Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 november 2009.

Cultuurzaterdag, 7 november 2009

Broers Kleefstra met Friese poëzie naar Polen

Akkrum - Jan en Romke Kleefstra uit Akkrum treden zaterdag 21 november op, tijdens het Audio Art festival in Krakow in Polen. Ze zullen daar samen spelen met de Engelse basklarinettist Gareth Davis. Samen met Davis heeft het Friese duo het afgelopen jaar werk opgenomen dat in 2010 zal verschijnen op labels in Japan, Engeland en Amerika. Inmiddels zijn ze met zijn drieën begonnen dit werk live uit te voeren. Een eerste optreden heeft onlangs plaatsgevonden bij Steim in Amsterdam.

Economiezaterdag, 7 november 2009

In december actie bij Pootaardappelacademie

Leeuwarden - Volgende maand worden de eerste bijeenkomsten gehouden voor boeren die meedoen aan de Pootaardappelacademie. Na de bijeenkomst in Vrouwenparochie afgelopen maandag waar ruim honderd mensen op afkwamen, hebben zich bijna veertig akkerbouwers aangemeld die dit winterseizoen verder willen.

Economiezaterdag, 7 november 2009

Record bij aanmeldingen Startersdag KvK Noord

Leeuwarden - Voor de Startersdag van de Kamer van Koophandel Noord vandaag hebben zich een recordaantal deelnemers aangemeld. Volgens woordvoerster Bieneke Drenth hebben zich bijna 2500 mensen aangemeld die zich willen voorbereiden op het starten van een eigen bedrijf. Vergeleken met vorig jaar is er sprake van een stijging van ruim 30 procent.

Economiezaterdag, 7 november 2009

‘Rabobank houdt prijs grond kunstmatig hoog’

Leeuwarden - Er is mogelijk sprake van een zeepbel in de landbouw. Doordat banken boeren in leven houden, blijft landbouwgrond schaars en daardoor duur, denkt Jan van Weperen, melkveehouder en oud-bestuurslid van LTO Noord uit Oosterwolde. Gevolg: boeren zitten met hoge kosten, terwijl de markt vraagt om een lagere kostprijs. Onzin, vindt de Rabobank. De bank financiert 85 procent van de boeren en heeft de sector juist gebracht waar ze nu is: vooraanstaand in de wereld. Toch ontkomen de banken ook in de agrarische sector niet aan hun zorgplicht, vindt adviesorganisatie Gibo.

Hoofdartikelzaterdag, 7 november 2009

Diaconaat...

Het gebeurt echt: de diaconie van een plaatselijke kerk weet geen goed raad met het geld dat ze te verdelen heeft ‘onder de armen’. Het gebeurt echt: de diaconie van een plaatselijke kerk heeft geen inhoudelijke vergaderpunten voor de volgende keer.

Regiozaterdag, 7 november 2009

‘Us’ Anita vereeuwigd in brons

Earnewâld - ,,Een blijvende herinnering aan Anita Andriesen”, dat moest het worden volgens Geart Benedictus, voorzitter van de Bond van Friese Vogelbeschermingswachten (BFVW). Gisteravond werd in het bezoekerscentrum van het landbouwmuseum een beeld onthuld van de vorig jaar overleden gedeputeerde.

Regiozaterdag, 7 november 2009

Toedracht ongeluk beter uitzoeken

Oudega (S) - Slachtoffers van een verkeersongeluk, of hun nabestaanden, krijgen vaak te weinig zekerheid over wat er precies gebeurd is. De overheid hecht te weinig waarde aan waarheidsvinding, terwijl die voor de verwerking juist ontzettend belangrijk is.

Regiozaterdag, 7 november 2009

Sirene klonk per abuis in heel Fryslân

Dronrijp - Op de alarmering rond de ontsnapte gaswolk in Dronrijp is veel kritiek gekomen. Het luchtalarm weerklonk door een fout in heel Fryslân. Volgens Friesland Foods-Campina was het grote alarm niet nodig geweest. In Dronrijp zelf wordt juist gemopperd dat het een uur duurde voor de geluidswagens rondreden.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 november 2009

Gemeenten maken kans op trip naar klimaattop

Leeuwarden - FairClimate wil vijf actieve kerkgemeentes de kans geven om een vertegenwoordiger naar de klimaattop in Kopenhagen te sturen. Dat meldt de nieuwsbrief van Kerk in Actie.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 november 2009

Jongeren stimuleren in diaconale houding

Utrecht/Drachten - De Protestantse Kerk wil een impuls geven aan het jeugddiaconaat. Kerken hebben behoefte aan concrete handreikingen, merkt Kerk in Actie, die jeugddiaconaat in portefeuille heeft. Achthonderd mensen komen voor het thema naar de Landelijke Diaconale Dag die vandaag wordt gehouden.

Sportzaterdag, 7 november 2009

Heerenveen wil in Utrecht goede draad oppakken

Heerenveen - Europees voetbal, nationaal bekervoetbal en de eredivisie. Sc Heerenveen is nog steeds actief op drie fronten, waardoor er nauwelijks tijd is om de nederlaag tegen Hertha BSC te verwerken. De Friese formatie van trainer Jan de Jonge gaat morgen op bezoek bij FC Utrecht, de huidige nummer vijf van de eredivisie. ,,Er is te weinig tijd om dingen anders aan te pakken’’, aldus Mika Väyrynen.

Sportzaterdag, 7 november 2009

Off-day zorgt voor verlies Cambuur

Leeuwarden - Wie veertien duels ongeslagen is, weet dat de kans steeds groter wordt dat er een dag komt waarop het misgaat. Daar hoef je geen hogere wiskunde voor te studeren. Voor Cambuur kwam die dag gisteren tegen Excelsior. En: het eerste verlies was niet meer dan terecht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties