Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 mei 2008.

Cultuurwoensdag, 7 mei 2008

Syb van der Ploeg zingt titelsong voor film ‘Snuf’

Leeuwarden - De nieuwe single van Syb van der Ploeg wordt de titelsong van de film Snuf de hond in oorlogstijd van regisseur Steven de Jong. Dat heeft een woordvoerder van Foreign Media Music gisteren gemeld. De single Heilig Vuur ligt vanaf 23 mei in de winkel.

Cultuurwoensdag, 7 mei 2008

Jelle Bangma wint prijs Berneboekesjuery

Leeuwarden - De Berneboekesjuery heeft Skoare by FC Top van Jelle Bangma gekozen tot mooiste Friestalige kinderboek van het jaar. Dat heeft Stichting It Fryske Berneboek gisteren bekendgemaakt. Bangma krijgt de prijs, een zilveren speld, op 21 mei uitgereikt in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen.

Hoofdartikelwoensdag, 7 mei 2008

Verpakking...

Nederland heeft een probleem: dat van de verpakkingen. Wie de moeite zou nemen om de vuilniszak te doorzoeken, zou zien dat die zak voor driekwart gevuld is met verpakkingsmateriaal. Variërend van de pakken voor melk en yoghurt, de kunststofbakjes voor vlees, het plastic van de paprika’s, de folie van het pakket folders, de kunststofschaal van de halfverse pizza, wegwerpflessen, bakjes van de gezonde drankjes, de stootblokken in de doos van de nieuwe cd-speler tot en met de plastic boord van het nieuwe overhemd. En dan hebben we het nog niet eens over het karton en het papier - dat zit niet in de vuilniszak, maar in de kartonnen doos voor oud papier.

Regiowoensdag, 7 mei 2008

Zorgkwekerij Passiflora opnieuw ingericht

Drachten - Het is inmiddels traditie: op zaterdag voor moederdag houdt zorgkwekerij Passiflora de Lentemarkt. ,,Het is hier dan zwart van de mensen’’, vertelt Tijs Venema niet zonder trots. Dit jaar laat hij de markt echter voor wat het is. Met alle bouwactiviteiten op stapel is er al zoveel te doen.

Regiowoensdag, 7 mei 2008

Het Zaailand staat voorlopig bekend als Aailân

Leeuwarden - ,,Wat mij betreft staat het Zaailand vanaf vandaag bekend als Aailân”, zei cultuurwethouder Bleize gisteren bij de oplevering van een groot kunstwerk op het gelijknamige plein in Leeuwarden. In twee dagen tijd heeft de Drachtster kunstenaar Henk Hofstra tien grote en acht enorme spiegeleieren op het Leeuwarder plein geschilderd. Met hulp van een man of dertig van een wegmarkeringsbedrijf, die normaal strepen op de weg aanbrengen.

Regiowoensdag, 7 mei 2008

Na Sarkozy krijgt ook Bert Middel een brief

Scheveningen - Onversaagd trekt hij ten strijde voor het Fries als tweede rijkstaal. En dat terwijl hij zelf geen woord Fries spreekt. Nu heeft Scheveninger Chris Rozestraten (64) weer een brief geschreven aan de Friese gemeenten die grenzen aan de provincie Groningen, plus de vier gemeenten in het Westerkwartier. Of kinderen in het Westerkwartier niet ook recht hebben op tweetalig onderwijs.

Regiowoensdag, 7 mei 2008

Groter en moderner, nu alleen de sfeer nog

Oranjewoud - De datum 7 januari 2006 zullen alle leden van scouting Van Maasdijk Heerenveen nooit meer vergeten. Op die dag brandde hun clubhuis aan de rand van Oranjewoud tot de grond toe af. Nu heeft de scouting een nieuw clubhuis: veel groter én moderner dan het oude gebouw. ,,Alleen de sfeer zit nog niet in het nieuwe gebouw, voor de rest heeft het alles’’, vindt voorzitter Robin Dijkstra.

Regiowoensdag, 7 mei 2008

Grote fusie in geestelijke welzijnszorg

Leeuwarden - Er komt waarschijnlijk een grote organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in het noorden van Nederland. De Raden van Bestuur van de GGZ Friesland en Lentis willen fuseren. Lentis verleent psycho-medische zorg in onder meer Groningen en Noord-Drenthe. Er vallen volgens GGZ Friesland geen gedwongen ontslagen.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 mei 2008

De ‘Demetrius’ van Thessaloniki

Sjoerd P. Hoekstra (1933) is in meerdere functies in de landbouw werkzaam geweest, onder meer als secretaris van de Christelijke Boeren- en Tuindersbond (CBTB) in Fryslân en directeur sociaal-economische voorlichting te Wageningen. Voor zijn werk en later privé reisde hij veel en dan probeerde hij ook kerkdiensten mee te maken. In het Friesch Dagblad beschrijft hij zijn ervaringen op de continenten.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 mei 2008

Kerk Emmeloord: vakantiegeld delen

Emmeloord - De Samen op Weg-gemeente in Emmeloord start volgende week het project ‘Vakantiegeld samen delen’.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 mei 2008

‘Help ons te begrijpen wat we lezen’

Een van de grootste bijbeldrukkerijen ter wereld staat in China. Dat is bijzonder, omdat nog niet zo lang geleden de bijbel in China een verboden boek was. Eric van Leeuwen, regiocoördinator van het Nederlands Bijbelgenootschap bezocht de nieuwe drukkerij van Amity Press. Hij sprak in China met kerkleiders en gemeenteleden over het kerkelijk werk en de bijbel in China. Deel 2 van een tweeluik.

Sportwoensdag, 7 mei 2008

Oeverzwaluwen zet Meppel thuis te kijk

Leeuwarden - Oeverzwaluwen heeft na de verrassende 1-0 thuisnederlaag tegen FC Meppel alsnog de volgende ronde van de nacompetitie bereikt. De ploeg uit Koudum versloeg de Drenten met 0-3, onder meer dankzij twee goals van A-junior Elmer Laagland. De ploeg van Dick Schuurman mag het zaterdag opnemen tegen d’Olde Veste, de nummer tien van de eerste klasse.

Sportwoensdag, 7 mei 2008

Huizenga is nu al niet bij te houden

Heerenveen - Jenning Huizenga (24) heeft gisteravond het eerste criterium van dit seizoen op Friese bodem gewonnen. In Heerenveen was hij veruit de snelste van de dertien man die een ronde voorsprong namen op het peloton. Het was pas zijn eerste wedstrijd na de zilveren plak op het WK baan zes weken geleden, maar hij is nu al niet meer bij te houden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties