Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 7 juli 2004.

Agendawoensdag, 7 juli 2004

Klassiek

Non Serio De Poolse zanggroep Non Serio uit Gdansk zingt volgende week woensdag in de Bonifatiuskapel in Dokkum en volgende week donderdag in de Gereformeerde kerk in Kollumerzwaag. De beide avonden beginnen om 20.00 uur. Bovendien laat de groep volgende week woensdag zijn stem horen in de Lichtpuntloods in Kollumerzwaag van 14.00 tot 17.00 uur.

Economiewoensdag, 7 juli 2004

Friese aardappeloogst staat op achterstand

Holwerd - De droogte in de maanden mei en juni heeft er vooral bij de aardappeltelers op de zwaardere gronden toe geleid dat ze dit jaar minder opbrengsten hebben. De regen van de afgelopen weken verandert daar niets aan. Dat is de boodschap van NLTO-woordvoerder Upt Hiddema uit Holwerd.

Expowoensdag, 7 juli 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver‘, t/m 1 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 7 juli 2004

Na de voetbaldroom

De Europese voetbaldroom is al bijna weer vergeten. Hoe hoger de golven van emotie, des te sneller ze zijn vervlakt. Eén man zal het EK 2004 zijn leven lang niet vergeten: Dick Advocaat. De KNVB heeft gisteren bekendgemaakt dat de bondscoach ermee stopt. Het belangrijkste motief voor zijn vertrek is het feit dat de media Advocaat hebben ‘weggeschreven’. Dat gebeurde nadat hij een ongelukkige wissel had toegepast tijdens de wedstrijd Nederland - Tsjechië.

Regiowoensdag, 7 juli 2004

‘Foto zegt meer dan duizend woorden’

Aldeboarn – Duidelijke richtlijnen opstellen voor het maken van foto’s van ongevallen door ambulancepersoneel. Dat is in het kort het afstudeerproject dat de 24-jarige Sietske Hof uit Aldeboarn eind vorige maand afrondde. Vorig jaar in juli begon de hbo-studente verpleegkunde met het project, in samenwerking met de Kijlstra Ambulancegroep Fryslân. Met de medewerkers van Kijlstra ontwikkelde zij een protocol voor het cameragebruik rond ongevallen. Deze richtlijnen worden nu al gebruikt door de ambulancedienst van Kijlstra, die een groot deel van Fryslân als werkgebied heeft.

Regiowoensdag, 7 juli 2004

‘Ik wol noch net dea’, riep de jongste

Burgum - ,,Goh, die mensen in dat bootje worden flink nat’’, zeiden Nick Ebbelink (15) en Eibert Zijlstra (16) uit Burgum nog tegen elkaar toen ze vanaf de wal langs het Bergumermeer een schouw gadesloegen. Ze hadden de woorden nog niet tegen elkaar uitgesproken of ze wisten: daar is iets goed mis, er is wel erg veel gespetter.

Regiowoensdag, 7 juli 2004

Bus rijdt nauwelijks op avond en zondag

Leeuwarden – Met uitzondering van de grote plaatsen rijden er volgend jaar ’s avonds in Fryslân na acht uur geen bussen meer. In het weekeinde kunnen de inwoners van dorpen met minimaal duizend inwoners rekenen op slechts zes ritten verspreid over de dag. Dorpen met minder dan 250 inwoners zien op zondag helemaal geen bus meer verschijnen.

Regiowoensdag, 7 juli 2004

Tankstations overtreden massaal regels

Leeuwarden – Tankstations in Fryslân lappen de veiligheidsvoorschriften massaal aan hun laars. Meer dan de helft van de LPG-stations voldoet niet aan de eisen die de overheid stelt.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 juli 2004

‘Sjongend op Wei’ gaat de grens over

Dokkum - Een kerkelijke liedbundel als aanvulling op het Liedboek voor de Kerken die al zijn vijfde druk beleeft: nu 12.500 exemplaren in totaal. Het is het succesverhaal van Sjongend op Wei dat vier jaar geleden geïntro-duceerd werd door de toenmalige Werkgroep Liedboek Dokkum. Nu is er een nieuwe primeur; Sjongend op Wei gaat de provinciegrenzen over in een geheel Nederlandstalige versie.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 juli 2004

D’ Alde Wite van Dronrijp: kerk met rijke historie

De kerk die zaterdag centraal staat in de serie ‘Tsjerke Iepen’ is d’Alde Wite van Dronrijp. Zo wordt de kerk door de Rypsters in de volksmond sinds eind negentiende eeuw genoemd. Al zijn er ook mensen die de naam Sint Salviuskerk gebruiken; de heilige aan wie de kerk oorspronkelijk gewijd was.

Sportwoensdag, 7 juli 2004

Dick de Boer: top-6 positie is erg optimistisch

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft maandag voor het eerst weer getraind. Er waren veel nieuwe gezichten en iedereen is weer fit. Voor trainer Dick de Boer was het het moment waar hij de hele vakantie naar heeft uitgekeken. Na een seizoen waarin de Leeuwarders op de zestiende plek eindigden, heeft hij kunnen kopen wat hij wilde hebben. Cambuur moet aan het einde van de nieuwe competitie bij de beste zes staan.

Sportwoensdag, 7 juli 2004

Cambuur stelt jubileumwedstrijden uit

Leeuwarden – Cambuur oefent deze zomer niet tegen drie aansprekende Europese tegenstanders. Aanvankelijk wilde de Leeuwarder eerste divisionist het 40-jarig jubileum opluisteren met een serie van drie duel. Allemannia Aachen is de enige tegenstander die tot nu toe werd vastgelegd.

Sportwoensdag, 7 juli 2004

De vrijdagavond is weer voor Cambuur Leeuwarden

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden speelt zeventien van de achttien thuisduels op vrijdagavond. Aan het slot van de competitie moeten de Leeuwarders op eigen veld één keer op maandagavond (tegen Eindhoven) aantreden. Op zondag 15 augustus bijten de Leeuwarders het spits af in de uitwedstrijd tegen degradant Volendam. Dat duel staat te boek als een risicowedstrijd. Het programma van Cambuur Leeuwarden ziet er als volgt uit:

Sportwoensdag, 7 juli 2004

Veel voorbehoud in wedstrijdprogramma van Heerenveen

Leeuwarden – SC Heerenveen speelt dit seizoen 22 wedstrijden op zaterdag, waarvan twaalf in het eigen Abe-Lenstrastadion. Bij de helft van dat aantal wedstrijden is echter sprake van een voorbehoud indien Heerenveen, of de tegenstander, nog Europees voetbal speelt. In dat geval zal het duel worden verschoven naar de zondag. Dan dienen de Friezen wel de knock-out ronde van het UEFA Cuptoernooi (op donderdag 16 en 30 september) te overleven en zich te plaatsen voor de groepsfase.

Sportwoensdag, 7 juli 2004

Spanning weer helemaal terug aan kop bij NK schaken

Leeuwarden - Loek van Wely won zijn partij van koploper Ivan Sokolov en de titelverdediger zorgde er daarmee voor dat de spanning bij het NK schaken na de zesde ronde weer helemaal terug is. De viervoudig kampioen van Nederland deelde dinsdag in Leeuwarden een gevoelige tik uit aan de Bosnische Nederlander.

Sportwoensdag, 7 juli 2004

Harkemase Boys in Amstel Cup tegen De Graafschap

Utrecht – Harkemase Boys moet het in de eerste ronde van de Amstel Cup opnemen tegen het naar de eredivisie gepromoveerde De Graafschap. Het duel zal worden gespeeld op 10 augustus in Doetinchem (20.00 uur).

Weerwoensdag, 7 juli 2004

Buien en wind

Vanmiddag neemt de bewolking langzaam toe en wordt het 22 graden. De oostenwind trekt aan tot vrij krachtig en hard in het kustgebied. Vannacht volgt regen, later buien met kans op onweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties