Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 maart 2007.

Agendawoensdag, 7 maart 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 7 maart 2007

Folkfestival Oentsjerk krijgt steeds meer vorm

Oentsjerk - De Engelse folkgroep Strawbs treedt op tijdens het muziekfestival Folk in de Wâlden op landgoed Stania State in Oentsjerk. De groep is hiermee voor het eerst in dertig jaar weer in Nederland. Dat heeft de organisatie van het festival bekendgemaakt. Andere muzikanten die hun opwachting maken zijn de Amerikaanse zusjes Sarah en Claire Bowman, het Belgische Ambrozijn en Törf, No Blues en Fungus uit Nederland.

Cultuurwoensdag, 7 maart 2007

Domper bij winnende fanfare Menaldum

Menaldum - Een kater na het feest en een domper op de feestvreugde. Aldus omschrijft Henry Visser, voorzitter van fanfare Constantia uit Menaldum, het gevoel bij de Menaldumer musici na afloop van de Nederlandse Fanfare Kampioenschappen afgelopen zaterdag in Arnhem.

Dossierwoensdag, 7 maart 2007

De provincie en het nare net-niet-gevoel

Moeten we eigenlijk wel zo’n riant provinciehuis bouwen? Wie het boek van bestuurskundige Klaartje Peters leest, zou zeggen van niet. Die zou zeggen: laat ze daar maar lekker aan de Snekertrekweg zitten in hun noodoptrek, dat is een plek die goed genoeg is voor de bescheiden rol die het provinciebestuur feitelijk vervult.

Dossierwoensdag, 7 maart 2007

Spreiding op kieslijsten wisselt

Leeuwarden - De kandidaten voor de Statenverkiezingen van vandaag zijn ongelijk verdeeld over de gemeenten. In verhouding tot het aantal inwoners is Vlieland het beste vertegenwoordigd, beter dan bijvoorbeeld Bolsward, Harlingen en Leeuwarderadeel. In Leeuwarden zijn de meeste kandidaten te vinden, in Heerenveen en Sneek juist opvallend weinig.

Expowoensdag, 7 maart 2007

Ameland - Hollum, Galerie Dit Eiland: expo 'Winterbeelden', t/m 31 mrt.

Regiowoensdag, 7 maart 2007

Raad Smallingerland: geen huwelijk weren

Drachten - Zowel nieuwe als bestaande trouwambtenaren in Smallingerland moeten homohuwelijken sluiten. Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad.

Regiowoensdag, 7 maart 2007

Dongeradeel pakt riool aan

Dokkum - De problemen met het riool in de gemeente Dongeradeel moeten binnen tien jaar verleden tijd zijn.

Regiowoensdag, 7 maart 2007

Massavaccinatie voor Friese 9-jarigen

Leeuwarden - Alle negenjarige kinderen in Fryslân worden de komende weken door de GGD gevaccineerd. De Friese kinderen die in 1998 geboren zijn - ruim 8000 - worden per gemeente opgeroepen voor vaccinatie. Van 12 maart tot en met 4 april zal GGD Fryslân in elke gemeente op een vaste locatie de kinderen inenten tegen bof, mazelen en rode hond (met de BMR-prik) en tegen difterie, tetanus en polio (DTP-prik). De BMR-vaccinatie is bedoeld voor de kinderen die als baby bij de eerste BMR-prik toch niet immuun zijn geworden voor de kinderziekten, de DTP-prik is een revaccinatie, die de immuniteit van jongeren tot 19 jaar verlengt.

Regiowoensdag, 7 maart 2007

Provincie afspiegeling van kabinet

Leeuwarden - De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie maken in veel provincies grote kans om te gaan besturen, net als in het kabinet. Het voorgenomen beleid van de regeringscoalitie staat dicht bij de wensen van de kiezers. Dat blijkt uit een analyse van 55.000 stemadviezen die via de website Kieskompas voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn gegeven.

Regiowoensdag, 7 maart 2007

Statenverkiezingen gaan eigenlijk om de Eerste Kamer

Leeuwarden - ,,Die provincie kan me niet zoveel schelen”, zegt Nanning Haak uit Leeuwarden. ,,Ik stem voor de Eerste Kamer. Daar gaat ’t uiteindelijk om.” Haak blijkt geen uitzondering te zijn. Veel Friese kiezers zijn vandaag naar de stembureau gekomen om op die manier invloed te kunnen uitoefenen op de bezetting in de Eerste Kamer. Die wordt bepaald door de stemmen van de leden van Provinciale Staten.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 maart 2007

Studentenpastoraat Groningen nu platform

Groningen - Het Groninger Studentenpastoraat heeft sinds 1 maart een nieuwe naam: ‘GSp. Studentenplatform voor Levensbeschouwing’. Daarmee komt na dertig jaar een einde aan de oorspronkelijke naam.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 maart 2007

VU-Vereniging dichter bij bestuur

Leeuwarden - De Vereniging VU-Windesheim krijgt kortere lijnen met de Colleges van Bestuur van de Vrije Universiteit, het VU-Medisch Centrum (VU-mc) en hogeschool VU-Windesheim. ,,Twee bestuurslagen verdwijnen waardoor de leden nu rechtstreeks het bestuur op het beleid kan aanspreken”, vertelt Wiep Koehoorn, voorzitter van het Friese comité.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 maart 2007

Gospel voor ongelovigen

Zevenaar - De gospel-cd Full Circle van Linda Wagenmakers is in de eerste plaats niet voor gelovige mensen bedoeld, maar voor niet-gelovigen of mensen die teleurgesteld zijn in God. ,,Gelovigen weten het allemaal al”, zegt de 31-jarige zangeres. Zondagavond staat ze met haar band in de Bethelkerk in Drachten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties