Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 april 2012.

Economiezaterdag, 7 april 2012

Schmallenbergvirus treft ruim 100 Friese bedrijven

Den Haag | Het aantal bedrijven in Fryslân dat mogelijk is getroffen door het Schmallenbergvirus is opgelopen tot ver boven de honderd. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit staat het aantal meldingen op 134 tot gistermiddag.

Hoofdartikelzaterdag, 7 april 2012

Pasen: het Woord, het Leven en het Licht

De schrijvers van de vier evangeliën gebruiken niet eens veel woorden voor het wonder van Pasen, het lege graf. In het Johannes-evangelie neemt de beschrijving nog niets eens één hoofdstuk (het twintigste) in beslag. Meer hoeft ook niet. Want Johannes hééft het al verteld, direct in het begin van zijn evangelie: ‘ en de duisternis heeft het Licht niet in haar macht gekregen.’ In het verhaal over de paasmorgen wordt die zin als het ware toegelicht in een beschrijving van gebeurtenissen.

Regiozaterdag, 7 april 2012

Voor elk bieb-lid straks een eigen ‘boekenplank’

Leeuwarden | De Friese bibliotheken stappen massaal over op een nieuw uitleensysteem. Om dat zo soepel mogelijk te laten gebeuren, is sluiting van vier dagen - 14 tot en met 17 mei - onvermijdelijk, legt projectleider Bertus Douwes uit.

Regiozaterdag, 7 april 2012

Mág de politie wel preventief stelen?

Het is de vraag of de succesvolle inbraakpreventieactie van de politie Fryslân juridisch gerechtvaardigd is. Bij die actie haalt de politie soms voorwerpen uit openstaande schuurtjes of garages.

Regiozaterdag, 7 april 2012

Meer terug voor tandartskosten bij De Friesland

Leeuwarden | De Friesland Zorgverzekeraar overweegt de vergoedingen voor tandheelkundige zorg te verruimen. Bij de verzekeraar zijn tientallen klachten binnengekomen over de vergoeding. ,,Dit zijn er veel”, aldus woordvoerder Pieter Heerma.

Regiozaterdag, 7 april 2012

Kruis zes rassen, en je hebt het ideale hondje

Drachtstercompagnie | De zevenjarige dochter van Dennis en Sandrina Bos vraagt al jaren om een hondje, maar Sandrina is allergisch. Een Australian labradoodle is de oplossing; het ras is hypoallergeen. ,,En we vinden doodles nog erg leuk ook.”

Regiozaterdag, 7 april 2012

Mijn vader zag dingen gebeuren die in zijn ogen niet klopten

Terwijl Fryslân vierde dat de oorlog voorbij was, had Annie Stinis-Van Dam thuis een groot verdriet te verwerken. Haar vader, verzetsman Sijbrandus van Dam, werd vier dagen voor de bevrijding van Leeuwarden gefusilleerd.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 april 2012

Explosief boek van prof. dr. Bram van de Beek

Het nieuwe boek van prof. dr. Bram van de Beek leidt meteen tot een levendige discussie. Niet vreemd, want zijn boek is lichtjes explosief. Hij pleit voor de paus en de bisschop, wijst vrijdenkerij af en herwaardeert het instituut kerk.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 april 2012

Succes van ‘The Passion’ overtreft eerste editie

Hilversum | De Evangelische Omroep en de RKK zijn meer dan tevreden over The Passion in Rotterdam. Het is niet alleen een groot succes op tv geworden ook op social media als Twitter was het onderwerp trending topic.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 april 2012

Eerste schadevergoeding misbruik

Utrecht | De eerste slachtoffers van seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk krijgen de komende tijd een schadevergoeding. De commissie die de zaken beoordeelt, heeft tot nu toe in tien gevallen definitief geoordeeld dat een financiële compensatie op z’n plaats is. Het gaat in deze zaken om bedragen tussen de 5000 en 20.000 euro, zo heeft de compensatiecommissie gisteren gemeld. Het bisdom, de orde of congregatie van het slachtoffer betaalt de schadevergoeding binnen zes weken uit.

Sportzaterdag, 7 april 2012

Westra toch niet van start in Parijs-Roubaix

Rijswijk | De Belgische wielrenner Björn Leukemans heeft gisteren moeten afzeggen voor Parijs-Roubaix vanwege een knieblessure. Dat is een tegenvaller voor Vacansoleil-DCM. Ploegleider Hilaire van der Schueren heeft zijn selectie als gevolg van het wegvallen van Leukemans en de lichte blessure van diens landgenoot Stijn Devolder enigszins gewijzigd. Lieuwe Westra start daardoor morgen niet en gaat zich in Spanje voorbereiden op de heuvelklassiekers.

Sportzaterdag, 7 april 2012

Bouwmeester gaat als derde de medalrace in

Palma de Mallorca | Marit Bouwmeester heeft gisteren in de tiende en laatste reguliere race van het wereldbekertoernooi om de Trofeo Princesa Sofia geen resultaat kunnen boeken in de Laser Radial. De zeilster uit Warten werd gediskwalificeerd en begint, na de vierde stek eerder op de dag, vandaag als de nummer drie van het klassement aan de medaillestrijd. De Spaanse Alicia Cebrian voert de vloot van tien boten aan met 36 punten. De Belgische Evi van Acker is tweede.

Sportzaterdag, 7 april 2012

Lageweg verwacht dat finale wordt beslist op details

LDODK kan vanavond in Papendrecht in de finale tegen OVVO korfbalgeschiedenis schrijven. De formatie van Gerald Aukes is nog één halte verwijderd van de voor Fryslân historische promotie naar de Korfbal League. Alles en iedereen bij de club uit Gorredijk en Terwispel is klaar voor de wedstrijd van het jaar. ,,Hier hebben we het hele seizoen naar toe gewerkt”, vertelt Peter Lageweg.

Sportzaterdag, 7 april 2012

Bizot - 6,5

Sportzaterdag, 7 april 2012

Cambuur zwijnt met punt tegen Veendam

Veendam | Aan alles komt een einde, ook aan de al weken durende ongeslagen reeks van SC Cambuur. Gisteravond in en tegen Veendam leek het zover. Melvin de Leeuw redde diep in blessuretijd echter een punt. De gehavende Leeuwarders - maar liefst acht spelers ontbraken - waren logischerwijs teleurgesteld, maar mochten gezien het spel niet klagen over dat resultaat.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties