek wielrenner. Hij beloofde drie jaar terug dat hij op de fiets naar het noorden zou gaan als Longa’30 naar de hoofdklasse promoveerde.

Sportdinsdag, 7 januari 2014

RECENSIE: Een jaar lang achter de schermen bij topclub Ajax

Journalist en schrijver Auke Kok is vooral bekend van zijn boek 1974: Wij waren de besten.

Sportdinsdag, 7 januari 2014

Sibon keert terug bij sc Heerenveen

Heerenveen | Gerald Sibon keert terug bij sc Heerenveen. De 39-jarige oudspeler die zes seizoenen, uitgesmeerd over een periode van tien jaar en in drie termijnen, het pompeblêdenshirt droeg, gaat voor de vierde keer aan de slag bij de Friese club. Hij heeft een contract getekend voor een half jaar, waarbij de voormalige aanvaller binnen de organisatie op drie fronten zal worden ingezet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties