Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 7 juni 2004.

Bijschriftmaandag, 7 juni 2004

Paulus, een onbeminde apostel?

De kans is groot dat deze rubriek lezers zal verliezen.

Cultuurmaandag, 7 juni 2004

De muziek galmde over Schier

Het leden van Jeugdorkest CMH, dat onder leiding staat van Benita Dam uit Hattem, zagen zaterdagmorgen vroeg de boot voor hun neus vertrekken naar Schiermonnikoog. Zij wilden extra vroeg voor het Zang- en Muziekfestival op het eiland zijn, maar hadden wat vertraging onderweg en kwamen zodoende te laat voor de boot.

Cultuurmaandag, 7 juni 2004

‘Feanbrân’ yn tige passend dekôr

De iepenloftspulkommisje fan Opsterlân hat foar dit jier in stik keazen mei in stikje eigen histoarje: it sosjaal-realistysk drama Feanbrân . It is in bewurking fan it yn de santiger jierren troch Per Justesen skreaune De lamp hangt scheef , dęr’t Bowe Gall de Fryske oersetting fan makke. Sintraal stiet de tsjinstelling tusken ryk en earm yn de tiid fan de leechfeanfeanterij en de opkomst fan it sosjalisme oan ’e ein fan de 19de ieu.

Dossiermaandag, 7 juni 2004

Het doel verloren, Sander Westerveld


Dossiermaandag, 7 juni 2004

Rots van Kampen, Jaap Stam


Economiemaandag, 7 juni 2004

Schuldsanering lunchroom Sowiso

Leeuwarden - Over de uitbater van lunchroom Sowiso in de Achmea-toren, G. Reintjes, is een voorlopige schuldsaneringsregeling uitgesproken. Bewindvoerder G. Benedictus uit Garyp is op zoek naar kopers voor de lunchroom. Volgens hem zijn er diverse serieuze kandidaten.

Economiemaandag, 7 juni 2004

Boeren mogen stro omzetten in biogas

Den Haag – Boeren krijgen op korte termijn toestemming om door covergisting duurzame energie op te wekken. Deze week ondertekent minister Veerman van Landbouw daarvoor naar verwachting een vrijstelling in de meststoffenwet. Grondgebonden producten als stro, aardappelloof en maďsresten dan niet meer het complexe vergunningstraject te doorlopen.

Hoofdartikelmaandag, 7 juni 2004

Het beeld van Reagan

Het overlijden van Ronald Reagan heeft over de hele wereld reacties opgeroepen en in het algemeen zijn die meer en anders dan de gebruikelijke, plichtmatige uitingen van medeleven en respect. In de woorden die ter nagedachtenis van Reagan worden gesproken klinkt bewondering door. Hij is de man die het volk aansprak door zijn eenvoudige verwoording van ingewikkelde problemen - Reagan als de ‘communicator’. Hij is ook de man die geholpen heeft de ‘muur’ te slechten tussen Oost en West. Misschien wel zijn belangrijkste bijdrage aan de ineenstorting van de Sovjet-Unie en het instorten van het communisme als systeem was de harde opstelling in de wapenwedloop. De aankondiging van Star Wars, het anti-raketsysteem hoog in de lucht, was voor de Russen de finale klap: daar konden ze nooit tegen op. Misschien nog wel qua techniek, maar de kosten van een wapenwedloop met een dergelijk systeem als inzet, zouden voor de Russen veel en veel te hoog zijn. Dat besef knakte het communistisch zelfbewustzijn – de rest is bekend.

Geloof & Kerkmaandag, 7 juni 2004

PKN is pas begin oecumene

Barchem - De totstandkoming van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is niet het einde, maar het begin van een verdere oecumenische beweging in ons land. Secretaris dr Bas Plaisier van de PKN poneerde die stelling zaterdag op het jubileumsymposium van de Federatie Kerkelijke Werkers in het Woodbrookershuis in het Gelderse Barchem.

Sportmaandag, 7 juni 2004

Twee officials gewond bij autocross-ongeval

Wolsum – De autocross in Wolsum is zaterdag overschaduwd door een zwaar ongeval. In de laatste manche van de races in de stockcarklasse werden twee baancommissarissen aangereden door een van de deelnemers aan de autocross. Zijn auto werd na een botsing onbestuurbaar door een kapotte stuurstang. Hij vloog het binnenterrein op en kon het tweetal niet meer kon ontwijken.

Sportmaandag, 7 juni 2004

Emoties overheersen op jeugdvoetbaldag

Oosterwolde – Jeugdvoetbal is emotie. Zoveel werd zaterdag tijdens de jaarlijks terugkerende Shell jeugdvoetbaldag maar weer eens duidelijk. Zo’n duizend jongens en meisjes werden qua verbale emotie echter naar de kroon gestoken door – de soms te fanatieke- trainers en familieleden. Want vooral langs de lijn van de voetbalvelden van DIO Oosterwolde en de Griffioen laaiden de emoties af en toe hoog op.

Sportmaandag, 7 juni 2004

‘De Knipe hat de survival yn it hert sluten’

De Knipe - Ze trainen samen bij hun club in Brugge en teisteren de volledige Nederlandse top in de survivalsport. Zo ook zondag in De Knipe, bij de tweede wedstrijd van het seizoen in het Top Survival Circuit (TSC), waar de drie Belgen onbetwist de eerste drie plaatsen op het podium innamen. Het zijn Frank Logge en de tweeling Filip en Francis Kerckhof. Daniël Marsman uit Gelselaar was met de vierde plaats de beste Nederlander.

Sportmaandag, 7 juni 2004

Willem-Sytse Sipkema brult, maar bijt niet

Roden – Wielervereniging De Friesche Leeuw uit Leeuwarden keerde dit seizoen na een afwezigheid van zeven jaar terug in de clubcompetitie. Na een ietwat weifelende start was het zondag in de Omloop van het Ronostrand bijna raak. Het scheelde niets of Willem-Sytse Sipkema reed naar een plaats op het podium in de vijfde wedstrijd van de clubcompetitie. Maar de negentienjarige renner in het shirt van de Friesche Leeuw brulde wel in de straten van Roden, maar beet nog niet.

Sportmaandag, 7 juni 2004

Steigenga kan iedereen aan

Zwaagwesteinde – Sierd Steigenga won zaterdagavond de wielerronde van Zwaagwesteinde. De renner uit Exmorra nam met acht medevluchters een ronde voorsprong en fietste vervolgens solo naar de overwinning. ,,Ik hie yn De Westerein noch net earder wűn, mar it is wol in wedstryd dy’t echt mei telt’’, aldus Steigenga na zijn tweede zege van dit seizoen.

Sportmaandag, 7 juni 2004

Alleen concurrentie kan Helmholt verder helpen

Joure –Bart Helmholt uit Burgum boekte in de topklasse zijn derde zege op rij (17.68 meter), maar met die afstand bleef hij ver verwijderd van het schansrecord dat Rimmer Abma in de nadagen van zijn carričre (2000) in Joure noteerde: 17.97.

Weermaandag, 7 juni 2004

Erg warm

Vanmiddag kunnen we nog een bui krijgen, maar morgen blijft het droog en zonnig. Het wordt dan bovendien erg warm met maximumtemperaturen tussen 26 graden op de wadden tot 28 in het zuidoosten. De wind is zuidelijk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties