Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 november 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 7 november 2015

Nieuwe kansen voor wereldwijd Bijbelwerk

Ons land kent een scala aan Bijbelvertalingen, de Statenvertaling tot en met doelgroep-vertalingen, zoals de Jongerenbijbel. Iedere vertaling is een poging om de boodschap van de Bijbel verstaanbaar te maken. Dat gebeurt onder meer door aanpassing van taalgebruik aan de praktijk van, bijvoorbeeld, jongeren. De beschikbaarheid van de soorten bijbels is ons land geen probleem, van de diverse vertalingen liggen honderden exemplaren in de schappen van de uitgeverijen.

Regiozaterdag, 7 november 2015

Súdwest-Fryslân maakt werk van vluchtelingenopvang

Een vakantiepark waar statushouders kunnen wonen, nieuwe starterswoningen voor vluchtelingen en overleg met het beroepsonderwijs om te kijken hoe vluchtelingen kunnen worden voorbereid op werk. De gemeente Súdwest Fryslân wil over zes weken een plan klaar hebben om de komst van vluchtelingen naar de gemeente zo goed mogelijk te laten verlopen, stelt wethouder Stella van Gent.

Regiozaterdag, 7 november 2015

Complete chaos in hermetisch afgesloten Parrega

,,Help, se ferjitte my hjir. Ik fersûp aanst noch." Met zijn tas binnen handbereik stond Gerben Zandstra uit Parrega gistermorgen bijna twee uur bij zijn woning te wachten op het moment dat de hulpverleners hem zouden redden en naar de opvanglocatie in Workum zouden brengen. Een paar keer zag hij een legervoertuig met geëvacueerde dorpsgenoten voorbij rijden. ,,Se wolle my blykber net meinimme."

Regiozaterdag, 7 november 2015

Aanpak overlast door verwarden in Fryslân

Er komt voor justitiële en hulpverlenende instanties een handboek overlastgevende personen. Dit handboek wordt in opdracht van het Veiligheidshuis Fryslân gemaakt en moet onder meer de stijgende overlast door verwarde personen tegengaan.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 november 2015

Aartsbisschop Jozef de Kesel is uitstekend theoloog

Frans Wijnands

Sportzaterdag, 7 november 2015

Reportage: Gokken of niet: Prijs der Giganten biedt altijd spektakel

Kom op Robert!" Nog honderd meter. Het gespannen gezoem van de toeschouwers is aangezwollen tot gejuich met orkaankracht. De twee favorieten knallen nek aan nek op de finish af. Tussen het schreeuwende publiek, klinkt soms wat nerveus Frans geprevel. Zelfs als je niets van deze koers weet word je aan de meet ervan gevangen door de spanning.

Sportzaterdag, 7 november 2015

Mannetjesputter Otigba leeft voor de nul

Heerenveen - Kenny Otigba (23) kan weer lachen. Afgelopen zomer kreeg hij geen toestemming voor een transfer, waarna de Hongaarse Nigeriaan tot overmaat van ramp op de bank belandde. Sinds de komst van Foppe de Haan als interim-opvolger van Dwight Lodeweges is alles anders: de verdediger miste nog geen minuut onder de leiding van de 72-jarige trainer.

Sportzaterdag, 7 november 2015

Cambuur-geluk: Amsterdammer in Oudwoude

Leeuwarden - Nee." Djavan Anderson gaat in Cambuurs perskamer nog wat rechter op zijn stoel zitten en slaat zijn armen over elkaar. Of-ie het zo bedoelt, is de vraag maar zijn houding geeft de ontkenning extra kracht. De nederlaag tegen Heerenveen en de kritiek aan zijn adres na afloop, stelt hij kordaat, hebben hem niet in een dal doen belanden. Hoe erg hij ook van die 2-0 baalde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties