Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 december 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 7 december 2013

Mandela’s leven en werk zij velen tot zegen

Het overlijden van Nelson Mandela kwam niet helemaal onverwacht: iedereen wist dat het slecht met hem ging, maar het bericht van zijn dood was toch een schok. Vanuit de hele wereld kwamen reacties over de dood van deze wel heel bijzondere man. Twee begrippen overheersen in al die reacties: strijd en verzoening. En terecht; beide begrippen hebben het leven van Mandela getekend. En beide begrippen vormen de kern van de bewondering die Mandela kreeg van zo veel mensen.

Regiozaterdag, 7 december 2013

Dankzij hoge dijk is het nooit meer echt kritiek

Harlingen | Voor het eerst sinds 2011 stelde Wetterskip Fryslân afgelopen nacht weer uitgebreide dijkbewaking in langs de waddenkust. Vanaf een waterstand van zo’n 3,30 meter boven NAP is bewaking noodzakelijk. Om tien uur gisteravond was het Waddenzeewater bij Harlingen al gestegen naar 2,90 boven NAP.

Regiozaterdag, 7 december 2013

Drachtster Tram herleeft tijdens speciale expositie in Leek

Borg- en Rijtuigenmuseum Nienoord in Leek herbergt vanaf dit weekeinde een expositie over de Drachtster tram, samengesteld door de Historische Kring van het dorp.

Regiozaterdag, 7 december 2013

Jongeren IJlst doen gevaarlijk met auto’s

IJlst | Een groep van zo’n twintig jongeren uit IJlst zorgt voortdurend voor gevaarlijke situaties door zich te misdragen met hun auto’s. Ze houden straatraces, trekken op met piepende banden of remmen zo hard dat de sporen op de weg komen. Ook rijden ze veel te hard door IJlst en de dorpen in de omgeving, aldus Wouter de Vries van de politie Noord-Nederland, die dit slechts ,,voorbeelden” noemt van het wangedrag.

Regiozaterdag, 7 december 2013

Fryslân pleit voor vergunning vossenjacht

Leeuwarden | Gedeputeerde Johannes Kramer schrijft een brandbrief aan het ministerie van Economische Zaken nu de Raad van State heeft bepaald dat het gebruik van middelen als lichtbakken bij het afschieten van (roof)dieren uit overwegingen van schadebestrijding verboden is. ,,At wy neat mear dwaan meie oan foksen, dan hawwe wy in probleem. De wetjouwer hat net bedoeld dat foksen en oare predatoren de frije hân krije. Yn it greidefűgelgebiet Sudemar by Staveren is 85 prosint fan de piken opfretten troch foksen.”

Geloof & Kerkzaterdag, 7 december 2013

Met fakkeltocht terug naar klooster Mariëngaarde

Hallum | Het is dit jaar 850 jaar geleden dat klooster Mariëngaarde bij Hallum werd gesticht. Zaterdag 14 december staat het dorp er uitgebreid bij stil dat het klooster van grote invloed was op het Middeleeuwse Fryslân, waarbij dorpsgenoot Frederik van Hallum een prominente rol speelde.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 december 2013

Johannestsjerke viert jubileum

Sintjohannesga | Deze maand is het vijftig jaar geleden dat de kerk van Sintjohannesga werd herbouwd, nadat de vorige kerk uit 1864 door brand geheel was verwoest. Reden voor een jubileumweekend voor de Protestantse Gemeente Sintjohannesga-Delftrahuizen.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 december 2013

Missionaire dynamiek in veel kerken

Groningen | Er lijkt in Nederland sprake te zijn van een missionaire dynamiek waarin de kerk op verschillende plekken bezig is zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat stelde prof. dr. Henk de Roest gisteren tijdens de jaarlijkse dieslezing aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Groningen.

Sportzaterdag, 7 december 2013

Met Hemmen en Bijker jaagt Cambuur op eerste uitzege

Leeuwarden | Michiel Hemmen en Lucas Bijker keren bij SC Cambuur (veertiende) vanavond op bezoek bij RKC Waalwijk (zeventiende op twee punten) terug in de basis. Het moet de Leeuwarders helpen om eindelijk de felbegeerde eerste uitzege van het seizoen te boeken. In acht duels op vreemde bodem werden nog maar twee punten behaald en even zovele goals gemaakt. ,,Het zou wel geweldig zijn om juist tegen RKC de ban te breken. Belangrijk is dat we brutaal durven zijn in ons spel”, aldus trainer Dwight Lodeweges.

Sportzaterdag, 7 december 2013

Van Basten: geen peil te trekken op Feyenoord

Heerenveen | Een duel met Feyenoord. Dan heb je als sc Heerenveen zijnde niks te verliezen. Ook in dit seizoen niet, want Feyenoord is de ploeg die om de titel mee wil doen. Feyenoord is de favoriet; op papier althans. Toch, zo zegt trainer Marco van Basten, ligt er óók druk bij sc Heerenveen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties