Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 mei 2014.

Economiewoensdag, 7 mei 2014

Douwe Egberts met koffiefusie naar kop markt

Joure | De onstuimige periode die DE Master Blenders 1753, (bekend als Douwe Egberts) doormaakt, krijgt weer een nieuw hoofdstuk. De koffie-en-theefabrikant wil fuseren met de koffietak van het Amerikaanse voedingsbedrijf Mondelez, zo maakten de bedrijven gisteren bekend. Daarmee wordt het concern, dat Nederlands blijft, de tweede speler op de wereldwijde koffiemarkt.

Hoofdartikelwoensdag, 7 mei 2014

Verkiezingen Europa niet populair

De Europese verkiezingen komen er aan. Die mededeling doet het hart van vrijwel geen burger sneller kloppen. Europa is ver weg in de beleving - dat Nederland miljarden aan Europa heeft verdiend, verandert daar niets aan. De opkomst zal naar verwachting dan ook niet hoog zijn.

Regiowoensdag, 7 mei 2014

Frije Bilkerts en VVD blijven weg bij presentatie akkoord

Het Bildt

Regiowoensdag, 7 mei 2014

Willemsma had de veertig jaar vol willen maken

Wommels | Eigenlijk had Douwe Willemsma (71), FNP-wethouder in de gemeente Littenseradiel, nog niet willen ophouden. Hij had het karwei willen afmaken en had nog graag vier jaar willen toevoegen aan zijn toch al bijzondere politieke loopbaan. Willemsma draait al 36 jaar mee in de gemeentelijke politiek.

Regiowoensdag, 7 mei 2014

Kapotte oven hindert chef-kok op EK koken

Stockholm | Door een kapotte oven kon chef-kok Jan Smink uit Wolvega gisteren niet op tijd zijn vleesgerecht aanbieden aan de jury van de Europese finale van de Bocuse díOr in Stockholm. De materiaalpech werd door de jury als overmacht beoordeeld, waardoor de Fries geen strafpunten kreeg voor overschrijding van de vijf uur en 35 minuten waarin de twintig deelnemende landenteams een vis- en een vleesgerecht moesten bereiden. Met een nieuwe oven en extra tijd mocht Smink zijn vleesgerecht alsnog op warmte brengen. ,,Heel vervelend want het vlees staat normaal een half uur langer. Optimaal was het niet en dat is heel jammer, maar het is verteld aan de jury en ik hoop dat ze iets coulanter zijnĒ, reageerde Smink na de wedstrijd.

Regiowoensdag, 7 mei 2014

Vriendschap met Chinezen brengt succes

Leeuwarden | De vriendschapsband tussen Leeuwarden en Liyang is een succes. Dat zegt wethouder Isabelle Diks die van 27 tot en met 30 april in de Chinese stad was, samen met architect Hans Achterbosch, kunstenares Claudy Jongstra en Wendy Zuidema van de Leeuwarder hogescholen. Sinds 2011 onderhoudt Leeuwarden een band met Liyang, een stad met ongeveer 600.000 inwoners in de zogenaamde Gouden Driehoek in de buurt van Shanghai.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 mei 2014

Open Hof na metamorfose De Fontein

Leeuwarden | Na een jaar van verbouwen wordt zaterdag de vernieuwde Open Hof in Leeuwarden geopend. Of beter gezegd: De Fontein wordt in gebruik genomen. Want dat wordt de nieuwe naam van het het kerkgebouw uit 1969.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 mei 2014

Flavor Festival stopt: te weinig sponsors

Het Flavor Festival gaat niet door. De organisatie heeft het festival van deze zomer afgelast vanwege tegenvallende sponsorinkomsten. Het festival stond gepland voor 21 tot en met 24 augustus op Landgoed Velder in Liempde in Noord-Brabant.

Sportwoensdag, 7 mei 2014

Zeiler Postma blijft in subtop van het EK

La Rochelle | Finnzeiler Pieter-Jan Postma (Terkaple) heeft zich op het EK voor de kust van La Rochelle gehandhaafd in de subtop van het klassement. Postma (32) begon gisteren slecht met de 48e plaats, waarmee hij zijn aftrekresultaat meteen te pakken had. Met de zesde en derde plaats kwam hij daarna sterk terug. Hij neemt na vijf races de zesde plaats in, op acht punten van het podium. De Brit Giles Scott is oppermachtig met vier gewonnen races en een tweede plaats.

Sportwoensdag, 7 mei 2014

De Hoeve in bekerfinale tegen Groningse Nic.

De Hoeve | De korfballers van De Hoeve hebben de finale van het toernooi om de Jan Mulder Beker bereikt door tegenstander LDODK gisteravond uit met 12-20 te verslaan. De Gorredijkse thuisploeg speelde met een tweede elftal. Omdat SCO uit Oldeholtpade in de andere halve eindstrijd met 8-13 verloor van het Groningse Nic. krijgt het bekertoernooi geen volledig Friese finale. Het duel tussen De Hoeve en Nic. staat gepland op 4 juni in Leeuwarden op het terrein van Pallasí08.

Sportwoensdag, 7 mei 2014

Amels heeft nog een paar zetjes nodig voor Rio 2016

Dromen van Rio de Janeiro doet Douwe Amels al jaren. Maar als de 22-jarige hoogspringer uit Drachten die wens op de Spelen van 2016 wil laten uitkomen, moet hij hoger reiken dan een Nederlander ooit heeft gedaan. Gisteren zette hij in in zijn heitel‚n de route uit. Centimeter voor centimeter. Nog drie stuks te gaan. Al wordt er hier en daar tol geŽist.

Sportwoensdag, 7 mei 2014

Finale is ver weg voor Heerenveen

De finale van play-offs om Europees voetbal is voor sc Heerenveen ver weg. In het AFAS stadion in Alkmaar werd de formatie van trainer Marco van Basten gisteravond door AZ, zijn nieuwe club, op waarde geklopt (3-0).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties