Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 april 2007.

Economiezaterdag, 7 april 2007

Albert Jan Maat: boerenbelang boven politiek

Straatsburg - Het was nog ruim voor hij op 1 maart 2007 ,,glunderend” in het Haagse perscentrum Nieuwspoort opdook. Camiel Eurlings was net half februari door het CDA teruggeroepen naar Den Haag om minister van Verkeer en Waterstaat te worden in het kabinet-Balkenende IV. Felicitaties rond een vermoedelijke promotie tot delegatieleider wimpelde hij echter af.

Economiezaterdag, 7 april 2007

Landen versoepelen blauwtongmaatregel

Den Haag - Schapen en koeien mogen vanaf gistermiddag twaalf uur weer vanuit Nederland naar de vrije gebieden in Duitsland en Frankrijk vervoerd worden. Wel moeten de dieren getest en behandeld zijn met een middel tegen blauwtong. Dat maakte het ministerie van Landbouw gisteren bekend.

Economiezaterdag, 7 april 2007

Friesland Foods verhoogt melkprijs

Meppel - Zuivelconcern Friesland Foods heeft de voorschotmelkprijs weer verhoogd, met dertig cent per honderd kilo. Het is de tweede verhoging van de voorschotmelkprijs die Friesland Foods dit jaar doorvoert.

Economiezaterdag, 7 april 2007

Friesland Bank komt langs met de bankbus

Oranjewoud - Om het verlies aan bankdiensten op te vangen gaat Friesland Bank na de sluiting van zeven van de 31 kantoren in de provincie busdiensten inzetten.

Hoofdartikelzaterdag, 7 april 2007

De stilte van zaterdag...

Stille zaterdag is een merkwaardige dag. Er is de verwerking van gisteren, Goede Vrijdag. En er is het vooruitzien naar morgen, Pasen. Daarom is het misschien maar het beste om stil te zijn: waarover moet het gaan? Over gisteren? Of over morgen?

Regiozaterdag, 7 april 2007

Schier is nog lang niet van de katten af

Schiermonnikoog - Over twee weken zitten gemeente Schiermonnikoog, eilandbewoners en Natuurmonumenten om tafel om te bespreken wat er toch moet gebeuren met de verwilderde katten op het eiland. Het is de zoveelste keer. Kunnen vangkooien en microchips een einde maken aan de omstreden plaag?

Regiozaterdag, 7 april 2007

Meer ‘gewone’ verpleeghuizen

Leeuwarden – De overheid zou meer geld moeten uittrekken voor onderhoud aan oude verpleeg- en verzorgingshuizen en minder voor moderne vormen van huisvesting, waarin de bewoners een soort gezinnetjes vormen waarbinnen ze nog allerlei klusjes doen. Een groot deel van de toekomstige bewoners in de ouderenzorg zal die zelfstandigheid namelijk niet meer aankunnen.

Regiozaterdag, 7 april 2007

‘Ervaring ouderen gebruiken’

Leeuwarden - Het werkzaam leven zit er op en dan? Thuis zitten, of actief blijven voor de samenleving? Als het een beetje kan het laatste, vindt Anita Kamperman van Partoer, het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling in Fryslân. ,,De samenleving kan de werk- en levenservaring en kennis van ouderen goed gebruiken.”

Regiozaterdag, 7 april 2007

Veldenbesluit duurt SC Franeker te lang

Franeker - Vier voetbalvelden zijn niet genoeg voor de voetbalvereniging SC Franeker, vindt voorzitter R. Wester. De club groeit explosief, kan nu de jongste jeugd al niet meer herbergen en wacht met smart op een besluit van de gemeente over een nieuwe accommodatie. Uit de laatste onderzoeken in opdracht van burgemeester en wethouders blijkt dat de club best aan de Hertog van Saxenlaan kan blijven en wel met vier velden en een pupillenveld toe kan. Voorzitter R. Wester van SC Franeker is het daar niet mee eens. Er zijn minstens vijf velden nodig, op één locatie.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 april 2007

Icoon: weergave van het mysterie

Leeuwarden - De christelijke kerken in het Oosten en het Westen vieren dit jaar Pasen op dezelfde datum. Ook in de Oosters-orthodoxe kerk is Pasen het belangrijkste feest van het kerkelijk jaar. Pasen is dan ook door de eeuwen heen al een belangrijk thema op iconen. Steeds meer westerse christenen hebben belangstelling voor iconen.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 april 2007

Pleidooi voor een duidelijker ‘C’

Brussel - ,,De C van christelijke identiteit speelt verstoppertje, sluit compromissen en laat het afweten.” Dat vindt de uit It Heidenskip afkomstige prof. dr. Jurjen Wiersma. Hij zei het bij de presentatie van zijn nieuwste boek Een wiel dat draait. Daarin pleit hij voor identiteits(her)vorming als antwoord op het nihilisme, dus ook voor een duidelijker christelijke identiteit bij organisaties met een C.

Sportzaterdag, 7 april 2007

Postma pakt bronzen medaille in Sofia Cup

Palma de Mallorca - Pieter-Jan Postma heeft gisteren bij zeilwedstrijden om de Prinses Sofia Cup in Palma de Mallorca een bronzen medaille behaald in de Finn-klasse. Een mooi succes voor de 25-jarige zeiler uit Terkaple, die nog geen maand geleden toetrad tot de kernploeg en die uitverkiezing voor de kust van het Spaanse eiland meer dan waar maakte. Naast het brons was er ook succes voor Marcelien de Koning en Lobke Berkhout. De wereldkampioenen in de olympische 470-klasse waren de hele week al oppermachtig en pakten het goud.

Sportzaterdag, 7 april 2007

Vertrouwde omgeving stimulans voor Kolk

Den Haag - Santi Kolk is misschien wel bezig aan zijn beste seizoen in het betaald voetbal. De terugkeer in zijn vertrouwde omgeving werkt zalvend voor de aanvaller van ADO Den Haag, die bij SC Heerenveen mislukte en nu op het hoogste niveau zijn belofte inlost. Maar het goede gevoel wordt een beetje overschaduwd door de mindere prestaties van zijn ploeg, die nog altijd moet vrezen voor rechtstreekse degradatie uit de eredivisie.

Sportzaterdag, 7 april 2007

Cambuur en scoren gaan niet samen

Leeuwarden - Bij een gelijkspel heb je meestal een morele winnaar en een ploeg die twee punten verliest. Die eerste was gisteren in Leeuwarden AGOVV Apeldoorn, die tweede was Cambuur. De thuisclub schiep vooral veel kansen, maar maakte ze niet af. Daarmee beroofde de ploeg zichzelf en het publiek van een doelpuntenfestijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties