Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 mei 2010.

Cultuurvrijdag, 7 mei 2010

Expositie Zilveren Camera in museum Drachten

Drachten - De tentoonstelling Zilveren Camera is vanaf 30 mei te zien in Museum Smallingerland in Drachten. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren gemeld.

Economievrijdag, 7 mei 2010

Zoeken naar de laatste uien uit de opslag voor de export

Leeuwarden - Nog even en dan zijn de laatste uien uit de opslag verkocht. Inkopers uit Rusland slaan massaal hun slag om de laatste uien nog te importeren uit Nederland. De export is dit jaar goed verlopen, al is er minder vraag geweest vanuit Noord-Afrika. Landen uit dit gebied hebben dit jaar minder behoefte. Het gewas is speculatief en de prijzen stijgen door de grotere vraag aan het einde van het seizoen.

Hoofdartikelvrijdag, 7 mei 2010

Het gevreesde domino-effect...

Volgens de hoogste baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, bestaat het risico dat de Griekse schuldencrisis zich verspreidt over de rest van Europa. Kredietbeoordelaar Moody’s heeft deze week gewaarschuwd dat het de kredietwaardigheid van Portugese staatsleningen binnen drie maanden kan verlagen vanwege oplopende tekorten en zwakke groeivooruitzichten. De beurs in Spanje verloor procenten toen dit bekend werd; net zoals eerder de beurs in Portugal veel verloor toen de kredietwaardigheid van Griekenland werd verlaagd. Wereldwijd houden autoriteiten hun hart vast voor het zo gevreesde domino-effect. En regeringsleiders als Merkel en Sarkozy wijzen op de onterecht grote macht van kredietbeoordelaars die landen met hun rating de ondergang in praten.

Regiovrijdag, 7 mei 2010

Meer meisjes worden ingeënt tegen HPV

Leeuwarden - Bijna twee op de drie Friese meisjes van twaalf hebben een prik gehaald tegen HPV, het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. De Friese opkomst is iets hoger dan vorig jaar. Ook in de andere regio’s lijkt de weerzin tegen het omstreden vaccin wat af te nemen.

Regiovrijdag, 7 mei 2010

Stadswandeling langs sporen van Joods leven

Leeuwarden - Bij uitgeverij Bornmeer verscheen onlangs een nieuw boek over de geschiedenis van de Joden in Fryslân. Voor lezers die er graag zelf op uit trekken, ligt er nu een interessante aanvulling: Sporen van joods leven. Met dat boekje in de hand kunnen zij een stadswandeling maken langs plekken en monumenten die herinneren aan het Joodse leven in Leeuwarden.

Regiovrijdag, 7 mei 2010

Al zo vaak gezegd: ‘Ik stop!’ Maar ja, verslaafd

Sneek - Gooitze Ykema uit Sneek begint dinsdag voor de vijftigste keer aan de Elfsteden-wandelvijfdaagse. De 71-jarige zegt bijna ieder jaar na afloop dat het de laatste keer is geweest, maar hij kan het evenement simpelweg niet missen.

Regiovrijdag, 7 mei 2010

Workum ontvangt toerist niet optimaal

Workum - Bij slecht weer is er voor toeristen in Workum maar te weinig te doen. Er zijn niet genoeg plaatsen om te parkeren en de toegankelijkheid van de stad vraagt om verbetering. Kortom: de ontvangst kan stukken beter.

Regiovrijdag, 7 mei 2010

Fûgelhelling: bezuinigen om recordaanbod dieren

Ureterp - Stichting Vogelasiel De Fûgelhelling in Ureterp krijgt steeds meer hulpbehoevende dieren aangeboden. Vorig jaar is een recordaantal dieren opgevangen. Een van de belangrijkste oorzaken van de groei van aangeboden dieren is volgens de stichting het steeds drukker wordende verkeer. De Fûgelhelling krijgt dieren uit een groot deel van Noord-Nederland.

Sportvrijdag, 7 mei 2010

Cambuur moet in de aanval

Deventer - Geknakt, maar niet gebroken. SC Cambuur werd gisteravond in de Adelaarshorst diep in het hart getroffen, maar blauw-geel belooft zich zondag in Leeuwarden op te richten.

Sportvrijdag, 7 mei 2010

De Vries: ‘Als dát rood was, dan is mijn tante een man’

Deventer - Na afloop van de eerste confrontatie met Go Ahead Eagles gisteravond, verdrong zo ongeveer de hele Cambuur-selectie zich voor een klein televisiescherm in de catacomben van De Adelaarshorst. Daarop werd het moment van de rode kaart voor Jeffrey de Visscher eindeloos herhaald. De Leeuwarder reacties logen er niet om. Aanvoerder Sandor van der Heide noemde scheidsrechter Danny Makkelie een ‘misselijk mannetje’, De Visscher bestempelde Jules Reimerink tot toneelspeler en Mark De Vries werd welhaast horendol.

Sportvrijdag, 7 mei 2010

Aris legt de rode loper uit voor Giants

Leeuwarden - De Friesland Aris heeft zich op het moment waar het erom gaat van zijn slechtste kant laten zien. In de tweede wedstrijd van de halve finale om de landstitel legden de Leeuwarder basketballers de rode loper uit voor Giants uit Bergen op Zoom. ,,Op een schaal van een een tot tien geef ik ons een drie”, zei speler Craig Moore.

Sportvrijdag, 7 mei 2010

Sneek Wit Zwart zet kras in sprookjesboek Urk 2

Urk - Sneek Wit Zwart heeft de finale van de noordelijke districtsbeker bereikt. Een stunt van Urk 2 bleef gisteravond uit. De Sneker hoofdklasser treft Genemuiden in de eindstrijd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties