Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 juni 2008.

Hoofdartikelzaterdag, 7 juni 2008

De embryokwestie

De kwestie van het selecteren en doden van embryo’s heeft politiek Den Haag deze week flink bezig gehouden. En niet alleen de politiek. De meningen van medici, ethici, genetici en andere deskundigen buitelden over elkaar.

Regiozaterdag, 7 juni 2008

‘Ik denk nu veel genuanceerder over immigratie’

Broeksterwoude - Jan Jitse Visser (21) uit Broeksterwoude is sinds een jaar voorzitter van het CDJA Fryslân. Dat is opvallend, want in zijn tienerjaren was de vierdejaars student bestuurskunde nog politiek actief voor een als radicaal rechts te boek staande partij. Met Nieuw Rechts brak hij begin 2005, ,,vanwege een zorgwekkende verschuiving naar rechts”. De CDA-jongeren hebben hem een tweede kans gegeven. ,,Ik denk nu veel genuanceerder over integratie en immigratie.”

Regiozaterdag, 7 juni 2008

Binnen hoopt stof zich op, buiten bloeit de tuin

Jubbega - Al vanaf de Leidyk, in het buitengebied van Jubbega, straalt de bloemenpracht de passant tegemoet. De weelde aan rood, hardroze, zachtroze, paars, wit, hier en daar wat blauw en geel die een gazon als een biljartlaken omzoomt, verraadt de liefdevolle hand van de hardwerkende tuinarbeider.

Regiozaterdag, 7 juni 2008

Veel dorpen praten zichzelf een crisis aan

Raerd - Het traditionele beeld van dorpen die leegtrekken doordat de winkels en scholen verdwijnen, klopt niet. Die conclusie trokken verschillende deskundigen op het symposium Kansen voor Friese dorpen in de kerk van Raerd. ,,De aantrekkelijkheid van een dorp als woonplaats is bepalend.”

Regiozaterdag, 7 juni 2008

Acteren om met je eigen hypocrisie af te rekenen

Leeuwarden - ,,Die ruzie kan nog wel wat meer knallen.’’ Regisseur Rixt Visser geeft aanwijzingen aan haar acteurs. Catharina van Dijk en Roel Swart prenten de aanwijzing in, en spelen de scène nog een keer. En inderdaad: hun woordenstrijd is spetterender dan de eerste keer, veel realistischer dus. ,,Jij bent altijd zó langzaam!’’ ,,En jij moet mij niet zo opjagen!”

Regiozaterdag, 7 juni 2008

Een boot is een boot, oordeelt de rechtbank

Terschelling - Mocht de gemeente Terschelling rederij EVT een vergunning weigeren om aan te leggen op de voormalige plek van de loodsboot, om een paar maanden later precies diezelfde plek toe te wijzen aan Rederij Doeksen? Nee, oordeelde de rechtbank in Leeuwarden deze week: als beheerder van de haven mag je geen onderscheid maken in de bedrijven die een ligplaats willen. ,,De vraag of en hoe aan EVT moet worden toegestaan een veerverbinding in stand te houden, is hier niet aan de orde”, aldus de rechtbank.

Regiozaterdag, 7 juni 2008

Oerolgast kan alleen met Doeksenboot

Terschelling - De kans is vrij klein dat rederij Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) al tijdens het Oerolfestival, van 13 tot 22 juni, kan beginnen met concurreren tegen Rederij Doeksen. Technisch is alles in orde, meldt Arjen Haantjes van de EVT, maar het bedrijf wacht nog op drie belangrijke documenten.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 juni 2008

‘Protestantse kerken, wilt u met mij trouwen?’

Amsterdam - Na de wederzijdse excuses van de Pinksterbeweging en de Protestantse Kerken in Nederland afgelopen najaar deed prof. Paul van der Laan er gisteren nog een schepje bovenop. ,,Protestantse kerken, wilt u met mij trouwen?” Hij was een van de sprekers op het congres Steek elke pastorie in Brand! over honderd jaar dwarsverbindingen tussen pinkstergemeenten en protestantse kerken.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 juni 2008

Zielsdankbaar voor geestelijke eenheid

Utrecht - Met een symposium over het protestantisme en een kerkdienst in de Utrechtse Domkerk heeft dr. Bas Plaisier gisteren afscheid genomen als scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. En hij liet nog een keer horen hoe hij staat voor de kerk van Christus. ,,De kracht van de kerk ligt in haar relatie - haar innige eenheid - met Jezus Christus.’’

Sportzaterdag, 7 juni 2008

Gejanne Dijkstra wint ook in Stiens

Stiens - Gejanne Dijkstra blijft bezig aan een sterk seizoen. De opslager uit Bolsward rijgt de overwinningen aaneen en gisteren won ze samen met Imke van der Leest en Leonie van der Graaf de uitnodigingspartij voor dames hoofdklasse in Stiens. De opslager werd tevens uitgeroepen tot koningin van de partij. Het was al weer de zevende seizoenszege voor Dijkstra.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties